PRIVE - Eiland hoppen in de Trang Archipel - 6 dagen

Tourcode:1250
Datum: Dagelijks
Tijd: 19.30
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele en nog nauwelijks door toeristen bezochte eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken.

U reist 'exclusief' met een 'eigen' gecharterde langstaartboot en uw lokale Engelstalige gids en bemanning (op de dagen dat ze nodig zijn) langs de typische Zuid-Thaise eilanden. De Trang-eilanden liggen niet ver van elkaar, maar zijn toch heel verschillend wat betreft begroeiing, cultuur en geografie. Er is nooit haast, geen verplichtingen, geen vaststaand tijdschema. Veel gelegenheid om te zwemmen, zonnebaden, vissen of snorkelen. Wat en wanneer u wilt. Geen luxe maar pure beleving, zoals in uw dromen. Alleen, met uw gezin of geliefde, en niemand anders behalve uiteraard de lokale mensen.

DEZE EILAND HOPPEN TRANG ARCHIPEL TOUR VERTREKT ALLEEN IN DE MAANDEN NOVEMBER t/m APRIL

Van Trang kunt u gemakkelijk naar het Thale Noi Meer in Phatthalung, het grootste vogelreservaat van Thailand. HOTEL IN PHATTHALUNG
Overnachting: bungalow met ventilator
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus & boot
Dag 1: Trang - per langstaartboot naar Koh Mah, Koh Cheuck en snorkelen - Koh Ngai - Koh Mook

Aankomst op het treinstation / de luchthaven van Trang. Met uw gids gaat u naar de pier van het National Marine Park Pak Meng. Hier gaan u aan boord van 'uw' eigen langstaartboot. We nemen hier uitsluitend de bagage mee die u voor deze tocht nodig hebt. De rest wordt alvast voor u naar het resort van dag 4 gebracht (Yataa Island Resort).

Per boot (onder begeleiding van twee 'matrozen' en een Engelssprekende gids varen we naar de eilandjes Koh Mah en Koh Cheuck. Hier snorkelen we in een schitterende onderwatertuin van zacht koraal, bewoond door een overvloed aan tropische vissen. De gids laat u desgewenst zien hoe u uw eigen lunch bij elkaar kunt vissen.

Daarna per boot verder naar het bekende resort-eiland Koh Ngai. Lunch op eigen gelegenheid en tijd om te ontspannen op het strand. Vervolgens per boot verder naar het prachtige Hat Farang Strand op Koh Mook.

Check-in in de namiddag in een eenvoudige bungalow met eigen privé badkamer.


Overnachting: bungalow met ventilator
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 2: Koh Mook - de smaragden grot, bountyeiland Koh Kradan - Koh Libong

Na het ontbijt vertrek per boot naar een van de hoogtepunten van Trang, de Tham Marakot grot (Smaragden Grot) eveneens op Koh Mook. U moet zo'n 80 meter door een (gedeeltelijk erg donkere) tunnel zwemmen om in de daarachter liggende lagune te komen. Een verrassing met een overvloed aan vegetatie en een uniek klein strand.

Na deze mooie ontdekking keren we terug aan boord van onze 'langstaartboot' om na ongeveer een uur varen het schitterende Bounty-paradijs Koh Kradan te bereiken. We maken een korte wandeling over het eiland naar ongetwijfeld een van de mooiste stranden van deze tocht.

Tijd om te ontspannen of eventueel een BBQ te houden met zelf gevangen verse vis.
Na een half uur varen bereiken we uiteindelijk in de namiddag Koh Libong, het grootste eiland in deze omgeving. In de namiddag gaan we het eiland en zijn pittoreske dorpjes verkennen per tuk tuk, motorfiets of pick up truck. We brengen op Koh Libong ook de nacht door.


Overnachting: Yataa Spa and Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot
Dag 3: Koh Takieng met prachtig rif, haaien (ongevaarlijk), Koh Laoliang met lokale vissers, door naar Sukorn eiland.

Geniet van een Thais ontbijt en vertrek naar het onbekende en onbewoonde eilandje Koh Takieng met zijn prachtige rif en poederzachte strand. Het is ook een plaats, waar u haaien (ongevaarlijk!) kunt tegenkomen tijdens het snorkelen. Vervolgens doen we de tweeling-eilanden Koh Laoliang aan.

We bezoeken de tijdelijk bewoonde vissershutten onder de overhangende rotsen aan het strand. Met de vissers bereiden we de lunch in picknick-stijl (inbegrepen) van vers gevangen vis en krab.

Na nog een laatste duik vertrekken we richting Sukorn eiland, waar we de drie komende nachten zullen doorbrengen in Yataa Island Resort, een knus en klein resort. Het ligt in een kleurrijke tuin met vele tropische bloemen, planten en kokospalmen, direct aan het zeshonderd meter lange strand.


Overnachting: Yataa Spa and Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open pick-up truck | bromfietstaxi
Dag 4: Koh Sukorn eilandtour over het niet toeristische eiland met rubberplantages en prachtige stranden

Eerst ontbijten. Daarna staat ter kennismaking van Koh Sukorn een eilandtoer op het programma per bromfietstaxi of pick-up truck. De lunch (inclusief) gebruiken we in een typisch Zuid-Thais huis, in een van de dorpjes. Het eiland is absoluut niet toeristisch en staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en ontspannen sfeer. U vindt hier haast geen auto's. Het eiland telt ongeveer 500 families (zo'n 2900 inwoners), voor het merendeel vissers, verspreid over 4 dorpjes.

Zij leven van de rubberplantages en wat bescheiden rijstbouw. Het voornamelijk vlakke eiland (8 x 4 kilometer) telt 2 heuvels van zo'n 150 meter hoogte, waarvan er één een mooi uitzichtpunt heeft. Het eiland is bij uitstek geschikt om te wandelen of een (motor-) fietstocht te maken. Deze zijn te huur in het resort.

Op deze manier krijgt u een uitstekende gelegenheid om de lokale eilandsfeer te proeven. U kunt onder meer het tappen van de rubberbomen zien of een bezoek brengen aan de kleine lokale vismarktjes, waar lokale vissers 'alles wat zwemt' dagelijks vers aanvoeren..

Ligstoelen en parasols zijn beschikbaar voor de ware zonaanbidders: het is een heerlijke plaats om te onthaasten. Heeft u behoefte aan activiteit? Ga dan mee met een lokale visser of pak een zeekano voor een tochtje. Op het strand kunt u zich bovendien traditioneel Thais laten masseren.


Overnachting: Yataa Spa and Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 5: Dag ter vrije besteding

Deze dag is ter vrije besteding.

Lekker luieren aan het strand, het onderwaterleven verkennen of een tochtje over het eiland, het is geheel aan u.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot & (mini)bus
Dag 6: Terug naar het vasteland

Ontbijt en tijd om afscheid te nemen van uw nieuwe vrienden. Privé transfer per boot en auto naar treinstation of luchthaven van Trang en einde van de tour.

Vanaf hier kunt doorreizen per dag- of nachttrein (niet inclusief in de tourprijs) naar bijvoorbeeld. Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Pha-Ngan, Koh Tao, Chumphon, Hua Hin, Cha Am of Bangkok.
Opmerkingen:
 • Neem een minimum aan bagage mee tijdens deze unieke tour. Ons kantoor in Trang zorgt ervoor dat grote koffers of tassen direct getransporteerd worden naar Yataa Island Resort op Koh Sukorn, waar u op dag 4 aankomt.
 • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen en beschikt over een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.
 • Vertrek alleen in de maanden november t/m april.
 • Dagelijks vertrek om 19.30 uur vanaf Bangkok Hua Lampong treinstation.

 • Facultatief transport - u kunt vertrekken van en/of door reizen naar:
 • Per slaaptrein van Bangkok naar Trang en vv. Ticketprijs is niet inclusief. Prijzen 2e klasse aircon vanaf 1,100 THB pp. enkele reis.
 • Per vliegtuig van Bangkok naar Trang en vv. Ticketprijs is niet inclusief. Prijzen met AirAsia vanaf 2,750 THB pp. enkele reis.
 • Transfer in en uit vanaf Trang luchthaven, treinstation of stadshotel zijn inclusief de tourprijs.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van Eilandhoppen in de Trang Archipel blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Trang stadshotel, het treinstation of de luchthaven. Voor transfers vanaf andere locaties betaalt u een toeslag. Vervoer per airconditioned minibus en beschreven boot. Dag 2 t/m dag 4: Engelssprekende gids en lokale bemanning. Verblijf in eenvoudige maar comfortabele accommodatie met ventilator en eigen sanitair als vermeld. Inclusief ontbijt (vanaf dag 3) en lunches op dag 4 en 5.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.

  Een 'eigen' privé-langstaartboot met aan boord:
 • eenvoudig visgerei
 • reddingsvesten
 • BBQ voor kleine visgerechten aan boord, limonades, drinkwater
 • snorkels & maskers
 • een tentdak aan boord voor schaduw
 • Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische dranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, visumkosten, vlieg- en/of treintickets, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor PRIVE - Eiland hoppen in de Trang Archipel - 6 dagen

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies.
  Name: Gerard
  Date: 22-Dec-19

  Recensie: Eiland hoppen in de Trang Archipel (7 dagen / 6 nachten)  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Anton Post
  Date: 17-Nov-19

  Recensie: Heerlijke tocht, met sympathieke gids. Fantastische locaties gezien, waaronder unieke stranden en een betoverende grot. Mooi snorkelen. Zelf inktvis vangen en vervolgens -perfect bereid door de scheepsmaat - verorberen aan boord. Afsluitend een paar dagen op Sukorn beach. Absolute toplocatie!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Kees de Jong
  Date: 27-Mar-19

  Recensie: Geweldige dagen gehad zeker voor herhaling vatbaar, veel gezwommen en gesnorkeld en lekker gegeten met de bemanning van ons bootje, heerlijk relaxed overnacht op koh Mook en koh Libong en gezwommen in de Emmerald Cave bij Koh Mook, ook het laatste eiland koh Sukorn is erg relaxed, de eigenaren verwelkomen je als je aan komt varen en zwaaien je ook weer uit, heel attent!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: fam. van der Kaag
  Date: 03-Mar-19

  Recensie: Als je van snorkelen houdt tussen de visjes en van eilanden ontdekken, die nog niet overspoeld zijn door het massatoerisme dan moet je deze tocht zeker doen. Houd wel rekening met eenvoudige overnachtingen. Het eenvoudigst en ongezelligst is de overnachting op Koh Libong. Warm water om te douchen is niet aanwezig. Er is alleen een bed. Je komt op eilanden met stranden van hagelwit zand, die soms alleen door vissers tijdelijk bewoond worden. Als je op een van die eilanden (volgens mij was het op Koh Kradan) de jungle in gaat naar het strand aan de andere kant, vind je midden op dat eiland opeens een open plek met een restaurantje en wat zeer eenvoudige bungalowtjes. Achter de kassa van dat restaurant zit een grote forse blanke man. Je verwacht dat helemaal niet op deze plek. Als je eenmaal op Koh Sukorn bent aangekomen, moet je zeker een fiets huren en door de rubberplantages fietsen. Er ligt een pad van betonplaten door de plantages. Zeer de moeite waard.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Mabel de Bruijn
  Date: 25-Jan-19

  Recensie: Tja voor ons 4-tjes was eiland hoppen in de Trang voor geweldig, je moet natuurlijk houden van zwemmen, snorkelen, vissen en die worden direkt gebakken aan boord eerste eiland Koh mook leuk kleinschalig resort, volgende Koh Libong en de topper is Koh Sukorn voor enkele dagen heerlijk gemasseerd en gerelaxed, heerlijk gegeten houd je daar allemaal niet van? Dan niet doen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Eiland hoppen in de Trang Archipel - 6 dagen

  Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele en nog nauwelijks door toeristen bezochte eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken. U reist 'exclusief' met