Eastern & Oriental Express Verhalen uit de Heuvels Singapore - Bangkok V.V.

Tourcode:EOE-004
Datum:
Tijd: 16:00
Category: Oriental Express
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze uitgebreide E&O treinreis voert u langs de schatten van Azië tussen Singapore en Bangkok, met tussenstops in Kuala Lumpur, de Cameron Highlands, Penang, het Tham Kasae Viaduct en de River Kwai.

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld door rijstvelden waar boeren met waterbuffels hun grond bewerken. Een spectaculaire zonsondergang en u loopt terug van de open observatiewagen naar uw privé coupé om u om te kleden voor het exquise vijfgangen diner dat zo dadelijk geserveerd gaat worden in een van de drie restauratiewagens. De luxe en comfort van de befaamde Oriënt-express was voorbehouden aan de elite in de vorige eeuw maar nu kunt ook u "de treinreis van uw leven'" maken, terug in de tijd maar voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dankzij de subtiele mix van oosterse cultuur en kookkunst en westers comfort kunt u genieten van het beste van beide werelden.

De stijlvolle en klassieke uitstraling van de 'Eastern & Oriental Express' wordt gekenmerkt door een koloniale inrichting in groen en goud, gedecoreerd met zijden stoffen, glanzend koperwerk en exotische houtsoorten. U heeft de keuze uit verschillende treinreizen die in beide richtingen mogelijk zijn. Er wordt enkele malen gestopt om u de gelegenheid te geven een excursie te maken om het land van dichtbij te leren kennen. De dresscode aan boord van de trein is ongedwongen maar elegant.

Natuurlijk kunt u deze reizen verlengen met een verblijf in één van de door Green Wood Travel geselecteerde hotels in Thailand, Laos, Maleisië of Singapore.

HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Diner
Vervoer: trein
Dag 1: Singapore - Kuala Lumpur, de trein van uw dromen
De glanzend groene rijtuigen van de Eastern & Oriental Express wachten u op in Singapore's Keppel Road Station. Bij aankomst wordt u verwelkomd door stewards in prachtige Thaise uniformen die hun handen tegen elkaar drukken in de traditionele "wai" groet - een belofte voor de komende reis.

U krijgt een koel drankje geserveerd, terwijl u zich installeert in uw luxe coupe. De fluit gaat en de trein zet zich in beweging door de stad, over de spoordijk, de grens met Maleisië over, de jungle in. Begeef u naar de barwagen voor een cocktail die u wordt aangeboden door de treinmanager en maak kennis met uw medereizigers. Geniet van uw diner in een van de weelderige dinerwagens en luister naar de nostalgische melodieën die de pianist in de barwagen voor u speelt.


Overnachting: Cameron Highlands Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 2: Kuala Lumpur & overnachting in de Cameron Highlands
Na het ontbijt komt de E&O aan op het imposante, in 1885 in Mughal-stijl gebouwde, treinstation van Kuala Lumpur. Dompel u onder in de bruisende hoofdstad van Maleisië en maak gebruik van een keur aan activiteiten zoals een stadstour, een historische wandeltocht of een bezoek aan het National Museum. Volledige details van de beschikbare opties worden ter plaatse bekend gemaakt.
Tussen de middag keert u terug naar de E&O en verlaten we Kuala Lumpur. De lunch wordt in de trein geserveerd terwijl de E&O omhoog klimt langs rubberplantages op weg naar de groene hoogvlakten van Maleisië. Na aankomst op het Tapah Station stappen we uit de trein voor de tocht per bus naar het luxueuze Cameron Highlands Resort.

Relax en geniet van de twee uur durende schilderachtige rit over glooiende heuvels en door dicht oerwoud waar u wellicht een glimp opvangt van nederzettingen van de Orang Asli (inheemse mensen.) Onderweg wordt er regelmatig gestopt om foto's te maken bij theeplantages, aardbeienkwekerijen en bloementuinen.

Bij aankomst in het Cameron Highlands Resort eerst tijd om van een cocktail te nippen voordat u gaat genieten van het diner en de fantastische vergezichten over de omgeving van het meest prominente bergresort in Maleisië.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 3: Cameron Highlands, de beste theeplantage van de hooglanden
Na het overvloedige ontbijt kunt u kiezen uit een groot aantal beschikbare excursies en activiteiten (volledige details volgen later.) Laat u 's morgens verwennen in de beroemde Spa Village of bezoek de beste theeplantage van de hooglanden voor een wandeling met gids door de geurige theetuinen en een rondleiding door de fabriek, waar u de kans krijgt verschillende aromatische brouwsels te proeven. Een andere optie is een tochtje naar het Mardi Agro-technology Park waar u de verschillende soorten fruit, groenten en bloemen kunt zien die in de hooglanden groeien en maar liefst tien verschillende soorten aardbeien kunt proeven.

Een lunch, bestaande uit deze heerlijke producten wordt in het Resort geserveerd. Daarna reist u naar Ipoh, waar u weer in de glanzende Eastern & Oriental Express stapt. Relax met een aperitiefje in de barwagen voordat u gaat genieten van een fantastisch diner, terwijl de trein door de nacht glijdt.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 4: Kuala Kangsar & Penang; historische steden, oosterse kruiden
Deze ochtend krijgt u een ontspannen rondleiding door de koninklijke stad Kuala Kangsar, residentie van de Sultan van Perak. Verscholen in een bocht van de Perak rivier ligt deze charmante, serene, historisch interessante stad. Bezoek het Victoriaanse Royal Museum (de voormalige koninklijke paleizen) en de imposante Ubudiah Moskee.

U gebruikt de lunch in de trein terwijl we het rustieke Bukit Merah meer passeren op weg naar de westkust van Maleisië. Na aankomst op Butterworth Station steekt u over naar het eiland Penang, waar diverse excursies mogelijk zijn. Opties zijn een tocht door het koloniale George Town met zijn rijke mengeling van Chinese, Maleise en Indiase culturen of u kunt kiezen voor een bezoek aan het Peranakan Heritage Museum of de Tropical Spice Garden Gallery waar het ontstaan van de kruidenhandel en het hedendaagse gebruik van kruiden uitstekend worden tentoongesteld.

Bij zonsondergang verzamelt u zich weer bij uw E&O Hotel om een cocktail te gebruiken op het terras aan zee, voordat u op weg gaat naar het door u uitgekozen, speciaal geselecteerde etablissement waar u het beste eten van Penang, een eiland dat bekend staat om zijn regionale hoogstaande culinaire gerechten , kunt beleven. Een selectie van zowel lokale als internationale gerechten is voorradig, inclusief een Maleise "marktplaats." Na het diner keert u terug naar de trein en vervolgen we onze reis.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 5: Penang - Surat Thani (Thailand); rijstvelden, de leergierige apen van de apenschool
In de vroege ochtend passeert de trein de grens met Thailand bij Padang Besar. Ontspan en geniet van het schilderachtige landschap van Zuid-Thailand terwijl de trein langs rijstvelden en gouden tempels rijdt. Een uitgebreide lunch wordt er geserveerd voordat de E&O aankomt in Surat Thani.
Deze agrarische stad staat bekend om zijn vele soorten fruit en oesters. Maar het hoogtepunt van deze stop is een privé excursie naar het apen trainingscentrum. De handige "studenten" worden van oudsher gebruikt in deze streek om te helpen bij de kokosnotenoogst door alleen de rijpe noten te plukken en ze onbeschadigd naar beneden te brengen.

Na de excursie keren we terug naar de trein en verlaten Surat Thani. Het diner wordt vanavond aan boord geserveerd terwijl de trein haar weg vervolgt door het Thaise platteland op weg naar Bangkok.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & boot & bus
Dag 6: Surat Thani - River Kwai & het Tham Kasae viaduct; de beroemde brug en oorlogsbegraafplaats, olifanten en Hell Fire Pass
In de ochtend komt de trein aan bij de brug over de River Kwai, waar u uitstapt voor een ontspannende vaartocht op een lokale rivierboot langs de ontzagwekkende kloof. Daarna heeft u tijd om het Thailand-Birma spoorwegmuseum en de Don Rak oorlogsbegraafplaats te bezoeken.
Bij terugkeer naar de trein in de late ochtend wordt de lunch geserveerd terwijl we Kanchanaburi Station uitrijden. De trein passeert de historische River Kwai brug en rijdt richting Wang Po waar we onze route vervolgen langs de beroemde schragen van het Tham Kasae viaduct - een van de meest schilderachtige gedeelten van de spoorlijn.

's Middags kunt u kiezen uit verschillende excursies waaronder een bezoek aan een olifantenkamp, waar u de dieren aan het werk kunt zien en zelfs even een ritje erop kan maken. Of ga mee met een excursie naar de gedenkplaats bij het museum van de Hell Fire Pass, een ontroerend eerbewijs aan de turbulente geschiedenis van deze streek.

Op deze laatste nacht in de Eastern & Oriental Express nodigt de treinmanager u uit voor een afscheids cocktailreceptie, gevolgd door een betoverend diner. Misschien wilt u adressen uitwisselen met uw medereizigers tijdens een drankje na in het open observatierijtuig terwijl de sterren flonkeren in de tropennacht.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein
Dag 7: Kanchanaburi - Bangkok
Aankomst om 09:30 uur op het Hua Lampong Station te Bangkok waar u de trein verlaat, uitgezwaaid door alle leden van het E&O trein team.

Departure Dates 2019
 • 22 June 2019
 • 03 October 2019


 • Opmerkingen: lees en ga akkoord met de Boeking Condities en Voorwaarden van Vervoer.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen en het spoor, hotelsluiting etc. moeten we routes of excursies soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de reis blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: tijdens de Eastern & Oriental Express: alle vermelde maaltijden onderweg aan boord of anders vermeldt, koffie. thee en drinkwater in uw compartiment, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per compartiment), vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
  HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: tijdens de Eastern & Oriental Express: transfers vanaf uw hotel naar de Eastern & Oriental check-in balie, niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours, alcoholische en/of frisdranken, extra overnachting(en). Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Eastern & Oriental Express Verhalen uit de Heuvels Singapore - Bangkok V.V.

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Eastern & Oriental Express Verhalen uit de Heuvels Singapore - Bangkok V.V.

  Deze uitgebreide E&O treinreis voert u langs de schatten van Azië tussen Singapore en Bangkok, met tussenstops in Kuala Lumpur, de Cameron Highlands, Penang, het Tham Kasae Viaduc