Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (6 dagen)

Tourcode:BUR-009
Datum:
Tijd: 12.00
Category: Cruises: per motorbootDuiken
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden.
De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden. Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen. Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig zoals verschillende zeldzame wilde diersoorten en felgekleurde tropische vogels.
Maar ook het onderwaterleven hier heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet vissen aan. U heeft hier de kans om grote zeeroggen, walvishaaien, dolfijnen en nog veel meer tegen te komen.
De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken.

Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van de zeewaardige motorkruiser de MV Thai Sea (join In). Tijdens de tocht worden diverse duiken uitgevoerd maar als u alleen wilt snorkelen is dat ook mogelijk.

Extra optie 1
Vertrek is vanaf Ranong-stad in Zuid-Thailand. Green Wood Travel kan transport per trein, (mini)bus of vliegtuig voor u regelen. Prettige accommodatie in de stad is het Tinidee Hotel@Ranong
Extra optie 2
Een mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met een paar dagen luxe ontspanning is om op de laatste dag, na aankomst in Kawthaung, over te steken naar het Grand Andaman
Extra optie 3
Nu u zelf heeft beleefd hoe bijzonder Myanmar is wilt u wellicht meer zien op het vasteland. Green Wood Travel heeft een aantal bijzondere reizen voor u samengesteld die u meer laten zien van het mysterieuze Myanmar. Vanaf Kawthaung zijn er directe vluchten naar Yangon, waarvandaan onze tours beginnen. Let wel dat voor een aansluitende reis door Myanmar een nieuw toeristvisum, prijs vanaf $ 35 USD p,p., vereist is.
Overnachting: aan boord
Maaltijden: Diner
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 1: Het vertrek vanuit Ranong
Om 12.00 uur komen we bij elkaar in onze duikwinkel in Ranong en krijgen daar onze duikuitrusting aangemeten. Vandaar door naar de boot: de MV Thai Sea. Voordat we vertrekken komt de Thaise douane aan boord om de paspoortformaliteiten af te handelen en varen we naar Kawthaung waar we onze Birmese visa krijgen.

Nog een kleine "Good Luck" ceremonie en dan is het tijd om te relaxen en te genieten van een heerlijk diner tijdens zonsondergang terwijl we koers zetten naar onze eerste bestemming, High Rock. Als we hier op tijd aankomen kunnen we een nachtduik doen.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 2: Duiken op beste plekken
Na het ontbijt duiken we bij High Rock, dat een van de beste duikplekken is van Myanmar met een grote diversiteit aan vissoorten zoals Pipefish, Pineapple Fish, Frogfish, zeepaarden, en diverse soorten Nudibranchs.

We varen door naar Stewart island waar we in de middag aankomen en 1 duik doen. Daarna door naar Shark Cave voor een middag- en avondduik, wat een heel speciale ervaring is. Hier kunt u echt grote vissen zoals de Grey Reef haai en de Nurse haai tegenkomen en natuurlijk veel kleinere vissen zoals zeepaarden, Frogfish, Ghost Pipefish en nog veel meer.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 3: Duik bij North en South twin
We beginnen de dag met 1 duik bij Shark Cave en 1 bij North Twin Plato. Na deze laatste duik kunt u gaan relaxen op een prachtig bountystrand. 's Middags en 's avonds duiken we bij North Twin en South Twin. U heeft een grote kans om Manta- en Eagle roggen tegen te komen evenals Whale- en Grey Reef haaien, Nurse haaien en vele andere soorten vis.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 4: Seafan Forest en Nothern rocky
We meren af bij McLeod island waar we 1 duik doen en later nog 1 bij Seafan Forest. In de middag stoppen we bij North Rocky voor een duik en 's avonds bij Western Rocky. U heeft hier een grote kans om Manta en Eagle roggen, Whale en Grey Reef haaien, Nurse en Zebra haaien en grote Sea Fans te zien.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 5: Duiken op de beste plekken van Myanmar
Western Rocky behoort zeker tot de beste duikplekken van Myanmar. We maken hier dan ook 4 duiken. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de tunnel op 20 meter diepte, die onder het hele eiland doorloopt.
Grote kans om bijzondere soorten te zien zoals de Bowmouth Guitar, Frogfish, Harlequin garnalen, zeepaarden, de nodige kreeften en diverse soorten haaien!


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: MV Thai Sea
Dag 6:
De eerste duik vandaag gaat een vulkaan in, waar een hele groep Black Tip haaien vaak rondhangen. Als de tijd het toelaat doen we nog een laatste duik bij Bird's Nest, een enorm grote grot die alleen onderwater te bereiken is. Hierna varen we terug naar Kawthaung waar u nog wat kunt winkelen voordat we terugvaren naar Ranong, het eindpunt van deze indrukwekkende reis.

Opmerkingen: reisroute kan onderhavig zijn aan wijzigingen i.v.m.weersomstandigheden, beschikbaarheid vluchten en getijden.
Minimaal aantal personen: 4
Maximaal aantal personen:12

Handige zaken om niet te vergeten:
 • windjack
 • warme kleding
 • zwemspullen
 • zonnehoed/pet
 • zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • zonnebril + veiligheidsbandje
 • bril als u contactlenzen draagt
 • contant onbeschadigde USD, er zijn geen banken of PIN-automaten
 • geldig paspoort en 2 pasfoto's


 • Schedule diving trips per month - see list in menu
  Informatie over het jacht
  Inclusief de tour: transfers in rubberbootjes van en naar de kust. Alle maaltijden onderweg aan boord, onbeperkt frisdrank, water, koffie en thee, vers fruit.en yoghurt. Accommodatie aan boord, snorkelspullen, zeekajaks, hangmatten, 19 duiken, 11 liter aluminium cylinders, duiklood en ervaren Engelssprekende PADI instructeur.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: niet genoemde maaltijden, alcoholische dranken (ook te koop aan boord), extra overnachting(en), transfers naar en van Ranong, duikuitrusting (500 THB/dag), Nitrox vulling (250 THB / 11L), duikcomputer (300 THB/dag) of camera (400 THB/dag).

  ***Toeslag entree Mergui Archipel: $170 USD p.p. Dit bedrag betaalt u ter plaatse met onbeschadigde USD in overleg met een geldig paspoort en 2 pasfoto's. Na terugkomst in Thailand ontvangt u een 15 dagen visum voor Thailand.
  Wij 'verplichten' klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere (duik)Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (6 dagen)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
  Name: J. van der Coelen
  Date: 21-Feb-20

  Recensie: Waanzinnig. Wil eigenlijk niet vertellen want volgend jaar gaan we weer.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Johan Wardenier
  Date: 09-Dec-19

  Recensie: Super on board naar de Mergui Archipel. Uitstekende professionele instructeurs en we hebben 12 duiken gemaakt. Het kost geld maar je krijgt iets unieks.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  De magische Phang Nga cruise

  Ervaar het opmerkelijke landschap en de mystiek van de Zee van Andaman vanaf het dek van de 'June Bahtra', een traditioneel Chinese jonk. Verwonder u over de pracht van de

  Vanaf:
  Contact
  Riviercruise naar historisch Ayutthaya (2 dagen / 1 nacht)

  Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen in pracht en praal tot de stad in 1767 door het Bir

  Vanaf:
  Contact
  Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)

  Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De inwoners van de delta gaan hu

  Vanaf:
  Contact
  Riviercruise Mekong - Thailand naar Luang Prabang 2 dagen

  Zin om Azië op een andere manier te ontdekken? Stap aan boord van deze ontspannen Laos riviercruise over de legendarische Mekong rivier, die de natuurlijke grens tussen Thailand

  Vanaf:
  Contact
  Luxe Dhow dinercruise

  Een avond op een super de luxe boot in de baai van Dubai met Oosterse sferen, heerlijk eten en een sprookjesachtig uitzicht over de skyline van de stad en de haven.

  Vanaf:
  Contact
  Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (5 dagen)

  De Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ont