Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)

Tourcode:T-1150
Datum: Dagelijks
Tijd: 19.35
Category: Inheemse gemeenschap toerismeBouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Leven op het platteland van Thailand, hoe gaat dat? Heb je nog oog voor de prachtige groene omgeving als je daar woont? Wat wordt er verbouwd? Hoe belangrijk is de rol van het boeddhisme en het dorpshoofd? Hoe krijgen de kinderen daar les op school? Wat voor markten zijn er? Hoe wordt de eeuwenoude Thaise cultuur overgedragen? NIEUW NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel inheemse gemeenschap reis
UNIEKE BELEVING BEPAALT DEZE REIS !
Het antwoord op al deze vragen krijgt u in een bijzondere vierdaagse tocht naar de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae.

U slaapt bij de Thai thuis en leeft en eet een paar dagen met en te midden van hen. U bezoekt de kinderen op school, gaat naar de markt en met wat geluk maakt een mooie lokale ceremonie mee. Het speciale van dit Red Brick project, dat een Thais-Nederlands management heeft, is dat het belang van de bevolking en de natuur nooit uit het oog wordt verloren. Red Brick koopt alle goederen in de buurt van Phrae, huurt alleen mensen uit de omgeving in, gebruikt 100% zonne-energie en schoon regenwater voor douches en toiletten, gebruikt organisch afval als mest voor de tuin en recyclet al het plastic, glas en papier. Kortom, terwijl u op een onalledaagse manier kennismaakt met het Thaise leven, doet u en passant iets goed voor deze mensen.

Phrae ligt in heuvellandschap met veel bomen. Het is er het hele jaar koeler dan op de meeste andere plekken in Thailand. Naar Bangkok is het zo'n 550 kilometer, naar Ayutthaya zo'n 480. U kunt deze 'homestay' beginnen in Phrae of waar u wilt, maar wij bieden voor het gemak twee mogelijkheden aan: per trein vanuit Bangkok of Ayutthaya. Deze voor jong en oud speciale ervaring eindigt in Chiang Mai.
Overnachting: nachttrein
Maaltijden:
Vervoer: nachttrein
Dag 1: Treinreis naar Den Chai station in Phrae, vanuit Bangkok of Ayutthaya.
Om goed in de stemming te komen voor het platteland van Thailand, waar de natuur voor een groot deel het ritme van de dag bepaalt, reist u per trein vanuit Bangkok of Ayutthaya naar Den Chai station in Phrae.

De nachttrein met slaapaccommodatie (tweede klas) vanuit Bangkok vertrekt om 19.35 (trein 13, tot 04.19) of 22.00 (trein 51, tot 07.20). Als u opstapt in Ayutthaya vertrekt uw trein om 21.07 (trein 13, tot 04.19) of 23.36 (trein 51, tot 07.20). De trein heeft airconditioning en een restauratiewagon.


Overnachting: Red Brick Homestay
Maaltijden: Diner
Vervoer: minibus
Dag 2: Aankomst in de Red Brick homestay. Waterval en avondlicht?
U wordt opgehaald op het Den Chai station en naar Red Brick Homestay gebracht.

Er is alle tijd om rustig aan de omgeving te wennen. Bezoek de kruidentuin of de kleine waterval in de buurt. Die waterval is overigens vooral in de regentijd de moeite waard. In de avond zult u waarschijnlijk naar de lucht kijken, het avondlicht kan hier erg bijzonder zijn.

U logeert bij en met een lokale familie in hun teakhouten huis. Dit soort huizen is typisch voor deze regio.


Overnachting: Red Brick Homestay
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: lokale taxi (songthaew)
Dag 3: Markt, ouderwetse handarbeid, studenten lunch, fietsen en barbecue.
De familie waarbij u gelogeerd hebt begeleidt u naar de versmarkt, waar u een typisch Kan Toke stijl ontbijt krijgt geserveerd. Uiteraard kijkt u rond op de markt en laat uw 'gids' u zien welke ingrediënten hier belangrijk zijn voor een heerlijke Noord-Thaise maaltijd. Dat kan natuurlijk niet zonder zelf te proeven!

Is Ban Nun een openluchtmuseum of heeft hier de tijd stil gestaan? Waarschijnlijk het laatste, want het dorp is weliswaar oud maar leeft volop. U gaat er met de lokale songthaew taxi naar toe. U ziet er ouderwets smidsen en andere handarbeid. Het hangt een beetje van het seizoen af of u kunt zien hoe de rijst wordt geoogst. Als dat zo is dan zijn hele families bezig om te helpen. Misschien wilt u het zelf ook even proberen?

Met enig geluk ziet u een Bai Sri ceremonie, die al dateert uit de tijd dat deze regio nog onderdeel van het Lanna koninkrijk uitmaakte, zo'n beetje het prilste begin van wat later Thailand werd. Lunch wordt gemaakt door studenten van de lokale school. U biedt ze de kans even Engels te kunnen spreken.

Er is ook nog gelegenheid om in de buurt van de homestay rond te fietsen voordat in de avond een speciale barbecue zal worden georganiseerd. Wie wil kan de nacht doorbrengen in een tent en onder de tamarinde bomen slapen. Er is een kleine camping met sanitair. U mag ook weer 'gewoon' bij de familie logeren.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, trein
Dag 4: Thai denim, maanlandschap. Trein naar Chiang Mai.
Na een Europees ontbijt bent u klaar om aan de laatste twee bezienswaardigheden van deze korte homestay tour te beginnen. U gaat naar het Moh Hom dorp, waar op ambachtelijke wijze Thai denim wordt gemaakt en u kijkt bij de bijzondere maanlandschappen van Phrae Muang Pi. Hier zijn door erosie huizenhoge zandstenen monumenten ontstaan.

Voor het vervolg van uw reis wordt u naar het treinstation Den Chai gebracht, waar om 15.24 uw trein naar Chiang Mai vertrekt (aankomst 19.30 uur). Het beginpunt van nieuwe avonturen.

Optionele Tours:

Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen)
Phrae Homestay - Puur Thailand. Deze naam zegt precies waar deze bijzondere dagen voor staan. U logeert bij Thaise families thuis. Waarom? Omdat u het
Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen)
Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand g
Opmerkingen: wat in ieder geval mee te nemen?
- Bescherming tegen muggen.
- Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
- Zwemkleding.
- Een goed humeur.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door de plaatselijke bevolking. Communicatie is beperkt daar de plaatselijke bevolking weinig of geen Engels spreekt. De Nederlandse manager en zijn Thaise medewerkers helpen je graag.
Vervoer per plaatselijke open taxi en 2e klasse dagtrein (Chiang Mai - Den Chai) of 2e klasse nachttrein (Bangkok / Ayutthaya - Den Chai) met slaapplaatsen met eigen bed en gedeeld toilet. Mocht de dag- of slaaptrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Deze is voorzien van slaapstoelen en toilet.
Verblijf in comfortabele ventilator gekoelde kamers met gedeelde badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet. De volgende gedeelde faciliteiten zijn aanwezig; verhoogd terras met zitje, ventilator, koffie- en theezetter faciliteiten.
Onze persoonlijke zorg en attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, trein- en/of bustickets, visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)

Leven op het platteland van Thailand, hoe gaat dat? Heb je nog oog voor de prachtige groene omgeving als je daar woont? Wat wordt er verbouwd? Hoe belangrijk is de rol van het boed

Vanaf:
Contact
Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen)

Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand gebeurt waar het leven nog wein

Vanaf:
Contact
Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen)

Phrae Homestay - Puur Thailand. Deze naam zegt precies waar deze bijzondere dagen voor staan. U logeert bij Thaise families thuis. Waarom? Omdat u het pure Thailand het best leert