PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)

Tourcode:BUR-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: City OpstapPRIVE
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
De grote charme van Myanmar, maar ook de tegenstellingen en de vele kleuren en gezichten, u leert het kennen met deze driedaagse Blik op Yangon.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Yangon (voorheen Rangoon en tot 2005 de hoofdstad van het land) is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen; het commerciële middelpunt en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Het is een prettige stad met veel overblijfselen uit de koloniale tijd. Brede, met bomen omzoomde boulevards en geen knetterende tuk tuk's. De meeste gebouwen zijn weliswaar in slechte staat van onderhoud maar de sfeer van het verleden is nog aanwezig. Ondanks de slechte levensomstandigheden van de meerderheid van de bevolking zal het u opvallen dat de mensen u overal vriendelijk en gastvrij bejegenen.
Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus of auto, vliegtuig (niet inclusief)
Dag 1: De heiligste plek van Myanmar: de gouden Shwedagon Pagode.
Op de luchthaven staat onze gids op u te wachten om u welkom te heten in Myanmar. U wordt naar uw hotel gebracht en heeft de middag vrij om zelf al wat rond te kijken of te ontspannen.

In de avond brengen we een bezoek aan de Shwedagon Pagode. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld en de heiligste plek in Myanmar. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met tienduizenden plaatjes goud. Shwe betekent goud, Dagon verwijst naar de historische locatie waar de pagode staat. Meer dan 2500 jaar geleden is de eerste vorm van deze pagode gebouwd, maar helaas herhaaldelijk door aardbevingen (deels) vernietigd. Er zouden relikwieën van maar liefst vier Boeddha's in liggen. Twee van hen zouden het Nirvana hebben bereikt, de ultieme vorm van verlichting.

U overnacht in het Panda Hotel (superior kamer) of gelijkwaardig.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 2: Een enorme Liggend Boeddha, de prachtige Sule Pagode, markt en Chinatown.
Na het ontbijt bieden wij u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Yangon. We brengen onder meer een bezoek aan de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en het Meditatiecentrum. Ook maken we een fotostop bij Karaweik Hall en de Koninklijke statie-boot op het Kandawgyi meer.

In de middag gaat de tour verder. Van de Sule Pagode wordt gezegd dat deze mogelijk nog ouder is dan de toch al duizenden jaren oude Shwegadon Pagode. Het is een belangrijke religieuze plek omdat de pagode een haar van Boeddha zou bevatten. De ligging van dit prachtige heiligdom is opvallend, namelijk midden op een rotonde. Het gebouw lijdt er niet onder, het blijft mooi.

Het derde belangrijke heiligdom is de Botataung Pagode, letterlijk 'duizend officieren' is een bijzondere pagode omdat (en dat is uniek) de bezoeker een kijkje in de pagode kan nemen en de heilige relikwieën kan aanschouwen. Ook het Nationaal Museum en de Leeuwentroon, de Bogyoke Aung San (Scott) Markt (gesloten op maandag en publieke feestdagen), Chinatown en een fruitmarkt staan op ons programma.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto, vliegtuig (niet inclusief)
Dag 3: Yangon, een laatste blik.
Na het ontbijt staan nog een bezoek aan de Kaba Aye Pagoda en het Museum van Boeddhistische Kunst op het programma.

Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Yangon voor uw terugvlucht.

Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto. Verblijf in goed toeristenklasse hotel als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (Bangkok-Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten

Recensie voor PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)

Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
Name: Kees
Date: 28-Nov-19

Recensie: In oktober 2019 een trip naar Birma gemaakt het was een top ervaring vooral door de mensen van het Yagoon hotel. Het lokale reisburo en natuurlijk de mensen van Greenwood die mij ook vriendelijk hebben bijgestaan in Cambodja en Thailand het was een goed idee om in Yagoon een auto te huren en daar de omgeving mee te bekijken en in pagode's en klooster's dorpen te komen waar nog geen toerist is geweest Roker's raad ik aan de sigaartjes te kopen. Groeten aan het Greenwood team Kees BosmanRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jose van de Kam
Date: 12-Aug-19

Recensie: in juli een week in Myanmar geweest. Samen met mijn vriendin. Ik kan alleen maar zeggen dat het een prachtig land is, inderdaad nog in de tijd terug. Van de politiek daar merk je als toerist weinig van. Met visum heel makkelijk het land binenn te komen. ZEEER vriendelijke mensen die het fantastisch vinden dat je naar hun land komt. Bagan zeer bijzonder om te zijn, het is zoals de plaatjes doen vermoeden. Verwacht hier niet te veel luxe. Park Royal Hotel is ok. Lekker zwembad om stof af te spoelen en bij te komen van het bezoek van de vele tempels. Onze gids sprak fantastisch Engels. Beter dan wij (maar dat hoeft niks te zeggen natuurlijk... :-) Kortom een absolute aanrader dit land Enne...zoals altijd prima geregeld door GreenwoodtravelRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)

De grote charme van Myanmar, maar ook de tegenstellingen en de vele kleuren en gezichten, u leert het kennen met deze driedaagse Blik op Yangon.