PADI - Open Water Diver Duikcursus KOH TAO

Tourcode:PADITAO
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Duiken
Algemene waardering: 4.8 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies. Lees Recensie
Koh Tao is hét duikparadijs en perfect om te beginnen met duiken: goed weer, warm water, weinig stroming en veel koraal en vissen vlakbij de kust. Hier is duiken heel simpel en veilig. Nog geen ervaring? Je kan het heel snel leren met de driedaagse PADI duikcursus. ALLE KOH TAO RESORTS
KORTING:200 THB
/kamer/nacht (max. 2 nachten / 2 PADI's)


Je kan rekenen op lange duiktijden met maximaal vier leerlingen per duikinstructeur. Daarnaast probeert de duikinstructeur er naar te streven, indien de weersomstandigheden het toe laten, om je op verschillende locaties rond Koh Tao, zoals Koh Nang Yuan, te laten duiken. Leuk voor de ervaring natuurlijk, maar nog leuker voor in je logboek!

Een driedaagse cursus bestaat uit drie delen:
- Oefeningen in het ondiep water
- Theorielessen wat moet worden afgesloten met een meerkeuzetoets
- Vier open water duiken

Op Koh Tao zijn er ontzettend veel mooie, ondiepe en afgeschermde baaien, die uitermate geschikt zijn om de eerste basisoefeningen op een rustige manier onder de knie te krijgen. Maar tegelijkertijd zit je al in het tropisch water met de nodige kleurrijke vissen om je heen.

Na het behalen van je duikcursus ontvang je een duikbrevet. Dit duikbrevet is internationaal erkend en na je opleiding kan je heerlijk overal duiken, t/m 18 meter. Met dit brevet kan je overal ter wereld een uitrusting huren om samen met een gebrevetteerde "buddy" te gaan duiken. Nu ben je klaar om zelf de onderwaterwereld te gaan ontdekken!

Opmerkingen: deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen. Er is geen gezondheidsverklaring nodig. Wel moet er bij aanvang een Medische Verklaring ingevuld worden die vraagt naar jouw medische achtergrond. Bij hoge uitzondering is het nodig een gezondheidsverklaring te krijgen van een dokter voordat je kan deelnemen aan en PADI cursus.
*Op verzoek kan Green Wood Travel een Nederlandssprekende duikinstructeur bevestigen indien beschikbaar!
Inclusief de tour: PADI cursus als omschreven in de reisbeschrijving, duikuitrusting (BCD + Fins + Mask + Tanks & Regulator), begeleiding door een lokale Engelssprekende* instructeur, lesmaterialen, certificatiekosten, duikverzekering, omgeschreven transfers, lunch, drinkwater en frisdranken.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, overige transfers, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PADI - Open Water Diver Duikcursus KOH TAO

Algemene waardering: 4.8 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies.
Name: Catharine
Date: 26-Dec-19

Recensie: Zeker doen. Super om Dit te doen met je gezin.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Sonja Nijdam
Date: 21-Aug-19

Recensie: Bedankt voor de tip om mijn PADI cursus op Koh Tao te doen in plaats van Koh Samui. Beter en veel voordeligerRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Mieke van der Span
Date: 30-Jul-19

Recensie: Aanvankelijk waren we wel wat onder de indruk over het driedaagse intensieve programma (onze kinderen klaagden aanvankelijk dat ze moesten leren in de vakantie !) maar... alleen maar superlatieven ! Samen met het gezin een Padi Open Water Course kunnen doen is onvergetelijk, een pluspunt dat de cursus alleen met ons vieren een in het Nederlands werd gegeven: samen leren (idd), samen examen doen (tja, dat ook) maar ook... samen op de boot (dank aan de reisziektepilletjes want heftige zee), samen een nieuwe wereld ontdekken onder water, rekenen op elkaar (testen en oefenen onder water). Tja, zoals onze super instructeur Derek zei (heel veel geduld, goed uitleggen, enthousiast): vanaf nu hebben we samen een nieuwe (en dure) hobby. We hebben de microbe te pakken.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Brenda en Sjoerd
Date: 16-Jun-19

Recensie: Echt goed georganiseerd we hadden gevraagd om een Nederlandssprekende instructeur en Michel heeft ons leren duiken. We komen volgend jaar terug voor de Advanced.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: FRANÇOIS EYCK
Date: 23-Apr-19

Recensie: KOH TAO, EEN DUIKPARADIJS
Koh Tao, een duikparadijs Koh Tao is de laatste tijd vooral in het nieuws geweest als het eiland waar de Britse toeristen zijn vermoord. Koh Tao verdient beter, het is ook een parel aan de kroon van Thailand op watersport gebied en speciaal de duiksport
.

Voor Thailand is de duiksport in twee gebieden op te delen: de duikplekken in de Andaman Zee en die in de golf van Thailand. De plekken in de Golf van Thailand zijn de aantrekkelijkste, als was het maar om de watertemperatuur van 30 graden in april die een duikpak bijna overbodig maakt.

Koh Tao, een duikparadijs
Koh Tao of wel het schilpaddeneiland op zijn Thais, is maar een klein eilandje ongeveer 19 kilometer lang met deel verharde en deels zandpaden. Het eiland is niet rijk aan wegen maar wel aan duikscholen, een kleine 50 duikscholen noemen Koh Tao thuis.

De stranden van Koh Tao zijn zo dat het het meest comfortabele is om met een bootje naar een duikplek te gaan, zo kun je gemiddeld twee duiken op een dag maken voor je je terugtrekt in je hotel. Duiken is een vermoeiende sport die niet mixed met drank.

De zeebodem rondom het eiland Koh Tao ligt op zo’n 20 tot 30 meter, wat het duiken daar ook voor beginnende duikers toegankelijk maakt.

In de wateren rond Koh Tao is veel vis te vinden wat een bepaald soort duikers aantrekt, een topattractie is misschien wel walvishaai. Maar ook de barracuda’s in scholen of apart zwemmend zijn een prachtig gezicht zeker als ze boven de enorme anemonenvelden zwemmen.

Wrak duiken op Koh Tao
Een ander soort duikers wordt aangetrokken door het historisch wrak wat is afgezonken voor de kust van Koh Tao. Het is de Sattagut, die haar leven begon als Amerikaans oorlogsschip waarna het verkocht werd aan de Thaise marine. Aan het einde van haar leven werd de boot omgedoopt tot een spannend object voor de duikers, die zo hopelijk wat meer weg blijven van het kwetsbare koraal.

Het wrak ligt op zo’n 23 meter diepte en is met zijn twee grote kanonnen en lengte van 44 meter nog duidelijk herkenbaar. Het wrak ligt er nog te kort om volledig overgroeit te zijn.

De bijna 50 duikscholen hebben allemaal hun eigen favoriete duikplekjes zodat er van een enorme drukte niet zo snel sprake zal zijn. Het New Heaven Conservation Program zorgt dat het koraal rond de eilanden beschermd wordt en waar mogelijk de groei wordt geactiveerd door het aanbrengen van kunstmatige objecten die door het koraal overwoekert gaat raken.

Door FRANÇOIS EYCKRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PADI - Open Water Diver Duikcursus KOH TAO

Leer duiken en doe je PADI open water opleiding lekker in je eigen taal, én duik in kleine groepen van maximaal vier leerlingen per duikinstructeur! Volg een vierdaagse duikcurs