Al na een paar Thaise maaltijden wilt u weten hoe het komt dat het Thaise eten zo lekker is. Zijn het de verse ingrediënten, de knappe combinatie van smaken of staat er echt overal een tovenaar in de keuken? Wij raden u daarom aan zelf een Thaise kookles te nemen, zodat u de geheimen van de Thaise chefs Bung en Monk in uw koffer mee naar huis kunt nemen.
Als u op Koh Samui bent, kunt u deze smakelijke kookles volgen. De les wordt in een rustig keuken, omgeven door een tuin, in de buurt van de oude vissershaven, gegeven door ervaren koks. De groepjes zijn klein, nooit meer dan 5 of 6 mensen, zodat iedereen op genoeg aandacht van de koks kan rekenen en zoveel kan vragen als nodig om de lessen onder de knie te krijgen.
Iedere les begint met een bezoek aan de lokale markt, waar de ingrediënten worden gekocht waarmee u gaat koken. Vooraf mag iedere deelnemer een gerecht uitzoeken. Er worden dus meestal 4 gerechten en een nagerecht gekookt. Alle aspirant Thaise koks koken alle gerechten. Het koken zelf duurt ongeveer twee uur, waarna er wordt geproefd en gegeten.
Er is een les van 9 uur 's ochtends tot 1 uur in de middag en een les van 4 uur 's middags tot 8 uur 's avonds. Indien uw hotel centraal ligt, wordt u opgehaald en weer thuis gebracht.