Wilde Olifanten Spotten in Kuiburi Nationaal Park

Tourcode:0616
Datum: Dagelijks
Tijd: 13.00 - 20.00
Category: Olifant tour
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 13 eerlijke recensies. Lees Recensie
In Thailand kunt u nog altijd olifanten in het wild zien. Ze leven in het natuurpark in Tenasserim Hills in de provincie Prachuap Khiri Khan. Het park is bijna duizend vierkante kilometer groot en bevat bananen- en ananasplantages. Er leven nog ongeveer 500 wilde olifanten. Maar niet alleen olifanten, met wat geluk ziet u er ook gibbons en herten.

Het gebied waar de olifanten in het wild verblijven werd zo'n 15 jaar geleden bedreigd door de zich steeds uitbreidende ananasplantages. Op een gegeven dag liep een kudde van wel 120 wilde olifanten door een van de plantages waardoor er veel schade ontstond. De eigenaar strooide met gif waardoor 11 olifanten bezweken. Op dat moment greep de Thaise koning Bhumibol eigenhandig in en beperkte de uitbreiding van de plantages. De olifanten moesten worden beschermd tegen de mens en het land werd teruggegeven aan de olifanten en herbebost.

In ongeveer anderhalf uur rijdt u vanuit Hua Hin / Cha am naar het Nationale Park Kuiburi, waar u overstapt op een open pick-up truck en verder het park ingaat. Onderweg krijgt u informatie over het ecosysteem in het park en het gedrag van wilde olifanten. Na een korte stop bij het opzichterstation, waar regelmatig prachtig gekleurde toekans te zien zijn, wordt u naar een plek gebracht waar u wilde olifanten kunt observeren terwijl ze voedsel zoeken of baden. De opzichters kennen het gedrag van de olifanten goed, ze weten de favoriete drinkplaatsen en volgen verse (poep)sporen. Vanaf een veilige plek krijgt u ruimschoots de gelegenheid om deze fascinerende reuzen van gepaste afstand te bekijken.

De tour is in de middag omdat er dan de grootste kans is dat er olifanten worden gezien. Na het spotten worden snacks geserveerd in een lokaal restaurant, voordat u weer wordt teruggebracht naar uw hotel.

Optionele Tours:

Cruise naar Sam Roi Yod Nationale Marine Park
Prachtige natuurtocht per boot door Nationaal Marine Park met dolfijnen, apen en allerlei vissoorten ...
PRIVE - Kaeng Krachan reisbutler - Thailand grootste natuurpark
PRIVE dagtocht die moeiteloos Thaise natuur, grotten en bijzondere tempels combineert. Van het stuwmeer van Thailands grootste natuurpark reist u naar
PRIVE - Amphawa reisbutler - de drijvende weekendmarkt
Gevarieerde PRIVÉ dagtocht naar de lokale drijvende markt in Amphawa en naar Mae Klong waar de trein letterlijk dwars over de markt rijdt. Inclusief
Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig maar draag wel een lange broek en goede (dichte) wandel of sportschoenen die nat mogen worden. We moeten stukken lopen naar goede observatieplekken.
 • Verder mag u geen witte of felgekleurde kleding dragen om zo onopvallend mogelijk te zijn voor de olifanten.
 • Neem een kleine rugzak mee met een handdoek, zonnebrandolie, zonnebril, pet en anti-muggenolie.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en iedereen die over een normale, goede lichamelijke conditie beschikt.

 • Including pick-up from hotel in Hua Hin and Cha Am only
  SURCHARGE for pick-up from Pranburi or Samroiyod hotels : +400 THB per person.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gids. Vervoer per airconditioned minibus en open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Wilde Olifanten Spotten in Kuiburi Nationaal Park

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 13 eerlijke recensies.
  Name: Wim Altman
  Date: 04-Mar-20

  Recensie: Vergezeld door onze Thaise gids, Mr. Deer, gingen we per busje op weg naar Kuiburi National Park om olifanten te spotten. Na 1 1/2 uur kwamen we aan op een plantage waar we een drankje en uitleg kregen van de gids, die vloeiend Engels sprak. Hier stapten we over in een open pick up truck. De weg naar de voorpost ging door plantages van ananas, bananen, papaya's en rubberbomen. Een prachtig groen landschap omringd door bergen oa van Birma. Onderweg nog heerlijke verse ananas gegeten. Bij de voorpast stapte ook een ranger in en gingen we het eigenlijke park in. Dit is immens groot, omtrek Nederland en Belgie bij elkaar en het enige gebied in Thailand waar olifanten nog in het wild leven. Na enkele view points zagen we een zestal olifanten rustig eten. Heel bijzonder en een fantastische ervaring. Best spannend want je moet je in het struikgewas muisstil houden. De ranger bracht ons naar nog meer plekken waar we olifanten konden zien, hij ging af op de enorme bergen oud of verse poep. Op de terugweg in een tropisch buitje beland, dan is een plu'tje in de open truck wel zo handig. Na afloop gegeten bij het enige restaurant in de buurt, zeer goed echt thais eten. Als TIP: draag een lange broek en goede dichte schoenen en neem een litertje anti-muggenspul mee. De tour is een aanrader zeker met deze gids die zeer veel informatie gaf over het park, de dieren, er leven nog tientallen andere wilde dieren in het park, en de boeren die er de plantages runnen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Roger & Mirjam
  Date: 07-Feb-20

  Recensie: Een absolute aanrader (tour, gids en eten)! In de middag wordt je opgehaald waarna je na 1,5 uur aankomt in het national park, hier verwissel je van auto en ga je verder in een pick-up truck. Je rijdt door de ananasvelden richting het national park. Het mooie is dat dit park nog niet massaal door toeristen wordt bezocht. We hebben op deze dag maar liefst 20 olifanten gezien, waarvan 1 groep van 8 olifanten tot op 20 meter afstand! Voor ons een unieke ervaring die we niet hadden willen missen. Na de tour nog even eten bij een lokaal restaurant (eten is zeer goed!) en vervolgens weer terug naar het hotel. TIP: neem muggenspul mee!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van der Ven
  Date: 27-Jan-20

  Recensie: Erg leuke tour. Helaas niet zoveel olifanten gezien maar daar kunnen hun niets aan doen. Verder wel erg spannend om in de buurt te komen van deze pracht beesten. Echte aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: M. Nieborg
  Date: 27-Oct-19

  Recensie: Niet willen missen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Elly Damen
  Date: 19-Oct-19

  Recensie: Deze excursie is niet doorgegaan ivm een sterfgeval in de olifantenfamilie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Wilde Olifanten Spotten in Kuiburi Nationaal Park

  In Thailand kunt u nog altijd olifanten in het wild zien. Ze leven in het natuurpark in Tenasserim Hills in de provincie Prachuap Khiri Khan. Het park is bijna duizend vierkante ki