Doi Suthep en handwerkindustrie

Tourcode:0202
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Markten
Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 34 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 300 treden tellende trap, met Naga's (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt het laatste stuk naar de tempel. Is deze trap niets voor u dan is er ook een lift! Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over Chiang Mai.

Hierna brengen we met een offtheroad truck een bezoek aan een (nogal toeristisch) dorp van de Hmong, een van de bergstammen van Noord-Thailand.

De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun handwerkslieden. Een bezoek aan een aantal werkplaatsen is een 'must' tijdens een verblijf in Chiang Mai. We vinden hier onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Hier worden ook de beroemde parasols gemaakt en beschilderd. Een grote tuinparasol kost hier zo'n 20 euro! Bij een combinatie van beide tours is een lunch inbegrepen.





Optionele Tours:

PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen
Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lan
Opmerkingen:
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

  • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
    * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Doi Suthep en handwerkindustrie

    Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 34 eerlijke recensies.
    Name: Esther van Duin
    Date: 26-Jan-20

    Recensie: De handwerkindustrie is leuk om te zien maar ook wel erg commercieel. De tempel Doi Suthep was indrukwekkend. Mooie dag.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Petra
    Date: 17-Jan-20

    Recensie: Gids deed zijn best, maar Engels was jammer genoeg matig. Bezoek aan Do Suthep moeite waard, maar de off-road trip naar de Hmong hebben we niet gehad. De gids wist hier ook niet van?! Lunch prima, maar middag programma commerciële show, er wordt vluchtig wat uitleg gegeven over leer, zijde, parasol en zilver en daarna word je gauw de grote dure bijbehorende winkel in gestuurd...had van ons geschrapt mogen worden. Al met al enige mindere excursie op verder super verlopen reis door Thailand



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Mary
    Date: 01-Jan-20

    Recensie: Is zeer zeker de moeite waard.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Joke Miltenburg
    Date: 26-Dec-19

    Recensie: Met de gids Ning de excursie gemaakt naar de tempel Doi Suthep. Ze heeft ons een uitgebreide uitleg gegeven over de tempel en het Boedhisme. We hebben ook een uitleg van haar gekregen over de verschillende Boedha's en de Boedha's van de dagen van de week. Ze was ons behulpzaam met het opzoeken van onze geboortedag en het vinden van de daarbij horende Boedha. Ook de waarzegceremonie hebben we met haar gedaan. Een unieke ervaring om wat meer te leren over dit mooie land.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fam Van den Enden
    Date: 26-Dec-19

    Recensie: Het regende helaas op de dag dat wij naar de tempel gingen. Daardoor misten we het mooie uitzicht over Chiang Mai. De tempel en de trap zijn wel mooi. Veel goede uitleg gekregen van onze gids Ati. Wij zijn daarna naar een zijdefabriekje, een zilversmid en een paraplu fabriekje gegaan. Bij de laatste hebben we een t-shirt, die hadden we zelf meegenomen en tegen betaling van 250 bath laten beschilderen. Erg mooi geworden. De off te road trip naar de Hmong hebben wij niet gedaan. Geen idee waarom dat geskipt is. Deze tour viel al met al een beetje tegen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Doi Suthep en handwerkindustrie

    De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over