PRIVE - De drijvende dorpen van Tonle Sap

Tourcode:cam0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.30 - 12.30
Category: BoottochtPRIVE
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Halve dag privé-tour naar Kampong Phluk. In dit drijvende dorp wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer, dat het hart van Cambodja vormt. Per tuktuk en per boot ontdekt u Kampong Phluk, eigenlijk een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

In het regenseizoen, als het water hoog staat, lijkt het alsof het dorp drijft. Het meer, dat in het Khmer letterlijk 'groot meer' heet, zwelt in de regentijd tot een enorme oppervlakte aan en overstroomt de omliggende mangrove bossen. Het water stijgt met wel 5 tot 6 meter en dat levert een grote hoeveelheid vis op. En naast Cambodjaanse vissers ook jagers als pelikanen, arenden en de apensoort makaken, die zich voedt met krab. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen. De ongeveer drieduizend (vooral) Khmer die hier vissen, verlaten in het droge seizoen veelal hun woningen.

We vertrekken om half tien met de tuk tuk uit Siem Reap. Eerst naar de rivier en dan per boot naar Kampong Phluk. U wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

Optionele Tours:

PRIVE - De verloren steden van de Khmer
De verloren steden van de Khmer zijn de mysterieuze 10e eeuwse oude Khmer hoofdstad Koh Ker en de jungle tempel Beng Melea. Ze liggen, een beetje uit
Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)
Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. I
Grand Cambodja (14 dagen)
De 14 daagse Grand Cambodja tour staat voor echt en eerlijk. U ziet Cambodja zoals het werkelijk is. Kinderen op buffels aan de oevers van de rivier,
Opmerkingen:
 • Het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast anti-muggenolie, zonnebrandcrème, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen en extra drinkwater.
 • Conditie: deze halve dagtocht is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
 • Van maart tot juni, in het droge seizoen, staat het water laag en is de tour beleving minder.

 • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u !
 • Inclusief de tour: alle vermelde entreegelden en omschreven transfers vanaf centraal gelegen Siem Reap hotels. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale tuktuk en open boot.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Cambodja of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor PRIVE - De drijvende dorpen van Tonle Sap

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - De drijvende dorpen van Tonle Sap

  Halve dag privé-tour naar Kampong Phluk. In dit drijvende dorp wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer, dat het hart van Cambodja vormt. Per tuk