Lokale gemeenschap van Mahachai en Mae Klong

Tourcode:0120
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.30 - 18.00
Category: Inheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en rijden we per minibus in zuidelijke richting de stad uit. Rond 08.30 uur zijn we in Khlong Khon, aan de kust. Vroeger bestond dit hele gebied alleen maar uit mangrove bossen met een grote diversiteit aan flora en fauna. Maar de bossen moesten wijken voor reusachtige garnalenkwekerijen en andere vervuilende industrie. Nu komt de lokale bevolking erachter dat zij hun natuurlijke rijkdom verwaarloosd hebben en komen er steeds meer projecten om weer nieuwe mangrove bossen aan te planten.
We varen in een bootje naar een geschikte plek en stappen dan uit. Onze voeten zuigen zich vast in de modder maar al gauw leren we hoe we hier doorheen moeten lopen en onze bomen kunnen geplant worden onder het toeziend oog van honderden krabben, die zich hier duidelijk makkelijker verplaatsen. (Schone kleren meenemen!) Na dit modderavontuur terug in de boot om kennis te maken met andere bewoners van dit gebied, namelijk de krabetende wilde apen die hier leven. Een oesterkwekerij wordt ook nog aangedaan voordat we gaan lunchen. Dat doen we in een echte vissershut op palen en natuurlijk is het eten hier supervers! Beneden ons is de moddervlakte bezaaid met duizenden gaapschelpen.

Terug op het vasteland rijden we naar de Mae Klong markt, die ook bekend staat als de parasol markt omdat het bijzondere van deze markt is dat er een spoor doorheen loopt zodat de marktventers snel hun koopwaar van de rails moeten halen en hun parasols inklappen zodra er een trein aankomt. Na de uitgebreide markt bezichtigd te hebben stappen we op de trein voor een stukje boemelen door het Thaise platteland. Erg leuk om het landschap en de bedrijvigheid in de trein te zien. Bij het eindpunt aan de rivier stappen we uit, want er is geen brug en gaan per veerpontje naar de overkant waar het levendige vissersplaatsje Mahachai ligt. Hiervandaan rijden we met de minibus terug naar Bangkok, misschien wat rozig van "een dag op het land", maar een schat aan bijzondere ervaringen rijker.

Opmerkingen:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen of sandalen mee te nemen die nat mogen worden, naast slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met extra (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
 • Korte of lange broek is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!
 • Start met MINIMUM 4 personen. Bij minder is er een toeslag!
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Bangkok Hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus, open boot en 3e klasse trein.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azie afsluiten

  Recensie voor Lokale gemeenschap van Mahachai en Mae Klong

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Ron van der Graaf
  Date: 18-May-19

  Recensie: Rekenen dat je tot je middel onder de modder zit. Neem dus schone kleding mee! Wij hadden alleen een extra T-Shirt meegenomen. Afwisselende echt lokaal Thailand trip. Zwemmende apen was een unieke ervaring. We kwamen moe maar voldaan terug in Bangkok.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Lokale gemeenschap van Mahachai en Mae Klong

  Een zeer afwisselende en leuke tour waarbij u echt in de modder terecht komt, bomen plant, luncht bij vissers, lokale markten bezoekt en per lokale boemeltrein door het platteland