Fiets & Boot - De drijvende weekend markten

Tourcode:0135
Datum: Zaterdag & Zondag
Tijd: 09.00
Category: FietsenDuurzaam
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies. Lees Recensie
Fiets en boot - De drijvende weekend markten is het buitenbeentje onder de fietstours omdat u per fiets en per boot de omgeving van Bangkok en drie drijvende markten gaat ontdekken. U ziet deze dag veel van het dagelijkse leven, maar bezoekt ook een orchideeën kwekerij, de treinenbegraafplaats Thonburi Locomotive en het kunstenaarshuis Baan Silapin. NIEUW VOORDEEL!
Exclusieve Green Wood Travel fietstocht. Korting 150THB pp.
BOEK TIJDIG !


Iets meer dan honderd jaar geleden was Bangkok een middelgrote stad met amper wegen. De mensen leefden en werkten er op en rond het water. Dagelijkse boodschappen werden gedaan bij rondvarende handelaren en op drijvende markten. Wat Sapharn Floating Market ligt in een khlong, een kanaaltje, en is de kleinste van de drie die u vandaag ziet. Het ligt zo'n beetje tegen een tempel aan, die al zo oud is dat men nog weet dat de tempel tijdens de oorlog met de Birmezen in de Ayutthaya periode deels werd vernietigd.

Op de drijvende markt van Klong Lad Mayom worden aan twee kanten van het water spillen verkocht. Hier wordt ook de lunch opgediend. Verderop ligt aan de kant van een rivier de Taling Chan markt, die deels op het water en deels op de kade wordt gehouden. Het is een geliefde locatie voor Thai die wel een hapje lusten.

De tour begint om 9 uur 's ochtends in de buurt van Wat Arun (de tempel aan de rivier) en duurt ongeveer 6 tot 7 uur. De Thaise lunch is inclusief.

Nederlanders stappen graag op de fiets. De Thai in Bangkok zijn er niet gek op, maar ze kunnen niet ontkennen dat het de perfecte manier is om hun stad te ontdekken. In het spiksplinternieuwe fietsprogramma 'The Other Side of Bangkok' wordt daarom het beste van twee werelden gecombineerd: een effectieve Hollandse bezigheid met de finesses en gedetailleerde kennis van Thai die de stad op hun duimpje kennen. Het is fietsen met de 'Thai Touch'. Deze fietstocht berijdt niet de begaande paden, maar kiest voor originele routes, bezigheden en locaties. Kijk bij 'optionele tours' voor meer fietstochten uit dit nieuwe programma.



Optionele Tours:

Fietsen - Proef het echte Bangkok
Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet op deze fietstocht van een halve dag door Bangkok. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen
Fiets & Boot - Het andere gezicht van Bangkok
De fiets- en boottocht 'Het andere gezicht van Bangkok' brengt u een halve dag lang naar Thonburi, het nog onontgonnen maar verrassend veelzij
Fiets & Boot - Het Thaise leven in Bangkok
Deze dagtocht per fiets en boot gaat sabai sabai, een favoriet Thais tempo, rustig en prettig. Thuis bij een lokale familie maakt u uw eigen Thaise ma
Fietsen - Bangkok Jungle Oasis
Bangkok Jungle Oasis is een fietstocht van een halve dag door Bang Krachao, de groene longen van Bangkok. U fietst over de jungle paden naar (onder me
Opmerkingen: pet met klep of hoed met rand is in elk seizoen aan te raden; het houdt de felle zon uit uw gezicht. Dat is een stuk comfortabeler. Dichte schoenen zijn beter dan sandalen. Korte of lange broek is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Lichte katoenen en bedekkende kleding is het koelst en ook het meest beleefd. Beperk uw bagage tot het minimum, maar vergeet de zonnebrandolie niet. Neem geen drinkwater mee; we stoppen zeker een keer per uur om uitgebreid te drinken. Zorg dat u niet met lege maag vertrekt, want al is de tocht niet zwaar, het duurt toch een paar uur voor u aan de lunch zit! Voor de rit houdt de gids een korte inleiding.

Iedereen met een normale conditie kan aan deze fietstocht deelnemen. De omgeving van de drijvende markt is zo plat als een dubbeltje en met een licht windje blijft het verrassend koel ook in de felle zon. Het tempo is erg relaxt. Lopen is duidelijk warmer!
Inclusief de tour: excursie als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door 1x lokale Engelssprekende gids. Drinkwater, versnaperingen, eenvoudige lunch, mountainbike, helm, boottocht khlong. Routebeschrijving voor de Meter Taxi (niet inclusief) van uw Bangkok-hotel naar het startpunt.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies. Vervoer terug naar uw hotel gaat ook per Meter Taxi (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee. Voor een kleine meerprijs kan Green Wood Travel een retour transfer verzorgen van en naar uw centraal gelegen Bangkok hotel.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Fiets & Boot - De drijvende weekend markten

Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies.
Name: Fam. Honing
Date: 02-Nov-19

Recensie: Super excursie, gelopen langs de floating markt, boottocht daar waar het niet zo toeristisch was, fietsen langs de kokosplantages en lunch in een klein lokaal restaurant aan het water. Gids sprak prima Engels. Echt een aanrader.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Fam. Knoester
Date: 16-Oct-19

Recensie: Erg leuke tocht, hele dag onderweg. Wel een uurtje rijden van Bangkok. Super begeleiding, na lekke band direct nieuwe fiets. Wel flink doortrappen, want de begeleider houdt van fietsen. Fietstocht zo'n 20 km door de palmbomen. Drijvende markt tikje namaak maar wel leuk om te bekijken.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Roeland & Liesbeth
Date: 21-Sep-19

Recensie: Leuke manier om een ander deel van Thailand te zien, andere organisatie dan Co van Kessel maar ook heel erg goed. echt een aanrader



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ingrid van Buuren
Date: 23-Aug-19

Recensie: Na ooit de tuinen van Bangkok gedaan te hebben kozen we nu voor deze tour. Helaas had iedere deelnemer als oppik-tijd 7 uur, zodat wij pas na 8 uur werden opgehaald (lang onzekerheid en wachten). De tour bestond uit 3 gedeelten. Bezoek floating market (erg leuk), klong tocht (ook erg leuk) en plm 25-30 km fietsen. Het fietsen bleek een rit te zijn over 'off the road' wegen met weinig of geen verkeer.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ellen
Date: 14-Aug-19

Recensie: Leuk om de markt te bezoeken. Vooral als je nog nooit een drijvende markt hebt bezocht, is deze trip de moeite waard. Na afloop varen in de longtailboot,leuk! Daarna op de mountainbike tussen de bananenbomen en kokospalmen door fietsen. Leuke fietstocht maar op een gegeven moment veel hetzelfde en op het heetst van de dag. Wat ons betrof mocht de fietstocht wel iets korter duren, bijv. 15 km ipv 25/30 km.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Fietsen naar Koh Kret

Een hele dag rustig fietsen langs de Chao Praya Rivier en omgeving ten noorden van Bangkok met als eindpunt het pottenbakkerseiland Koh Kret in de rivier.

Vanaf:
Contact
Fiets & Boot - De drijvende weekend markten

Fiets en boot - De drijvende weekend markten is het buitenbeentje onder de fietstours omdat u per fiets en per boot de omgeving van Bangkok en drie drijvende markten gaat ontdekken

Vanaf:
Contact
Fietsen - Bangkok Paradise

Bangkok Paradise is een volle dagexcursie per boot & fiets waarin, zelfs voor lokale deelnemers, een uniek en onontdekt stukje Bangkok wordt onthuld. Net als in Kleuren van Bangkok

Vanaf:
Contact
Fiets & Boot - Het Thaise leven in Bangkok

Deze dagtocht per fiets en boot gaat sabai sabai, een favoriet Thais tempo, rustig en prettig. Thuis bij een lokale familie maakt u uw eigen Thaise maaltijd. Het Thaise leven in Ba

Vanaf:
Contact
Fietsen - Proef het echte Bangkok

Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet op deze fietstocht van een halve dag door Bangkok. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarie

Vanaf:
Contact
FIETSEN - Zwerftocht door Bangkok

Leuker wordt het niet. Ontdek Bangkok op een echte Nederlandse manier. Op de fiets! Het dagelijks leven in de achteraf straatjes van Bangkok en het verrassende grote Groene Hart va