Rivercruise Ayutthaya - Dorpsverhalen met boot en fiets (2 dagen)

Tourcode:1650
Datum: Maandag & Dinsdag
Tijd: 13.30 - 12.00
Category: Rivier Cruise
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze riviercruise laat u de landelijke omgeving van Ayutthaya beleven op een wel heel bijzondere en originele manier, namelijk met een tot comfortabel hotel omgebouwde voormalige rijstboot, van alle gemakken voorzien, maar wel kleinschalig met zijn 20 meter lengte dus exclusiviteit gegarandeerd. VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u
650 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !

Daarnaast rijden we per fiets door het mooie landschap en bezoeken diverse dorpjes waar we kennis maken met de lokale bevolking.


Overnachting: comfortabele cabine
Maaltijden: Diner
Vervoer: boot | fiets
Dag 1: Cruise in de Thanatharee | Fiets naar een olifantenkamp en mystieke tempels
Om 13.00 uur gaat u op de Aor Bor Jor pier in Ayutthaya aan boord van de "Thanatharee" en even later glijden we over de rivier en is het tijd om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Uiteindelijk komen we bij een olifantenkamp waar we de boot voor de fiets inruilen.

We maken kennis met de olifanten en hun verzorgers, de mahouts. Hier ziet u ook het voormalige paviljoen waar de olifanten van de Koning werden verzorgd. Terug op de fiets rijden we langs lokale dorpjes en maken stops bij een boerderij, de Golden Mountain en, als de tijd het toelaat de Wat Na Phra Meru.

Terug naar de boot varen we de Pasak rivier op. We meren af bij een dorpje, Ban Srijampa, terwijl de avond valt. Dan is het tijd voor een heerlijk diner van Thaise specialiteiten, verlicht door kaarsen en wellicht de maan en een fonkelende sterrenhemel. De nacht brengt u door in uw comfortabele cabine.

NB: vandaag fietsen we ongeveer 2 1/2 uur


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: fiets & boot
Dag 2: Giften voor de monniken | Dorpsavonturen en paleizen
We staan op bij het krieken van de dag om deel te nemen aan een bijzondere spirituele gebeurtenis, namelijk het geven van voedsel aan de monnikken die hun ochtendronde maken. Een eeuwenoude traditie die nog steeds in ere wordt gehouden.

Daarna ontbijten we en klimmen weer op onze fietsen. Onze eerste stop maken we in Aranyik, een dorpje dat bekend staat om de messen en andere snijwerktuigen die hier met de hand gemaakt worden. We vervolgen onze tocht langs smalle weggetjes door de landelijke omgeving met rijstvelden en plantages. In een volgend dorpje stoppen we bij de dorpsschool. Zie en hoor hoe de kinderen, in hun keurige uniforms, les krijgen en natuurlijk heel nieuwsgierig zijn naar deze bezoekers van verre.

We vervolgen onze ontdekkingsreis per fiets en komen aan bij het Prasat Nakorn Luang paleis. Dit was de zomerresidentie van de Koninklijke familie aan het eind van het Ayutthaya tijdperk. De bijzondere architectuur is gebaseerd op de Khmerstijl. Na al deze indrukken kunt u weer rustig bijkomen op de boot terwijl we terugvaren naar Ayutthaya. Rond 12.00 uur meren we weer af bij de Aor Bor Jor pier en is er een einde gekomen aan deze zo veelzijdige tocht door het "echte" Thailand.

NB: vandaag fietsen we ongeveer 2 1/2 uur

Optionele Tours:

Riviercruise Ayutthaya - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen afwaarts
Deze tocht over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op
Riviercruise Bangkok - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen opwaarts
Deze cruise over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op
Vaartocht door het verleden - diner
Om 19.30 uur schepen we in op de 'Nattawarin' wat vrij vanuit het Thai vertaalt: 'Wijze van de rivier' betekent. U voelt zich, zodra u
Opmerkingen: Handige zaken om niet te vergeten:
 • lange of korte fietsbroek
 • warme kleding (gedurende nov. tot feb.)
 • zwemspullen
 • zonnehoed/pet
 • zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor
 • zonnebril + veiligheidsbandje
 • bril als u contactlenzen draagt
 • contant geld, op sommige plekken zijn geen banken


 • - vertrek iedere maandag en dinsdag vanaf Ayutthaya Aor Bor Jor pier met minimaal 2 deelnemers. Transfer van/naar uw Bangkok en/of Ayutthaya hotel zijn NIET inbegrepen. Transfer in Ayutthaya per lokale tuk tuk naar de Aor Bor Jor pier is vanaf 50 THB. (Trip Code: VEM / VET)
  - Natuurlijk is het ook een optie om door te reizen met de slaaptrein naar Chiang Mai vanaf Ayutthaya. Deze vertrekt om 19.15 of 21.00 uur.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Subject to min. of 2 persons travelling to guarantee departure.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en gebruik fietsen. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per boot. Verblijf in privé cabine als omschreven met airconditioning en gedeeld sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, (boot)transfers, fris- en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Rivercruise Ayutthaya - Dorpsverhalen met boot en fiets (2 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Rivercruise Ayutthaya - Dorpsverhalen met boot en fiets (2 dagen)

  Deze riviercruise laat u de landelijke omgeving van Ayutthaya beleven op een wel heel bijzondere en originele manier, namelijk met een tot comfortabel hotel omgebouwde voormalige r

  Vanaf:
  Contact
  Riviercruise Ayutthaya - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen afwaarts

  Deze tocht over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op en aan de rivier, dorpjes waar