TCDF Eco-Logic LodgePrijs vanaf
0
+ ontbijt
Prijzen & info

Hotel foto's:Locatie: Phato district

Officiële website

 • Geschikt voor families
 • Familiekamer
 • Rustige locatie
 • Welzijnsprogramma
 • Gratis Internet Wifi

 • Hotel categorie info.


  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
  Een bezoek aan de Stichting Thai Child Development (TCDF) met verblijf in aangrenzend Eco-Logic resort midden in de jungle tussen Ranong en Chumphon provincie maakt uw Thailand reis heel speciaal! U krijgt een bijzonder inzicht in het land en haar sociale uitdagingen en voelt zich goed door met een verblijf hulpbehoevende Thaise kinderen op een directe, positieve en zichtbare wijze te steunen. De kinderen zijn niet zielig; zij werken gericht aan hun toekomst mede dankzij de bezoekers!
  Accommodatie: de acht accommodaties zijn niet luxe, wel prachtig aangekleed en schoon, midden in de natuur, en dagelijks schoongemaakt. Een groot terrein omringd door rivier, bergen en jungle is de setting.
  Faciliteiten: het restaurant heeft een geweldig uitzicht over de jungle en serveert Thais en westerse gerechten, veelal uit eigen tuin, door de kinderen geoogst. Mensen stellen zich aan elkaar voor, kunnen optioneel aanschuiven bij de gezamenlijke maaltijden. De sfeer is bijzonder gemoedelijk! Midden in de natuur zijn er tal van activiteiten zoals jungletocht, fietsen, wandelen naar de waterval, dagtochten naar verlaten strandjes, heetwaterbronnen, tempels, bamboo vlot riviertochten, Thaise kookcursus, spoed taalcursus, yogasessies, massages, en nog veel meer. Allemaal op maat en betaalbaar.
  Reist u met kinderen? Alle activiteiten kunnen aangepast worden aan de kinderen. Er is een grote speeltuin, en een aparte speelkamer bij het restaurant. Babysets zijn aanwezig en gratis te gebruiken.
  Locatie: 25 minuten rijden van Ranong airport en 1 uur van Chumphon Lang Suan treinstation. Voor eigen vervoersreis is de ligging ideaal op de prachtige heuvel route N4006 die de oost met de westkust verbindt.

  Opmerkingen...: de Stichting Thai Child Development is een Nederlands/Thaise stichting met Nederlands management op vrijwillige basis. Al meer dan tien jaar maakt de stichting het verschil in de levens van hulpbehoevende Thaise kinderen. Door een bezoek met rondleiding aan de school voor gehandicapte kinderen en de zorgboerderij in uw reis op te nemen steunt u op een eerlijke, langdurige wijze het goede doel.


  Autoreis: Kompas op Zuid-Thailand (10 dagen)
  Deze route naar het zuiden leidt u via lokale wegen langs stranden, over groene heuvels, oude tempels, interessante stadjes en onverwachte ontmoetingen. U overnacht op plaatsen waar u zonder eigen vervoer vaak wat lastiger zou kunnen komen maar daardoor liggen ze meestal op prachtige plekken in de natuur.
  Eco-Logic Discovery (3 dagen)
  In Eco-Logic resort is geen ruimte voor poespas. Hier, in het midden van de jungle, is het genieten van de simpele dingen van het Thaise leven. Elke dag wordt hier tot kunst verheven. Een paar dagen in deze fraaie omgeving brengen u rust, verdieping en zorgen voor plezier.
  Eco-Logic Experience (3 dagen)
  Het Eco-Logic resort heeft geen vijf sterren maar wel een miljoen. Die echte sterren illustreren dit bijzondere resort uitstekend: midden in de jungle is geen ruimte voor poespas; genieten van de simpele dingen van het Thaise leven van elke dag worden hier tot kunst verheven.

  Room Type Informatie:

  Jungalow Deluxe (max. 4 pers.)
  Jungalow Deluxe (21 m2). Bungalow in de Jungle met balkon of terras. Bij de eigen tuin aan de voet van de heuvel bij een rivier met strandje. Aparte slaapkamer met tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed; verder met airconditioning, ventilator, muskietennet, koelkast, waterkoker en badkamer met warm water en handdoeken.
  Jungalow Comfort (max. 2 pers.)
  Jungalow Comfort (21 m2). Bungalow in de Jungle met balkon of terras aan de eigen tuin. Aparte slaapkamer met tweepersoonsbed; verder met airconditioning, ventilator, muskietennet, koelkast en badkamer met warm water en handdoeken.
  Jungalow Vista (max. 2 pers.)
  Jungalow Vista (21 m2). Bungalow in de Jungle met veranda. Met tweepersoonsbed, ventilator, muskietennet, koelkast en badkamer met warm water en handdoeken.
  Family Riverside (2 rooms - max. 6 pers.)
  Family Riverside. Dit familie appartement heeft vier bedden (twee tweepersoonsbedden en twee eenpersoonsbedden) en is geschikt voor maximaal 6 personen. De Family Riverside ontstaat door twee appartementen te verbinden. Er zijn dus twee badkamers met douche (met warm water) en een terrasje. Verder met ventilator, muskietennetten en handdoeken.
  Riverside Guest room (max. 3 pers.)
  Riverside Guest Room met veranda. Met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Badkamer met douche (met warm water). Verder met ventilator, muskietennetten en handdoeken.
  Riverside Family room (max. 3 and 1 child)
  Riverside Family room. Dit familie appartement heeft drie bedden (een tweepersoonsbed, een eenpersoonsbed en een kinderbed voor een kind tot 5 jaar) en is geschikt voor maximaal 3 volwassen en een kind. Er is een eigen badkamer met douche (met warm water) en een terrasje. Verder met ventilator, muskietennetten en handdoeken.

  TCDF Eco-Logic Lodge Recensies

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Thailandblog.nl
  Date: 13-Dec-19

  Recensie: Ingrid van der Straaten zou een jaar blijven; ze zit er nog steeds
  Stichting Thailandblog Charity steunt dit en volgend jaar de Thai Child Development Foundation in Paksong (Chumphon), een stichting die medische zorg en onderwijs verleent aan kinderen met een handicap. Paul Bremer sprak met Ingrid van der Straaten (rechts), medewerkster van het eerste uur.

  In het vorige interview van Paul Bremer met Rosalie Tieges vertelde ze over het ontstaan van de Thai Child Development Foundation, de stichting die door Thailandblog Charity wordt gesteund. Nadat ze twee jaar in Songkhla vrijwilligerswerk had gedaan, wilde ze graag op haar eigen manier verder, meer gericht op kinderen.

  Ze kreeg een huis aangeboden in Paksong en Ingrid van der Straaten, een Nederlandse vrouw die ze tijdens het project in Songkla had leren kennen, was enthousiast en besloot mee te doen. Ingrid zou een jaar blijven.

  Ingrid van der Straaten vertelt:
  ‘In 2001 ging ik drie maanden naar Thailand, ik deed vrijwilligerswerk in het Zuiden. Daar ontmoette ik Roos, zij werkte bij datzelfde project. Ik ben het jaar daarop teruggekomen en zou een jaar blijven om te helpen met het opzetten van vrijwilligersprojecten voor dezelfde organisatie. Dat heb ik samen met Roos gedaan. En toen wilde Roos haar eigen project starten. Zij vroeg mij of ik mee wilde doen voor de educatieve kant. Dat heb ik gedaan.’

  ‘In 2003 zijn we ons eigen guesthouse begonnen, in 2004 is de stichting TCDF opgezet. Samen hebben we de eerste jaren alles gedaan, van koken tot organiseren van het guesthouse. Voor de stichting werkten we in scholen en organiseerden we activiteiten voor kids in Phato. Roos nam een aantal kids onder haar hoede. In 2006 konden we een stuk land kopen in Pak Song van ons privé geld. Daar zitten we nu nog steeds, er was niets, een berg, een rivier en een plantage.’

  ‘Na de tsunami ben ik in de maand januari actief geweest in Takuapa, samen met veel anderen. Ik heb geholpen met van alles: gebieden uitkammen, gevonden voorwerpen schoonmaken en labelen, eten voor de vrijwilligers maken en in de laatste weken heb ik interviews gedaan met nabestaanden, om met de verkregen informatie hun geliefden in de database terug te vinden. Roos was hoogzwanger toen en heeft voor de gasten gezorgd, we hadden een aantal mensen die vanuit Phuket naar ons kwamen om even weg te zijn van de tsunami.’

  Door Paul Bremer

  Ingrid van der Straaten (1957, Rotterdam) volgde na de middelbare school, deeltijdstudies en trainingen op het gebied van automatisering, educatie en leerplanontwikkeling. In Nederland werkte zij als educatief consultant voor commerciële organisaties. Een paar jaar geleden is zij getrouwd met Eric, een Canadees, hij geeft Engelse les in Phato, en zij wonen ook op het terrein van het TCDF.  Rating
  Algemene waardering:Netheid:Ligging:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Frans en Marja Jacob
  Date: 24-Jul-19

  Recensie: De huisjes / bungalows liggen prachtig en zijn goed ingericht. vooral de badkamer is in stijl. Je moet wel goed ter been zijn gezien de ongeplaveide paden en trappen. Je moet hier geen luxe verwachten maar gezien het non profit project (school, compleet zelf verzorgend en alles met lokale bevolking) een echte aanrader, zeker met kinderen. De locatie in Google klopt ook hier niet.  Rating
  Algemene waardering:Netheid:Ligging:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Mo Meeuwsen
  Date: 04-May-19

  Recensie: Everything they tell you in this movie is true! Stayed 1 month,a year later 3 months and the third year 5 months. One you have been there it really feels like home! An amazing place to be and especially knowing that with your stay you help all these beautiful and wonderfull kids of TCDF! Go there and experience yourself!  Rating
  Algemene waardering:Netheid:Ligging:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: John
  Date: 19-Mar-19

  Recensie: Beetje koud nu :-) Ben gisterenavond thuis gekomen. 4 graden. Vandaag wel wat zon, maar ook regen en hagel. Heerlijk gehad bij Ecologic. Het leukste vond ik dat ik als (toerist/vrijwilliger) contact had met de Thaise mensen. Kinderen, ouders, medewerkers. Zo kom je als buitenlander wat meer te weten van hoe zij in het leven staan. Leuk. Er was gelijk een huiselijk iets. Dit kwam vooral door de medewerkers. Iedereen probeert het je naar de zin te maken. Ik voelde meteen op mijn gemak. Heerlijke massages, erg fijne yoga en heerlijk eten. 3 keer per dag warm eten. Mm Ik zou zeggen, ga zo door en blijf in ontwikkeling samen. Er is, zoals ik het zie, een goede balans tussen de stichting en Ecologic met een mooie visie. De mensen die er werken hebben maar mooi een baan, de kinderen uit de buurt kunnen op zaterdag mooi wat leren en spelen, de speciale kinderen zijn ook mooi 4 dagen in een structuur met leren en spelen. Hun ouders zullen denk ik hierdoor erg ontlast worden wat ook weer goed is. Lijkt allemaal win win win. Ach en zo is er nog veel meer. Groetjes John  Rating
  Algemene waardering:Netheid:Ligging:Service:Prijs/kwaliteit:

  • Prijsgarantie!
  • LAAGSTE prijsgarantie HOTELS
  • Ontbijt inclusief
  • GRATIS annuleren
  • Geen verborgen kosten
  • Natuurrampen? Wij bieden echte zekerheid, 24 uur bereikbaar
  • * prijsgarantie-condities

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  TCDF Eco-Logic Lodge

  Een bezoek aan de Stichting Thai Child Development (TCDF) met verblijf in aangrenzend Eco-Logic resort midden in de jungle tussen Ranong en Chumphon p