Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0264
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen.

Per fiets kunt u hier op uw gemak alles bezichtigen. Daarvoor bezoeken we de interessante plaatsen Lampoon en Lampang en het beroemde olifantenziekenhuis van de TECC.

U kunt op dag twee per vliegtuig of met de trein verder reizen naar bijvoorbeeld Bangkok* of u keert terug naar Chiang Mai.




Overnachting: Ruean Thai Hotel
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: minibus & paard en wagen
Dag 1: Oude paleizen en tempels, kennismaking met de olifanten, producten uit de jungle en een rit met paard en wagen.

Per airconditioned minibus vanuit Chiang Mai naar de provincie Lampoon. Tijdens de eerste stop in Lampoon bezoeken we het voormalig koninklijk paleis van de koning van Lampoon, Wat Haripoonchai. Bewonder de kolossale kloosterklok en de prachtige pagode. Vervolgens gaan we naar het Thai Elephant Conservation Center (TECC) waarin het olifantenziekenhuis de patiënten liefdevol verzorgd worden. Een bijzondere kennismaking met deze giganten. U hoort hier ook alles over hun leven en de gevaren die hun voortbestaan bedreigen.

De wildmarkt van Tung Kwain is de volgende stop. Op deze markt zijn allerlei jungleproducten te zien; van dieren en planten tot 'heerlijke' lokale gerechten, bereid met diverse insecten. Uw kans om eens wat anders te proeven! Rond het middaguur arriveren we in Lampang voor de lunch, gevolgd door bezichtiging van het stadje met paard en wagen!

In de middag rijden we door naar ons hotel in Sukhothai waar wij dineren en overnachten. 's Avonds kunt u nog wat door het stadje wandelen of huur een fiets.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus & fiets
Dag 2: Het prachtige park en geschiedenis van Sukhothai, lokale markten en boerderijen

Eerst ontbijten en daarna op weg naar het parkgebied. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand en werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, in de 12e eeuw toenam.

We huren fietsen om door deze prachtige historische stad in parklandschap te toeren. De gids geeft u een plattegrond van Sukhothai zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van beelden, ruïnes, stadswallen en waterpartijen.

Lunchen doen we in een restaurant vlakbij het park. In de middag gaan we per minibus terug naar Chiang Mai. Onderweg maken we diverse stops bij plaatselijke boerderijen en markten. Transfer naar uw Chiang Mai hotel.

Een ander optie is om naar Bangkok te reizen. Zie de opties hieronder.

Opmerkingen:
  • Het is mogelijk om door te vliegen naar Bangkok*; de extra kosten bedragen vanaf 2.500 THB per persoon
  • Een andere optie is reizen per nachtslaaptrein naar Bangkok*; de extra kosten bedragen ongeveer 850 THB per persoon.

  • (*exclusief de transfer naar uw Bangkok-hotel).

    Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour naar Sukhothai blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus. Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

    Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
    Name: Jolanda de Zwart
    Date: 15-Jan-20

    Recensie: Eerste dag is een ochtend vol programma en de middag is het een stuk doorrijden naar Sukhothai. Dat is jammer, mooi zou zijn geweest als het programma over de dag verdeeld zou zijn geweest. De paard en wagen tour in Lampang mag uit de excursie, het is leuk om in de wagen te zitten, maar door de warmte geniet je niet echt van de mooie omgeving. De tweede dag met de fietstour door het historische park van Sukhothai was helemaal geweldig mooi, we kregen voldoende tijd om te genieten en foto's te maken.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Michel van Erk
    Date: 18-Jul-19

    Recensie: over Sukhothai heb je twee meningen: of je houdt er van of absoluut niet. Hou je niet van oudheid/cultuur en geschiedenis, dan niet doen (tenzij je de nieuwe sukhothai gedeelte pakt dan misschien wel), maar anders zeker doen!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Marian
    Date: 11-Feb-19

    Recensie: Na twee hele leuke tours viel deze tour een beetje tegen, maar het bezoek aan de ruines van het oude deel van de stad per fiets was absoluut mooi.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Gerard van Leeuwen
    Date: 01-Feb-19

    Recensie: Het bezoek aan het TECC omvat niet meer dan het bekijken van het olifantenziekenhuis, het centrum zelf en een heel kort bezoek aan een paar olifanten. Lampang was zeer de moeite waard. De reis naar Sukothai was nogal lang, zodat er weinig tijd was om van het mooie Ruenthai-hotel te genieten. Tijdens dag 2 werd ons door de gids genoeg tijd gegund om het imposante tempelcomplex en bijbehorend museum goed te bezichtigen. Tegen het middaguur gingen we al weer in terug naar Chaingmai.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Thai rafting expeditie - 4 dagen

    Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

    Vanaf:
    Contact
    Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

    De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

    Vanaf:
    Contact
    Echte Thaise Massage in Chiang Mai

    Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

    Vanaf:
    Contact
    Lisu Lodge avontuur

    De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

    Vanaf:
    Contact
    Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

    Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

    Vanaf:
    Contact
    Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

    Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde