GO GREEN - Wang Chin route (6 dagen / 5 nachten)

Tourcode:1951
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze reis voert u door het onbekende oostelijke deel van Noord-Thailand bij de grens met Laos. Reisleider is Sjon Hauser, schrijver van vele boeken over Thailand en bioloog. Hij kent dit gebied op zijn duimpje en met zijn grote kennis van de Thaise natuur en cultuur geeft hij een extra dimensie aan deze unieke reis.

We beginnen in Phitsanulok en gaan door de mooiste natuurgebieden van Thailand zoals de nationale parken Phu Hin Rong Kla en Wiang Kosai met hun rijke flora en fauna.en het indrukwekkende Si Satchanalai Historisch Park met zijn schatten uit het verleden. Ook een verkenning van de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon, staat op het programma en natuurlijk vele, niet zware wandelingen in de verschillende natuurgebieden langs watervallen, warm waterbronnen, door "evergreen" bos afgewisseld met oude tempels en dorpjes van lokale bergvolkeren zoals de Hmong. Uiteindelijk komen we na vele avonturen uit in Chiang Mai, waar u kunt terugzien op een zeer afwisselende en unieke reis door de cultuur en natuur van Noord-Thailand.

- Er zijn 2 Go Green routes uitgezet in Noord-Thailand: Go Green - Nan route
Overnachting: Panya Garden resort
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: trein* | vliegtuig* | minibus
Dag 1: Reizen vanuit Bangkok* of Chiang Mai** richting Phitsanulok en Nakhon Thai

Per airconditioned minibus vanuit Chiang Mai naar de provincie Phitsanulok, het beginpunt van deze reis. Een mooie rit van 4 uur en we stoppen regelmatig voor een kop koffie en/of plaspauze.

Tijdens de eerste stop In Phitsanulok maakt u kennis met uw reisleider Sjon Hauser waarna we de Wat Yai met de beroemde Phra Phuttha Chinnawat bezoeken. Daarna rijden we naar Nakhon Thai waar midden tussen de rijstvelden en teakhoutaanplant onze bungalows liggen.


Overnachting: Panya Garden resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus
Dag 2: Veel natuurpracht in Nakhon Thai en Phu Hin Rong Kla nationaal park

Na het eenvoudige ontbijt rijden we door glooiend heuvellandschap naar het Phu Hin Rong Kla nationaal park. In dit prachtige park, dat bovenop een tafelberg ligt maken we een korte wandeling door "evergreen" bos. Daarna lopen we verder door dit gebied, dat door zijn ontoegankelijkheid jarenlang de basis is geweest van communistische strijders. We bezoeken o.a. de overblijfselen van een trainingskamp en Air Raid Shelters van de voormalige communisten.

Na een korte busrit vervolgen we onze wandeling naar Lan Hin Pum, waar we tussen een "knollenveld" van rotspartijen een picknick lunch gebruiken. De terugweg loopt via het hoofdkwartier van de communisten.

In een Hmong-dorp stoppen we even om kennis te maken met de bewoners. Eventueel, als er tijd genoeg tijd voor is, bezoeken we nog een klein museum en / of wandelen we bij de Lan Hin Taek. Daarna terug naar onze bungalows.


Overnachting: Punjen Hide-Away
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Meer genieten van het echte Noord-Thailand, het ruïne park Si Satchanalai is adembenemend

Vandaag rijden we dwars door Noord-Thailand langs laagland en glooiend heuvellandschap.
Onderweg zien we rijstvelden en allerlei soorten akkerbouw. We stoppen regelmatig om het werk op de velden van dichterbij te bekijken.

In het stadje Chat Trakan kijken we even rond waarna we via het heiligdom van een vrouwelijke geest het Si Satchanalai historisch park bereiken. Hier krijgt u het gevoel alsof u door een verlaten stad ronddwaalt maar dan wel een van 700 jaar geleden!

In de buurt van het park gebruiken we de lunch en vervolgen onze reis over een rustige landweg naar het op het platteland gelegen Punjen Hide Away Resort waar u kunt relaxen bij het zwembad.

Na het avondeten maken we een eerste verkenningswandeling door de mooie, beboste omgeving.


Overnachting: Punjen Hide-Away
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 4: Wang Chin een lokale gemeenschap met uitstappen naar de waterval en boerenland

Vroeg naar de markt van het stadje Wang Chin, waar o.a. interessante producten uit het bos liggen.
Op dit tijdstip kunnen we ook de monniken zien op hun ochtendronde met de bedelnap en wellicht kunt uzelf een offer brengen.
Na het ontbijt maken we een wandeling door wilde natuur naar een waterval. Hier zien we veel schitterende insecten zoals kleurrijke vlinders. We lunchen in een lokaal, eenvoudig restaurantje.

's Middags struinen we door het aanliggende platteland en kunnen we, afhankelijk van de tijd van het jaar, meer te weten komen over de rijstteelt maar er is ook gelegenheid om te relaxen bij het zwembad.


Overnachting: Navasoung Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 5: Een echte WoW dag met super veel afwisseling en Op Luang is magisch
Na het vroege ontbijt rijden we via een mooie rustige route naar Li. Het district Li is vermaard om de heilige monnik Khruba Si Wichai die er geboren werd. Hij maakte in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw opgang door zijn vele projecten, zoals de restauratie van tempels in geheel Noord-Thailand. We bezoeken de fraai op een heuvel gelegen Wat Mae Pang waar hij abt was.

Door naar Doi Tao waar we lunchen aan het stuwmeer. Na de lunch rijden we via Hot naar de Op Luang kloof waar de Mae Chaem rivier zich met geweld een baan geslepen heeft door de rotsen. Hier zijn nog schilderingen te zien ( o.a. van olifanten) uit de prehistorie.

Via warmwaterbronnen rijden we naar Mae Chaem waar aan de voet van de imposante Doi Inthanon berg het Navasoung Resort ligt.

In de avond is er gelegenheid om zowel Thais als westers te eten (niet inclusief) in het resort.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 6: Op naar de top van de Doi Inthanon (2565m) en afdalen naar Chiang Mai

Na het ontbijt bezoeken we de markt van Mae Chaem. Daarna rijden we de berg op.
Bij de Mae Pan waterval maken we een wandeling door het dichte bos. Nog verder naar boven een volgende unieke wandeling door nevelbos en uiteindelijk komen we uit bij het monument op Thailands hoogste punt (2565 m.)

Eventueel nemen we nog een kijkje bij twee Koninklijke Chedi's. Lunchen doen we bij het hoofdkwartier van het park. We dalen verder af naar een Hmong-dorp waar we uitleg krijgen over een koninklijk teeltproject dat hier plaatsvindt.

Nog even relaxen bij een prachtige waterval voordat we weer terug zijn in het laagland en (helaas) de laatste kilometers over de snelweg naar Chiang Mai rijden waar u bij uw hotel wordt afgezet en deze zo bijzondere en afwisselende reis door de natuur en cultuur van Noord-Thailand tot een einde is gekomen.
Optionele Tours:

GO GREEN - Nan route (6 dagen / 5 nachten)
Deze reis voert u door het onbekende oostelijke deel van Noord-Thailand bij de grens met Laos. Reisleider is Sjon Hauser, schrijver van vele boeken ov
Opmerkingen: wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen.
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
 • Zwemkleding.
 • Een goed humeur.

 • Facultatief transport voor tourcode 1951
  U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:

 • Bangkok*
 • - Per vliegtuig van Bangkok Don Muang airport naar Phitsanulok. Ticketprijs (DD 8408/11.40-12.50) is niet inclusief (vanaf 2.000 THB pp. enkele reis).
  - Per dagtrein van Bangkok Hua Lampong treinstation naar Phitsanulok. Ticketprijs (2e klasse air. 08.30-13.19) is niet inclusief (vanaf 650 THB pp. enkele reis). Alle facultatieve excursies en transport dienen vooraf geboekt te worden!

 • Chiang Mai**
 • - Per minibus van Chiang Mai Hotel naar Phitsanulok is gratis.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Go Green - Wang Chin route blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden in lokale restaurants, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele Nederlandssprekende reisbegeleider.
  Vervoer per airconditioned minibus met Thaise chauffeur/gids.
  Verblijf in eenvoudige bungalows of hotels in mooi gelegen en rustige gebieden, die niet luxueus zijn, maar wel van alle nodige comfort zijn voorzien: badkamer, koelkast, airconditioning of ventilator.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, airconditioned 2e klasse dagtrein* van Bangkok naar Phitsanulok of Chiang Mai voorzien van comfortabele stoelen en toilet, lokale vliegtickets*, visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor GO GREEN - Wang Chin route (6 dagen / 5 nachten)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Fam. Staat
  Date: 22-Jan-20

  Recensie: Wij zijn weer voor de 6e of 7e keer met Greenwood op vakantie geweest alles was weer zo als gewoonlijk tot in de puntjes goed geregeld. Een aanrader is een rondreis met Sjon Hauser niet alleen als gids maar ook als mens is hij geweldig. Nu maar weer kijken wat we volgende keer weer gaan bezoeken  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Eva van der Pol
  Date: 27-Sep-19

  Recensie: Go Green - Wang Chin route (6 dagen / 5 nachten) We were interest in nature and pagoda's temples and this was exactly the right trip. Enjoyed our hikes in the mountains, especially Doi Inthanon. Guide Sjon was excellent, knowledgeable and tuned in to our interests and capabilities, added hikes en pagoda's were possible. Really enjoyed this trip, even in August, may be not the most ideal month. Recommended.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jos Baatens
  Date: 21-Jul-19

  Recensie: Super gids om het noorden te gaan ontdekken. Onze verwachtingen kwamen volledig uit.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Oscar
  Date: 21-Jun-19

  Recensie: Deze was tot nu onze beste prive tour in Thailand. We komen al meer dan 10 jaar in Thailand en reizen naar afgelegen plaatsen meestal op eigen gelegenheid. Nu hebben we de meerwaarde ervaren van een echte Thailand kenner.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Thai rafting expeditie - 4 dagen

  Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

  Vanaf:
  Contact
  Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  Contact
  Echte Thaise Massage in Chiang Mai

  Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

  Vanaf:
  Contact
  Lisu Lodge avontuur

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  Contact
  Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

  Vanaf:
  Contact
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde