PETCHBURI - geneugten van ONGEZIEN Thailand (3 dagen)

Tourcode:0164
Datum: Woensdag & Zondag
Tijd: 08.00 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze ontdekkingsreis door de provincie Petchaburi ten zuiden van Bangkok voert u langs koninklijke paleizen, oude tempels, en indrukwekkende grotten maar ook door prachtige natuurgebieden zoals de mangrovebossen, nationale parken, authentieke vissersdorpjes en zelfs een open gevangenis.

U krijgt in korte tijd een goed beeld van het lokale Thaise leven in dit gedeelte van Thailand.

NIEUW: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag.
Overnachting: i Tara Resort & Spa
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 1: Paleizen, religieuze grottempels, heerlijk pittoresk eten en strandleven aan de Golf van Thailand

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw Bangkok hotel of andere locatie voor de rit naar Petchaburi, ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Bangkok.
Bovenop een heuvel in de stad ligt het Khao Wang paleis dat in 1859 als zomerpaleis werd gebouwd voor Koning Rama IV. Hier bekijken we de diverse architectonische stijlen en de zalen en kamers van het paleis. Vanuit de tuinen heeft u een fraai uitzicht over de stad, de rivier en de zee. Na een kort ritje komen we uit bij de Khao Luang grot, een van de mooiste grotten van Thailand met vele Boeddhabeelden tussen de stalactieten in. Het meest heilige beeld hier is een liggende Boeddha. Indrukwekkend is de lichtval door twee grote gaten in het dak van de grot.

In Petchaburi stad lunchen we in een idyllisch gelegen restaurant aan de rivier. Hierna maken we een korte wandeling door de oude Koninklijke stad en bekijken o.a. Wat Mahathat Woraviharn met zijn bijzondere pagode en mooie wandschilderingen. Een andere tempel, die zeer de moeite waard is, is de Wat Yai Suwannaram, een oude tempel met 300 jaar oude wandschilderingen. De teakhouten hal is nog de troonzaal van de Koningen van Ayutthaya geweest in de 17e eeuw. Na deze dag vol cultuur en geschiedenis van Petchaburi bent u wellicht toe aan wat ontspanning. Dat kunt u krijgen aan het strand van het mooie resort waar we ook de nacht zullen doorbrengen.


Overnachting: Petchvarin Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus | boot
Dag 2: Heerlijk varen, zie 1000 zeecreaturen in mangroven, lekkere lunch & beleef de lokale gemeenschapprodukten
Na het ontbijt rijden we naar Laem Phakbia, een nog authentiek vissersdorpje aan de mond van de rivier. Boeiend om te zien hoe de vissers aan het werk zijn op hun kleurige boten. En natuurlijk gaan we het ook zelf beleven, dus gaan we aan boord van een vissersboot en varen naar zee.
Onze volgende bestemming is het Laem Phakbia Koninklijke project, dat is opgericht door de Koning om de milieuvervuiling een halt toe te roepen door het gebruik van natuurlijke methoden om afval en vuil water te verwerken. We maken tevens een wandeling door een mangrove bos en zien alles van de unieke flora en fauna van dit gebied. We rijden via lokale weggetjes langs de grote zoutvelden die hier liggen. Zout wordt hier uit zeewater gewonnen en ligt in grote stapels (in het seizoen) te drogen. In het vissersdorpje Laem Lao gebruiken we de lunch. Behalve van het eten kunt u hier ook genieten van het lokale leven en zien hoe de vissers druk bezig zijn met het verzamelen van eetbare schelpen maar ook apen doen het zelfde terwijl vissersboten in en uit varen.

Na de lunch rijden we langs rijstvelden meer landinwaarts en stoppen om als echte boeren verder te gaan met een lokale tractor en het landleven te beleven.

Door de rijstvelden, boomgaarden en langs boerderijtjes. Uiteindelijk komen we uit bij de Tham Rong grot, waar een 700 jaar oud zwart Boeddhabeeld samen met andere beelden in de rotswand zijn uitgehouwen. Een laatste stop maken we vandaag bij een plantage waar palmsuiker wordt bereidt, een product waar Petchaburi bekend om staat. Vannacht overnachten we, midden in de natuur, in Thaise villa's aan de rivier.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Ontheemde dieren, open heropvoedingsgevangenis, verrukkelijk lunchen, teakhouten paleis en natuurtocht
Na het ontbijt rijden we naar het Wildlife Rescue Center van Nederlander Edwin Wiek die hier een zeer lovenswaardig project heeft opgezet namelijk de opvang en rehabilitatie van verwaarloosde, gevangen genomen, wilde dieren. Geen makkelijke opgave waarbij hij regelmatig in conflict komt met de "autoriteiten." Apen, tijgers, olifanten, beren, krokodillen en tropische vogels vinden hier tijdelijk een rustplaats.
We blijven nog even in "gevangenissferen" bij het volgende bezoek aan het trainingscentrum in Khao Kling waar gevangenen allerlei beroepen leren in een 'open' gevangenis. U kunt hier zien hoe huizen van klei gebouwd worden waar ook gevangen wonen en diverse landbouwmethoden en een kleine veehouderij worden gedemonstreerd. Beleef Thailand met gevangenen op een andere manier.

Vervolgens rijden we het Kaeng Krachan Nationale park binnen naar de Kaeng Krachan Dam. Geniet van de prachtige omgeving van dit stuwmeer met zijn pittoreske eilandjes. Tijd voor een heerlijke uitgebreide lokale lunch in Tha Yang. We bestellen diverse soorten noedels. Eet smakelijk.
Terug naar de kust voor een bezoek aan het teakhouten Maruekhathaiyawan paleis op het strand van Cha-am. Gebouwd in 1918 als zomerpaleis van Koning Rama VI weerspiegelt het een combinatie van Thaise en Europese architectuur. Vlakbij de ingang van het paleis ligt een openlucht werkplaats van de politie waar op nog ambachtelijke wijze kwaliteitsmessen worden vervaardigd.
Ons laatste bezoek van vandaag en deze tour is het Sirindhorn International Environmental Park, prachtig gelegen aan zee en onder auspiciën van de populaire prinses Maha Chakri Sirindhorn. Het park is een schoolvoorbeeld van goed milieubeheer en is een leercentrum op het gebied van alternatieve energie en duurzame milieuontwikkeling. De Nederlander Ruud Jansen is verbonden aan dit project en hij of andere leden van de staf kunnen u er alles over vertellen tijdens een tour door het park. U kunt zelf ook een handje helpen door uw eigen boom te planten en krabbetjes of vissen uit te zetten in de zee. Hiermee eindigt deze bijzondere rondgang door de veelzijdige provincie Petchaburi en gaat u door naar uw volgende bestemming of terug naar Bangkok.
Opmerkingen: wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen.
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
 • Zwemkleding.
 • Een goed humeur.


 • NIEUW: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Geneugten van ONGEZIEN Thailand tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers**. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned (mini)bus. Verblijf in goede resorts met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, (boot)transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), niet vermelde visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgie of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azie afsluiten.

  Recensie voor PETCHBURI - geneugten van ONGEZIEN Thailand (3 dagen)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Cees Blanker
  Date: 11-Jan-20

  Recensie: Een heel leuke en bijzondere tocht. Veel te zien te doen en te beleven. Dank zij onze leuke gids Green en de aardige chauffeur Ot was het weer een groot succes. Elke dag weer een ander programma.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Ed
  Date: 23-Oct-19

  Recensie: eeen zeer interessante tour, absoluut aan te bevelen. Vriendelijke gids, die zich tijd nam en veel heeft laten zien.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Guus Broekhoven
  Date: 31-Jul-19

  Recensie: Met mijn vriendin op woensdag 17 juli 2019 de Petchaburi tour gedaan. Een onvergetelijke ervaring, mede dankzij vooral de uitstekende uitleg en verzorging tijdens de trip door ons "gidsenpaar" Paul en Bussaya. Prima de luxe. Bedankt.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. Breugel
  Date: 12-Apr-19

  Recensie: Geneugten van Petchburi - wat een leuke en vooral unieke tour! Dit is echt iets voor degene die denken dat ze alles al gezien hebben. Lekker ongedwongen en vooral lokaal. Onze gids was dan ook fantastisch en begreep al snel dat we alles konden/durfde te eten, wat erg leuk was. We hebben aller soortige vervoermiddelen ervaren. Een aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

  Vanaf:
  Contact
  Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

  Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

  De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

  Vanaf:
  Contact
  Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

  Vanaf:
  Contact
  Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo