Eastern & Oriental Express Parels van Azië: Singapore naar Bangkok

Tourcode:EOE-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 12:15
Category: Oriental Express
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld door rijstvelden waar boeren met waterbuffels hun grond bewerken. Een spectaculaire zonsondergang en u loopt terug van de open observatiewagen naar uw privè coupè om u om te kleden voor het exquise vijfgangen diner dat zo dadelijk geserveerd gaat worden in een van de drie restauratiewagens.

De luxe en comfort van de befaamde Oriënt-express was voorbehouden aan de elite in de vorige eeuw maar nu kunt ook u "de treinreis van uw leven'" maken, terug in de tijd maar voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dankzij de subtiele mix van oosterse cultuur en kookkunst en westers comfort kunt u genieten van het beste van beide werelden.

De stijlvolle en klassieke uitstraling van de 'Eastern & Oriental Express' wordt gekenmerkt door een koloniale inrichting in groen en goud, gedecoreerd met zijden stoffen, glanzend koperwerk en exotische houtsoorten. U heeft de keuze uit verschillende treinreizen die in beide richtingen mogelijk zijn. Er wordt enkele malen gestopt om u de gelegenheid te geven een excursie te maken om het land van dichtbij te leren kennen. De dresscode aan boord van de trein is ongedwongen maar elegant.

Natuurlijk kunt u deze reizen verlengen met een verblijf in één van de door Green Wood Travel geselecteerde hotels in Thailand, Laos, Maleisië of Singapore.
n.b. Mocht u alvast een beetje van de unieke Eastern & Oriental Express sfeer op willen snuiven dan is het ook mogelijk om vanaf Singapore naar Kuala Lumpur te rijden. U heeft dan geen cabine maar wel alle andere faciliteiten van de reis zoals lunch en afternoon tea.

HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: trein
Dag 1: Singapore - Kuala Lumpur
Tussen 9 en 10.00 uur s'morgens checkt u in bij het Regent Hotel in Singapore waarvandaan u naar het Keppel Road Station wordt gebracht. Uw droomreis gaat beginnen! De groencrème rijtuigen staan klaar, evenals uw steward die u verwelkomt en u naar uw comfortabele coupè begeleidt. Terwijl u zich installeert verlaten we Singapore en rijden we richting de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, dat 'modderige rivier' betekent.

Onderweg passeert u o.a. Johor Bahru en kunt u genieten van het fraaie landschap. De uitgebreide lunch wordt geserveerd in een van de weelderige restauratiewagens terwijl u rond 4 uur 's middags in uw eigen compartiment kunt genieten van een onvervalste Britse 'Afternoon Tea'.

's Avonds begeeft u zich wederom naar een van de restauratiewagens voor het diner met gastronomische hoogstandjes en kunt u ook relaxen in de barwagen onder het genot van live pianomuziek. We rijden het indrukwekkende, in Moorse stijl gebouwde station van Kuala Lumpur binnen waar u even rond kunt lopen en het interieur bewonderen. Wanneer u weer terug komt in uw compartiment ziet u dat dit inmiddels is omgetoverd in een stijlvolle slaapkamer, waar u de nacht geriefelijk zult doorbrengen.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 2: Kuala Lumpur - Butterworth (Penang)
Nna het ontbijt arriveert u in Butterworth. Per touringcar gaat u dan op de veerboot naar Penang voor een excursie door de hoofdstad Georgetown. Bekijk de prachtige koloniale architectuur met vooroorlogse moskeeën, kerken, tempels, markten en kleurrijke winkels.

Na al deze indrukken stappen we weer in de touringcar die ons terugbrengt naar Butterworth waar we de lunch gebruiken in de trein. Terwijl we de Thaise grens passeren kunt u genieten van het afwisselende landschap. Breng de middag door in de observatiewagen waar u zich echt dicht bij de natuur kunt voelen of nestel u in het comfort van de salonwagen. Het exquise diner wordt geserveerd in de restauratiewagen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: trein & boot & bus
Dag 3: Butterworth - Kanchanaburi - Bangkok
Iin de ochtend arriveert u na het ontbijt op een historische plek. In het stadje Kanchanaburi ligt de roemruchte brug over de River Kwai. Het volgende gedeelte van deze tocht gaat over water langs de weelderige natuur van de pittoreske River Kwai. Op de boot, die onder de brug heen vaart vertelt een historicus over de Birmaspoorweg en de gruwelijke geschiedenis die hieraan verbonden is.

Terug aan land rijdt u per luxe touringcar langs "de tempel van het noorden" en Chinese begraafplaatsen naar het Thailand-Birma spoorwegmuseum. Tijdens de rondleiding door dit informatieve museum is ook de historicus aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Er is eventueel ook gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Don Rak oorlogsbegraafplaats die naast het museum ligt.

We gaan weer aan boord van onze trein voor de lunch terwijl we richting Bangkok rijden waar we in de middag aankomen op het Hua Lampong station waar u helaas afscheid moet nemen van uw 5 sterren rijdende hotel, waaraan u ongetwijfeld nog vaak zult terugdenken.

Schedule 2019
JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
2301, 10, 1908, 17, 262302032522201901, 10, 2619, 29


Opmerkingen: lees en ga akkoord met de Boeking Condities en Voorwaarden van Vervoer.

Deze reis is ook in tegenovergestelde richting te maken, dus vanuit Bangkok naar Singapore (4 dagen / 3 nachten)

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen en het spoor, hotelsluiting etc. moeten we routes of excursies soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Parels van Azië blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
For prices, in USD, and departure dates see below the itinerary!
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden onderweg aan boord of anders vermeldt, koffie. thee en drinkwater in uw compartiment, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per compartiment), vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: transfers vanaf uw hotel naar de Eastern & Oriental check-in balie, niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours, alcoholische en/of frisdranken, extra overnachting(en). Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Eastern & Oriental Express Parels van Azië: Singapore naar Bangkok

Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Riekie
Date: 19-Aug-18

Recensie: Easten Orient Express treinreis Ik heb deze reis gedaan van Bangkok naar Singapore. Een van de mooiste ervaringen in mijn leven en perfect verzorgt door Green Wood Travel. Zeker een aanrader om nooit te vergeten duur maar dik en dubbel waard.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Laos Belevenissen: Bangkok naar Vientiane

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Poetisch Thailand: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Parels van Azië: Singapore naar Bangkok

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Legenden van het Schiereiland: Bangkok - Singapore

Een fascinerende reis waarin u een unieke indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking, met excursies naar het Tham Kasae viaduct, de River Kwai, Trang (overnachting), Penan