Jordanië Stopover - Wonderen van Jordanië (3 dagen)

Tourcode:JORDAN-0150
Datum:
Tijd: 08.00
Category: City Opstap
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Haal het maximale uit uw tussenstop! Voeg een verrassende ervaring toe aan uw vakantie. U bent er toch! Combineer uw vlucht naar Bangkok met Royal Jordanian Airlines met een paar extra dagen in het indrukwekkende Jordanië. Geniet van Petra dat tot de zeven nieuwe wereldwonderen wordt gerekend en doe wat u altijd al eens wilde doen: drijven op de Dode Zee. VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u 50 EURO p.p. visumkosten BOEK TIJDIG !

Met deze Jordanië Stopover aanbieding maken we het u drie dagen lang gemakkelijk. U verblijft in Amman, een relatief moderne hoofdstad met een eeuwenoude geschiedenis. U bezoekt de woestijnstad Petra, die al honderden jaren voor Christus uit de roodbruine rotswanden werd gehouwen, en de marktplaats Madaba, die beroemd is vanwege de historische mozaïeken. En u krijgt de kans te 'zwemmen' in de Dode Zee, die zo zout is dat u er al drijvend rustig een boek kunt lezen.

INFORMATIEPAGINA - JORDANIE VOORBEREIDINGEN
INFORMATIEPAGINA - JORDANIE LANDINFORMATIE
Overnachting: Amman - zie hotellijst
Maaltijden:
Vervoer: auto of minibus
Dag 1: Aankomst uit Amsterdam, Düsseldorf of Bangkok inclusief transfer naar hotel.
U wordt op het vliegveld van Amman opgewacht door onze chauffeur, die u naar uw hotel zal brengen.

Er is waarschijnlijk nog wat vrije tijd om nader kennis te maken met deze eeuwenoude hoofdstad, ooit vol witte huisjes maar inmiddels ook een stad met moderne allure. Amman is een paar duizend jaar oud en heeft een rijk verleden. Het grote Romeinse open lucht amfitheater herinnert bijvoorbeeld aan de tijd dat Amman onder het Romeinse Rijk viel.


Overnachting: Dode Zee - zie hotellijst
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 2: Ontdek het duizenden jaren oude Petra; tocht naar de Dode Zee
U wordt vroeg in de ochtend opgehaald voor een bezoek aan de historische stad Petra. Petra betekent rots en dat is een goed gekozen naam. Ongeveer honderd jaar voor Christus bouwden de Nabateeërs een nederzetting die nog altijd voor een groot deel aan ons oog onttrokken is. Maar wat er wel te zien is (en dat is veel), is indrukwekkend. De in de roodbruine rotsen uitgehouwen stad wordt tot de zeven nieuwe wereldwonderen gerekend. Onder leiding van een Engelstalige gids bezoekt u de belangrijkste monumenten die hier te zien zijn. Daarbij wordt het beroemde 45 meter hoge grafmonument van Khazneh, dat de schatten van Petra meestal verbeeldt, niet vergeten.

Na dit bezoeken vervolgen we de reis door de woestijnomgeving naar de Dode Zee. Deze 'zee' is feitelijk een meer en ligt zo'n 400 meter onder de zeeniveau. Vanwege de grote hoeveelheid zout en mineralen is er geen leven mogelijk in dit water, maar biedt het wel de mogelijkheid tot een unieke ervaring: drijven op de Dode Zee.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 3: De unieke mozaïeken van Madaba.
Na het ontbijt, en nadat u voor de afwisseling misschien dit keer uw krantje op de Dode Zee hebt gelezen, gaan we op weg naar de vriendelijke marktplaats Madaba, de stad van de mozaïeken. Wie naar Madaba gaat kan niet vertrekken zonder het Heilige Land mozaïek in de Grieks Orthodoxe kerk van St. George te hebben gezien. Deze landkaart uit de 6e eeuw, voordat er eigenlijk landkaarten bestonden, werd pas in het midden van de 19e eeuw herontdekt en bestaat uit meer dan een miljoen gekleurde steentjes.

Er is hier genoeg tijd om de stad te ontdekken en eens lekker van verschillende oosterse gerechten te proeven (niet inclusief). Aan het eind van de middag vertrekt u weer naar Amman. U krijgt de gelegenheid om op te frissen in het hotel voordat u 's nachts weer in het vliegtuig stapt op weg naar Bangkok om daar het avontuur te hervatten.

HOTELLIJST AMMAN & DODE ZEE
ECONOMY CLASSIC
AMMAN Samiramiss Hotel
www.samiramisshotel.com
Le Vendome Hotel
www.levendome-hotel.com
Imperial Palace Hotel
www.imperial-amman.com
DEAD SEA Winter Valley Warwick Hotel
www.wintervalleywarwick.com
Winter Valley Warwick Hotel
www.wintervalleywarwick.com

Opmerkingen: VISUMKOSTEN**
 • The Jordanian Government has waived visa fees for all non-restricted nationalities coming through tour operators whether travelling individually or in groups. The visa fee is waived on the condition that the traveller(s) spend a minimum of two consecutive nights in Jordan.
 • Stuur een paspoortkopie minimaal 7 dagen voor aankomst naar Green Wood Travel. U ontvangt retour een visum bij aankomstbrief van Green Wood Travel

 • MEDICIJNEN
 • Indien u regelmatig medicijnen gebruikt, is het nuttig om bij de huisarts of apotheker een medisch paspoort aan te vragen. In het paspoort staat alle medische informatie die nu van belang is, maar ook informatie uit het verleden.
 • Met het medisch paspoort kunt u bij de douane ook aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn.
 • Een medisch paspoort is tevens aan te raden omdat sommige medicijnen verward kunnen worden met drugs.
 • De douane in Jordanië controleert iedereen strikt op illegale goederen volgens de regels en wetten van Jordanië, klik hier.
 • Praktische informatie over Jordanië

 • VERBLIJF IN JORDANIË TIJDENS DE RAMADAN
 • Het is verboden om op straat te eten, te drinken en te roken. Ook niet in bus of auto.
 • Voor kinderen zijn de regels soepeler. Zij kunnen wel eten en drinken maar ook hier wordt discretie op prijs gesteld.
 • Supermarkten en benzinestations zijn gewoon open en men kan daar eten en drinken kopen
 • Tijdens Ramadan wordt het ook aangeraden om u iets conservatieverte kleden. Schouders en benen moeten bedekt zijn.
 • Bars in Jordanië zijn open en serveren meestal wel aan niet moslims.
 • Luide en Live muziek is verboden dus de meeste nachtclubs zullen gesloten zijn of heel rustig.
 • De meeste hotels hebben roomservice overdag maar alcohol zal pas na zonsondergang geserveerd worden
 • Hoewel er beperkingen zijn is, zeker na zonsondergang, de sfeer geweldig en is juist deze tijd van het jaar een bijzondere belevenis om mee te maken.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en gratis drinkwater tijdens tour, entreegelden en omschreven transfers. Een 2 uur durende rondleiding in Petra door lokale Engelstalige gids. Vervoer per airconditioned (mini)bus en taxi met een lokale Engelssprekende chauffeur. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, (boot)transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), online inchecken vluchten, visumkosten** $57 USD pp contant betalen bij aankomst. **Verblijft u twee aaneengesloten nachten in Jordanië dan kan via Green Wood Travel een gratis visum worden aangevraagd, bagage afhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand, het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Jordanië Stopover - Wonderen van Jordanië (3 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Jordanië Stopover - Wonderen van Jordanië (3 dagen)

  Haal het maximale uit uw tussenstop! Voeg een verrassende ervaring toe aan uw vakantie. U bent er toch! Combineer uw vlucht naar Bangkok met Royal Jordanian Airlines met een paar e

  Vanaf:
  Contact
  Jordanië stopover - Petra Wereldwonder Zonder Wachtrij (2 dagen)

  Voeg een verrassende ervaring toe aan uw vakantie. U bent er toch! Combineer uw vlucht naar Bangkok met Royal Jordanian Airlines met een bezoek aan Petra dat tot de zeven nieuwe we