Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Vervoer naar de luchthavens van Schiphol - Dusseldorf - Brussel

Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en met meer dan 63 miljoen passagiers een van de drukste in Europa. Al in 1916 werd er bij Fort Schiphol een militair vliegveld aangelegd, en al vanaf 1920 werden er passagiers vervoerd. In dat eerste jaar waren dat er 440, tegenwoordig vaak de economy passagiers op een enkele vlucht. Als het aan Schiphol ligt is met die ruim 63 miljoen passagiers de limiet nog niet bereikt. Het wil graag de capaciteit uitbreiden naar 70 of 80 miljoen reizigers per jaar.

Brussel Airport, ook bekend als Brussel Nationaal en voor velen nog als Zaventem (12 kilometer vanaf Brussel). Ruim 23 miljoen mensen gebruiken jaarlijks de luchthaven van België. Thai Airways vliegt rechtstreeks tussen Brussel en Bangkok. De KLM City Hopper vliegt tussen Brussel en Amsterdam. Thalys en Intercity Brussels (NS) treinen rijden meerdere keren per dag tussen de twee hoofdsteden.

Acht kilometer ten noorden van Dusseldorf, de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen ligt Flughafen Düsseldorf, de op twee na grootste luchthaven van Duitsland. Zo'n 23 miljoen passagiers kiezen jaarlijks dit vliegveld als begin- of eindpunt voor hun reis. De populairste bestemmingen zijn naast München en Berlijn, Spanje en Turkije. Vluchten naar Bangkok hebben vanaf Dusseldorf altijd een tussenstop, bijvoorbeeld in Frankfurt (Lufthansa), Helsinki (Finnair), Dubai (Emirates) of Amsterdam (KLM).

Foto's:

Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap ticketsVervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets

Vervoer naar Schiphol


Vervoer naar luchthavens van Schiphol  Dusseldorf  Brussel Cheap tickets
Schiphol heeft een één terminal-concept. Alle drie de vertrekhallen liggen onder één dak. Inchecken voor de meeste niet-Schengenvluchten kan in vertrekhal 3. KLM- en SkyTeam vluchten worden voornamelijk ingecheckt in vertrekhal 2.

Schiphol is te bereiken per auto, trein en (uiteraard) het vliegtuig. Het treinstation Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron gaat u met de roltrap of lift direct naar Schiphol Plaza. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kunt u rechtstreeks naar Schiphol reizen. Plan uw reis op NS.NL.

Reizigers die in de buurt van Amsterdam wonen kunnen ook de bus overwegen. Er zijn 24 directe busverbindingen naar de luchthaven. Meer informatie vindt u op 9292.NL.

Wilt u thuis al kijken waar u uw belastingvrije aankopen gaat doen of op zoek gaat naar juwelen, elektrische apparaten of een boek voor onderweg, download dan een kaartje via SCHIPHOL PLATTEGRONDEN.

Parkeren op Schiphol


Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets
Voor automobilisten zijn er verschillende mogelijkheden. Schiphol heeft meerdere parkeerplaatsen. In alle parkeergarages en op alle parkeerterreinen loopt personeel rond en zijn beveiligingscamera's aanwezig.

P1 is voor mensen die korter dan 48 uur willen parkeren. Reserveren is niet nodig. Ideale parkeerplaats voor hen die reizigers op komen halen of gaan wegbrengen. Bij de vertrekpassage mag u niet parkeren, maar u kunt meerijders wel snel laten uitstappen met hun bagage. Check de borden van de luchtvaartmaatschappij voor de juiste vertrekhal.

Pal voor de vertrekhallen zijn de speciale invalideparkeerplaatsen. Hier kunt u maximaal een uur parkeren als u uw invalidekaart én parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit legt.
P3 is bestemd voor mensen die langer willen parkeren (vanaf 3 dagen). Er is overdekte ruimte en onoverdekt. Elke tien minuten gaat er een snelbus naar de terminal.

Voor P6 en Terminal Valet Parking moet u reserveren. Uw auto wordt dan voor u weggezet. Voor langer dan drie dagen parkeren. Op dit kaartje kunt u zien hoe de parkeerplaatsen ten opzichte van de vertrek- en aankomsthallen liggen: PARKEERLOCATIES.

Er is altijd plek op de Schiphol parkeerplaatsen. reserveren is vooral handig voor de prijs. Wilt u de scherpste prijs, reserveer dan online. Hoe eerder u reserveert, des te goedkoper u parkeert. U hoeft vooraf niet precies te weten hoe lang u wilt parkeren. Wilt u weten wat het u ongeveer gaat kosten, bereken dan uw tarief op PARKEERKOSTEN.

Verspreid over de luchthaven zijn er oplaadpunten voor elektrische auto's. Hier kunt u -als er plaats is- gebruik van maken. Gedetailleerde informatie over korter of langer parkeren op Schiphol vindt u op SCHIPHOL PARKEREN.

Vervoer naar Brussel


Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets
Brussels Airport zoals de luchthaven internationaal wordt aangeduid, ligt op 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, in Zaventem. Van Antwerpen naar het vliegveld is ongeveer 40 kilometer. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 125 kilometer, vanuit Breda ongeveer 95 kilometer en vanuit Maastricht zo'n 105.

Vanaf de Brusselse Ring (die heel erg druk kan zijn) staat het vliegveld goed aangegeven. Wie de route vooraf wil bestuderen, vindt op ROUTE PLANNING een paar websites die uw route uitstippelen.

Op niveau O is een busstation met rechtstreekse bussen naar onder meer het treinstation Brussel-Noord, het NAVO kwartier en Brussel Expo. Ook zijn er bussen naar Mechelen, Leuven en andere omliggende steden.

Het vliegveld is goed bereikbaar met de trein (niveau -1). Antwerpen ligt op ruim een half uur treinen, Brussel-Centraal op 17 minuten en Brugge op anderhalf uur. Ook vanuit Nederland zijn de verbindingen goed. Zo'n 15 keer per dag zijn er treinen van en naar Amsterdam via Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Naar Amsterdam is een kleine drie uur. Den Haag iets meer dan twee.

Via een overstap in Brussel-Zuid kunt u met de Thalys naar Parijs of Keulen en met de Eurostar naar Rijsel & Londen. Meer informatie vindt u op de website van de Belgische spoorwegen: TREINEN.

Parkeren bij het vliegveld van Brussel


Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets
De Drop-off bevindt zich op het niveau van het busstation (niveau 0) en op 5 minuutjes wandelen van de terminal. Voor het comfort van de passagiers is de wandelroute naar de terminal overdekt zodat passagiers in alle weersomstandigheden droog de terminal bereiken.

De drop-off zone is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er niet toegestaan en de bestuurder mag het voertuig niet verlaten. Iemand ophalen kan niet via de drop-off zone, u kunt beter even parkeren. Opwachten kan in de aankomsthal.

Brussels Airport heeft een totale parkeercapaciteit van 12.000 parkeerplaatsen (24/7). Niet minder dan 10.800 parkeerplaatsen bevinden zich op wandelafstand van de terminal. Er zijn parkeerplaatsen voor kort en langer parkeren, beveiligde parkeerplaatsen en er is een vip-service met optie carwash. U kunt parkeren in de buurt van de terminal of kiezen voor een plaats in een afstandsparking met eigen gratis shuttledienst.

De meeste parkeerplaatsen op vertrek- en aankomstniveau zijn voorbehouden aan mindervalide personen. Deze plaatsen worden aangeduid met het rolstoelpictogram en liggen zo dicht mogelijk bij de uitgangen van de parkeerplaatsen. U mag alleen van deze parkeerplaatsen gebruik maken indien u over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt. Deze dient goed zichtbaar achter de voorruit van de wagen geplaatst te worden.

Informatie over welke parkeerplaats u het best kunt kiezen, hoe ze liggen ten opzichte van de terminals en de kosten, vindt u op PARKEREN BRUSSEL.

Vervoer naar Düsseldorf


Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets
Düsseldorf bedient het grootste stedelijke gebied van Duitsland: het Rijn-Roergebied, met de steden Düsseldorf, Essen, Duisburg en Wupperthal op korte afstand van elkaar. Vanuit Dusseldorf is het ongeveer een kwartier rijden naar het vliegveld. Van Venlo naar Düsseldorf is ongeveer 60 kilometer, van Roermond naar Düsseldorf maar een paar kilometer meer. Nijmegen - Düsseldorf is 120 kilometer.

Wilt u zelf naar de luchthaven in Düsseldorf rijden, gebruik dan de ROUTE PLANNING van het vliegveld.

Er is een bus die vanaf het treinstation van Düsseldorf rechtstreeks naar het vliegveld gaat, en voor de aankomsthal stopt.

Met twee treinstations biedt Düsseldorf Airport een comfortabel alternatief voor het reizen per auto. Meer dan 350 treinen, van S-Bahn tot ICE, stoppen dagelijks op Bahnhof Düsseldorf Flughafen, dat zich aan het oostelijke uiteinde van de luchthaven bevindt. Vanaf het station brengt de SkyTrain, een volautomatische monorail, u direct naar de terminal. Daarnaast beschikt Düsseldorf Airport over een S-Bahn-station, Düsseldorf Flughafen Terminal. Dit ligt onder terminal C en is via een loopband vanuit het aankomstgedeelte bereikbaar. Vanaf hier rijdt de S11 naar het centraal station van Düsseldorf. Meer weten over het gebruik van de Skytrain, kijk op SKYTRAIN DUSSELDORF.

Vanuit Amsterdam gaat er een rechtstreekse ICE trein naar Düsseldorf. U kunt naar Düsseldorf ook de trein nemen in Utrecht, Rotterdam, Schiphol en Arnhem. Het is vaak het snelst om in Duisburg Hbf over te stappen naar de luchthaven.

Voor een plattegrond en meer informatie over de luchthaven in het Nederlands, kijk op: PLATTEGROND.

Parkeren bij vliegveld Düsseldorf


Vervoer naar luchthavens van Schiphol Dusseldorf Brussel Cheap tickets
Op het vertrekniveau kunt u om bagage uit te laden voor de terminal stoppen. Hier geldt een beperkt parkeerverbod. Als u als begeleider mee naar de terminal wilt, kunt uw voertuig het beste in de buurt van de terminal parkeren.

Aangezien op het aankomstniveau alleen bussen, luchthaventaxi's en voertuigen met speciale toestemming mogen komen, wordt ophalers gevraagd om naar een parkeergarage in de terminalzone (= oranje) te rijden of kortparkeren P11 of P12 te gebruiken. Deze liggen op slechts 1 minuut lopen van de terminal.

Wilt u iemand afhalen? Dan is de kort-parkeren-parking P12 ideaal. Deze bevindt zich rechtstreeks voor aankomsthal C. Voor kortparkeerders die iemand af willen zetten, adviseren wij de kort-parkeren-parking P11 vlakbij vertrekhal C.

Düsseldorf Airport heeft plaats voor meer dan 20.000 auto's, een groot deel van deze parkeerplaatsen is overdekt. Er zijn veel mogelijkheden, bijvoorbeeld voor reizigers die hun auto voor het weekeinde of een week willen parkeren. Voor de details, ook voor langer parkeren en first class parkeren, kijkt u het best op PARKEREN VOOR VAKANTIE.

Informatie over business-parkeren (kortere periode, dicht bij de vertrekhal) en valet parking is te vinden op BUSINESS PARKING.

<< Sri Lanka voorbereidingen Informatie over Eastern Oriental Express treinen >>