Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Treintickets informatie

Treinen in Thailand - De Thaise nachttrein met slaapaccommodatie kan een leuke en voordelige manier zijn om lange afstanden te overbruggen. U kunt kiezen uit rijtuigen met en zonder airconditioning; er is meestal een restauratiewagen aanwezig. Wilt u van het Thaise landschap genieten? Boek dan een airconditioned dag trein.
THAILAND VOORDEEL!
BOEK HIER TREINTICKETS
BOEK TICKETS TIJDIG !

DE THAISE SLAAPTREIN
De 2e klasse biedt alleen slaapplaatsen in een gemeenschappelijke wagon met 40 stoelen/bedden.
In een 2e klasse wagon heeft u wel meer bewegingsruimte dan in een 1e klasse coupé. De 1e klasse coupé biedt meer privacy.
1- (Premium) of 2 personen per privé coupé. Toiletruimte is voor beide klassen gemeenschappelijk.
nb: wegens een tekort aan wagons is het aantal 1e klasse plaatsen beperkt en wisselend. Het kan voorkomen dat u 1e klas heeft geboekt maar wij toch genoodzaakt zijn u naar de 2e klasse over te boeken. Vanzelfsprekend retourneren wij dan het verschil in ticketprijs.

DE THAISE SPOORWEG-VOORWAARDEN:
- Kinderen kleiner dan 100 cm mogen voordelig met betalende ouders meereizen maar zonder eigen zit- of slaapplaats. Het kind zit- of slaapt bij een van de ouders. Wel wordt een lage 'CHILD PASSENGER FEE' berekend, een paar honderd baht minder dan voor een volwassen passagier.
Attentie: wenst u voor uw kind een eigen zit- of slaapplaats dan betaalt u voor een volwassen persoon. U ontvangt 100 baht korting per treinticket.

- Kinderen met de lengte van 100 - 120 cm moeten een zit- of slaapplaats treinticket bezitten.
De ticketprijs is ongeveer 100 baht minder dan voor een volwassen passagier.

- Kinderen met de lengte van 120 cm of langer betalen het volwassen tarief.
ATTENTIE: ticketprijzen, voorwaarden en tijden kunnen zonder opgave vooraf wijzigen!

Foto's:

Treinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTrein ticket kopen State Railway of ThailandTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTreinticket kopen State Railway of ThailandTreinticket Thailand Thaise nachttrein slaapaccommodatieTrein ticket kopen State Railway of ThailandTreinticket kopen State Railway of ThailandNieuwe slaaptrein in ThailandNieuwe slaaptrein in ThailandNieuwe slaaptrein in Thailand

Wil je goedkoop door Thailand reizenWil je goedkoop door Thailand reizen, dan kan je de trein overwegen. De treinen zijn over het algemeen netjes en veilig. De trein in Thailand (State Railways of Thailand, kortweg SRT) is daarentegen niet bepaald het snelste vervoermiddel. De aankomsttijden op de dienstregeling moet je zien als verwachte aankomsttijd. Vooral op de langere afstanden zijn het geen garanties. De nachttreinen in Thailand komen gemiddeld een uur later aan dan staat vermeld. Moet je ergens op tijd zijn? Dan kun je beter per bus of per vliegtuig reizen. Deze zijn betrouwbaarder als het op aankomsttijden aankomt.

Toch biedt het reizen met de trein in Thailand ook tal van voordelen. Zo kun je gebruikmaken van een nachttrein. Een uitstekende manier om geld te besparen op de kosten van een accommodatie.

Stoel en bed


De rijtuigen en stoelen zijn allemaal duidelijk genummerd. Het spoorwegpersoneel helpt je graag met het vinden van je plaats. Later op de avond komt er een medewerker van de Thaise spoorwegen langs om de stoelen om te bouwen in slaapplaatsen. De bedden worden opgemaakt met schone lakens, dekens en kussens. De bovenste bedden worden naar beneden getrokken. Ze zijn toegankelijk via een veilige metalen ladder. Er zijn leeslampjes bij de bovenste en onderste bedden. Mijn ervaring is dat deze het niet altijd doen. Je kunt het beste een eigen leeslampje of zaklamp meenemen.

Alle bedden (boven en onder) hebben een gordijn voor jouw privacy. De meeste nachttreinen hebben ook eersteklas privéslaapplaatsen voor twee personen. Deze kun je van binnenuit op slot doen. Reis je alleen en wil je een eersteklas coupe voor jezelf reserveren? Dan betaal je voor beide plaatsen in de coupe. Wanneer je met kinderen reist kun je het beste de 1e klasse coupe nemen. Twee coupes worden gescheiden door een soort tussendeur die open kan. In dat geval heb je 1 coupe met vier slaapplaatsen. Het nadeel van een eerste klasse coupe is dat je evenwijdig ligt aan de spoorbielzen. Dat betekent veel trillen en schudden. Het ligt een stuk minder comfortabel dan de tweede klasse waar je in dezelfde richting ligt als de rails.

Tip: kies voor het onderstaande bed. Ze zijn iets breder en hebben meer hoofdruimte. Ook hebben ze een raam met een gordijn.

Foto 1ste klasse coupe, filmpje 2e klasse boven en beneden bed.

Bagageruimte


Je kunt je bagage opbergen op metalen rekken bij je zit/slaapplaats. Als ik met een nachttrein reis, dan houd ik mijn kostbare spullen altijd bij me. Ik draag ze dan op mijn lichaam. Of ik stop ze in een kleine tas die ik, tijdens mijn slaap, in mijn bed neerleg.

De meeste nachttreinen zijn voorzien van airconditioning. Er zijn ook een aantal coupes met ventilatoren of ramen. Je kunt de ramen openen door ze naar beneden of omhoog te schuiven. Ik heb in beide type coupes gereisd. Zelf heb ik de voorkeur voor een coupe met ventilatoren omdat dan de ramen open kunnen, dat is leuk als af en toe wat wilt zien.

Treinen met slaapcoupés


Coupes met een slaapgedeelte zijn alleen beschikbaar in nachttreinen die lange afstanden afleggen. Voor buitenlandse bezoekers zijn er twee populaire lange afstanden. De eerste is de noordelijke dienstregeling tussen Bangkok en Chiang Mai. De tweede is de zuidelijke dienstregeling tussen Bangkok en Chumphon of Surat Thani. Vanaf de laatste kun je de veerboot naar de eilanden Koh Tao, Koh Pha-Ngan en Koh Samui nemen. Je kunt er ook de bus nemen naar diverse andere bestemmingen in Thailand. Zo kun je via het nationaal park Khao Sok naar de Andamanse kust van Thailand reizen.

Foto en filmpje tonen een 1ste klasse coupe.

Prijzen nachttrein


THAILAND VOORDEEL !

BOEK HIER TREINTICKETS

BOEK TICKETS TIJDIG !

De prijzen hangen af van het type trein en de reistijd. Laten we een trein die van Chiang Mai naar Bangkok reist als voorbeeld nemen. Op dit moment betaal je in deze trein ongeveer 1100 baht per bed. De prijs is gebaseerd op een overnachting in een tweedeklascoupé met airconditioning. Voor een bed in een eersteklascoupé betaal je ongeveer 1400 baht.

Fimpje toont een treinreis van Bangkok naar Vientiane (Laos)

Voorzieningen


Nachttreinen hebben meestal ook een coupe met een restaurant. Je kunt desgewenst in je eigen coupe eten. Er wordt dan een tafeltje uitgeklapt. Je krijgt een Thaise en Engelse menukaart om een maaltijd uit te kiezen. Aan het begin van je reis lopen er veel Thaise verkopers rond, die eten en drinken verkopen. Zowel op ieder station als in de treincoupes. Je zult dus zeker geen honger of dorst lijden. Het sanitair in de tweedeklascoupé is niet altijd geweldig. Het ruikt er niet altijd even fris. Toch lijkt het de laatste jaren in een aantal treinen wel beter te worden. Er is meestal een Thais hurktoilet aan het einde van elke coupe. Tegenover het hurktoilet vind je tevens een westers toilet. Als je een overnachting in een eersteklascoupé reserveert krijg je toegang tot privésanitair. Je hebt dan je eigen wastafel maar een gedeeld toilet.

Reserveren


THAILAND VOORDEEL !

BOEK HIER TREINTICKETS

BOEK TICKETS TIJDIG !
Een treinkaartje kun je het beste vooraf reserveren als je zeker van een slaapplaats wilt zijn. Heb je niet gereserveerd? Dan kun je bij aankomst op het station meestal nog wel diezelfde dag vertrekken in het laagseizoen. Je hebt dan wellicht niet de trein die je graag wilde nemen. Ook kun je misschien niet meer de plaats kiezen die je graag wilt. Meestal zijn alleen de zitplaatsen beschikbaar. Ben je al in Thailand? Dan wil ik je adviseren om ten minste 48 uur voor vertrek te reserveren. Je kunt dit doen bij de treinstations. Je kunt ook reserveren vanaf twee maanden voor vertrek via Green Wood Travel om zeker te zijn van een slaapplaats.

In het toeristische hoogseizoen (november tot februari) zijn de nachttreinen veel drukker. Vooral voor de Norhern Line (Bangkok - Chiang Mai) en de Southern Line (Bangkok naar Chumphon/Surat Thani/Trang/Hat Yai). De feestdagen en festivals zorgen er ook voor dat het een stuk drukker is. Het is vooral erg hectisch tijdens de Songkran-periode in april. Dit geldt ook voor de Nieuwjaarsvakantie eind december. Wil je in die periode met de trein reizen dan moet je ruim van te voren je treinticket reserveren of kopen.


ATTENTIE! Green Wood Travel Co., Ltd is niet verantwoordelijk voor onkosten voor diegene die hun vlucht, trein, bus of tour aansluiting hebben gemist als gevolg van onvoorziene omstandigheden zoals file of noodweer etc. Alle extra kosten zijn voor eigen rekening!

Recensies over treinreizen
<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>