Varkensgehakt met basilicum

Pad Kaprao CoverPad Krapao is een fast food gerecht wat je overal in Thailand zult tegenkomen. Je kunt vrijwel naar ieder voedselstalletje waar dan ook toegaan en vragen voor Pad Krapao. Ook dit gerecht kun je met allerlei vlees en groenten soorten maken: kip, rundvlees of zelfs tofu maar persoonlijk vind ik de Pad Krapao met varkensgehakt het lekkerst. Sommige mensen vinden het ook lekker om grove uien of paprika aan het gerecht toe te voegen om het wat interessanter te maken. Maar het fijnste aan dit gerecht is, naast dat het ontzettend lekker is, ontzettend simpel te maken is.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel vissaus
Klein beetje suiker
2 eetlepels pindaolie
500 gram varkensgehakt
2 lange verse rode pepers, ontzaad, dun gesneden
2 teentjes knoflook fijn gehakt
150 gram sperziebonen in stukjes van 1 cm gehakt
1 kopje verse thaise basilicum bladeren

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Wacht tot de olie heet is en doe de pepers en knoflook in de pan, roerbak voor een paar seconden. Voeg het varkensgehakt toe en meng het goed door zodat de de peper en knoflook goed intrekt. Wanneer het gehakt klaar is, voeg de sperziebonen in, samen met de vissaus, oestersaus en suiker. Roer voor een paar minuten en zet het vuur uit. Voeg de basilicum toe en meng voor een paar seconde.
Serveer met rijst en een gebakken eitje! Eet smakelijk!

One thought on “Varkensgehakt met basilicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *