Blue Elephant restaurant in Bangkok

home-page1Een reis naar het Blue Elephant restaurant in Bangkok gaat over zoveel meer dan het eten. Het is een meeslepende ervaring die je laat genieten van het beste dat Thailand heeft te bieden, van uitstekende service in de prachtige omgeving.

De keten Blue Elephant startte in 1980 met de indrukwekkende Chef Nooror aan het roer. Nu zijn er vestigingen in Londen, Parijs, Dubai en Malta, maar geen van hen heeft dezelfde uitstraling als het verouderde gele huis aan Sathorn Road.

Het restaurant is makkelijk te vinden want het ligt recht tegenover de uitgang van de BTS station Surasak. De Blue Elephant valt zo wie zo op met haar Europese koloniale gevel, in de schaduw van alle wolkenkrabbers die haar omringen.

Het restaurant is geopend voor lunch van 11.30 tot 14.30 uur en voor het diner van 18.30 tot 22.30 uur. Wij raden aan te reserveren voor het diner of wanneer je met een grote groep bent.

Blue Elephant Bangkok

De omgeving van het restaurant Blue Elephant is erg druk, de hectiek valt echter weg wanneer je eenmaal binnen bent. Het prachtige pand bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond is de grote eetzaal, die opgedeeld is in tweeën en is bekleed met gepolitoert hout. Lamellen Jaloezieën temperen het licht dat door de ramen binnen valt. Op de eerste verdieping is er een reeks van privé-kamers van verschillende grootte, voor een intiem diner voor vier personen tot een middelgrote groep. Er is ook de jazzy bar, geïnspireerd op de jaren ’80. Nog een etage hoger is de ruime kookschool.blue_elephant_2013

De aankleding van het restaurant is prachtig, met een speciaal ontworpen porselein en frisse witte tafelkleden met geborduurde blauwe olifanten.

Het menu is verdeeld in secties, Thais eten uit het verleden, heden en toekomst. We beginnen met khang khao Phuak, een mengsel van fijngehakte garnalen en kip gekruid met kruiden en verpakt in taro gebak, geserveerd met een zoete dipsaus. Vanuit de keuken van morgen, de originele gerechten gecreëerd door chef-kok Nooror, genieten we van de aubergine salade, die de groente met gegrilde coquilles en een vleugje truffel olie combineert. De smaken zijn rijk, maar het gerecht blijft licht. We zijn ook grote fans van de ganzenlever met kleverige tamarinde, een favoriet van de chef-kok.

Blue Elephant heeft een eigen assortiment van wijnen. Bij onze maaltijd komt een fles van de Cuvee Royale Thaise. De Blanc d’Alsace is fruitig en balanceert het kruid van de maaltijd.

In ware Thaise stijl delen we al onze hoofdgerechten die op tafel staan, waardoor we van alles kunnen proberen. Het dessert plateau brengt de beste zoete lekkernijen in Thailand in perfecte hapklare porties samen.

Er is iets heel speciaal aan een maaltijd bij het Blue Elephant restaurant. De setting is prachtig en de grote variëteit aan gerechten zorgt ervoor dat iedereen tevreden is of ze op zoek zijn naar de smaak van Thailand die ze herkennen of willen worden verrast door de innovatieve keuken die het beste van Thaise kruiden, specerijen en geuren gebruikt.blue-elephant-paris

Bent u benieuwd en zou u hier een heerlijk willen eten neem dan contact op met Green Wood Travel en wij zullen een reservering voor u maken.

Met dank aan Hieristhailand.nl

blueelephantcookingschool635345992

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *