Thai style breakfast: rijstsoep met varkensgehakt

rijst-soep-varkensgehakt

De Thaise Rijstoep, of “Khao Tom Moo Sap” is niet alleen een simpel en snel gerecht om te maken, maar het is ook een leuke afwisseling om eens iets eenvoudigs te eten als je je niet goed voelt met maagproblemen of een verkoudheid. Je kan de soep eten als aangegeven in het recept maar je kan ook zelf pepers en dergelijke toevoegen om de soep wat pittiger te maken. De rijst hoeft niet perse vers te zijn, je kan ook de overgebleven rijst van de dag van tevoren gebruiken. Dit maakt de rijstsoep een handig ontbijt zodat geen eten verloren hoeft te gaan.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 liter kip- of varkensbouillon
2 kopjes gestoomde jasmijn rijst
150 gram varkensgehakt
1 theelepel galanga poeder
een snufje witte peper
zout of vissaus naar eigen smaak
1/4 kopje gebakken knoflook in olie
1/4 kopje dun gesneden lente ui
1/4 kopje fijn gehakte koriander takjes

Bereidingswijze:

Verwarm de bouillon in een grote pot tot het suddert. Voeg het gehakt toe in kleine stukjes en laat het geheel sudderen tot het goed doorgekookt is. Voeg de galanga, witte peper en rijst toe. Breng het nogmaals aan het sudderen en laat het voor 5 tot 15 minuten staan, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben (de rijst zal namelijk uitzetten hoe langer het suddert). Breng de soep op smaak met zout of vissaus. Proef wel eerst even, want de bouillon kan al zoutig van smaak zijn. Serveer in soepkommen. Laat de tafelgasten zelf de knoflook, lente uien en koriander toevoegen naar hun eigen smaak. Eet smakelijk!

One thought on “Thai style breakfast: rijstsoep met varkensgehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *