Ben je tijdens je reis door Thailand ook zo verslaafd geraakt aan de Thaise Pad Thai? Hoogtijd dus om het recept van dit overheerlijke gerecht eens met jullie te delen!
Benodigdheden voor 4 porties
– 285 gram rijstnoedels
– 120 ml vissaus
– 80 ml sojasaus
– 5 eetlepels tamarinde pasta
– 4 eetlepels bruine basterdsuiker
– 2 eetlepels plantaardige olie
– 350 gram kip, gesneden in dunne plakjes
– 180 gram gesneden tofu
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel garnalenpasta
– 3 eieren
– 2 eetlepels fijngehakte lente-ui
– 100 gram geroosterde pinda’s
– 150 gram taugé
– 1 limoen, in partjes gesneden
Bereidingswijze
1. Week de rijstnoedels in water gedurende 15 minuten
2. Meng de vissaus, tamarinde pasta en bruine basterdsuiker. Klop deze goed en zet deze opzij
3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kip en tofu toe. Roer en bak tot de kip niet meer roze is van binnen (ongeveer 5 minuten)
4. Voeg de knoflook en garnalenpasta toe aan de wok en roer alles goed door elkaar. Bak 2 minuten, voeg dan het vissausmengsel en de uitgelekte noedels toe. Roer alles door elkaar en bak tot de noedels gaar zijn (3-5 minuten)
5. Duw de noedels naar een kant van de wok en breek de eieren open aan de andere kant van de wok en hussel ze. Roerbak tot de eieren stevig zijn en schep ze daarna door de noedels.
6. Serveer het gerecht meteen, gegarneerd met geroosterde pinda’s, taugé en partjes limoen.
EET SMAKELIJK!!
Ik heb net dit gerecht identiek nagemaakt en jammer genoeg is dit ver van de traditionele smaak die ik overal in Thailand proefde. Jammer
Waar komt de sojasaus in de bereidingswijze erbij?
Altijd in het begin. Eet smakelijk!
Het is niet aan te raden dit recept te gaan maken. Het lijkt niet op Phad Thai en is echt niet te eten.