Pittige Thaise Kip Salade (Laab Kai)

laab-kai-thai-restaurant-london-blue-lagoonLaab Kai is een van de populairste gerechten onder de Thaise bevolking en word in heel Thailand gegeten en ook in sommige delen van Laos. Het is een gerecht dat snel gemaakt is en vaak extreem pittig is, maar door de limoensap en de munt bladeren krijg je een exotisch en lekkere combinatie. Laab, Larb of Lawb betekent in het Thais “Salade”, dit gerecht Laab Kai betekent vanuit het Thais vertaald dus “Salade Kip”. Pak er een glas melk bij, want hij is echt pittig!

Bereidingstijd:

Ingrediënten:
400 gram kip gehakt
2 eetlepels gesneden sjalotjes
2 eetlepels fijn gehakte lente uien
1/4 kopje gehakte munt bladeren
3 eetlepels geroosterde rijstpoeder
2 eetlepels gemalen Thaise pepers
3 eetlepels limoensap
2 – 3 eetlepels vissaus

Voor de garnering:
Serveer dit gerecht altijd met een goede hoeveelheid verse kool en voeg sperziebonen, gesneden radijs, komkommer, peterselie en koriander bladeren toe als je dat wilt.

Bereidingswijze:

Kook de kip met 2 eetlepels limoensap in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de kip gaar is. Plaats de gekookte kip in een middelgrote kom. Voeg hier de overige ingrediënten bij en mix alles goed door elkaar. Proef en voeg zelf kruiden toe naar smaak. Het kan zijn dat je zelf meer of minder gemalen peper en/of vissaus in het gerecht wilt. Serveer het gerecht met verse groenten en rijst (het liefst natuurlijk Thaise jasmijn rijst). Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *