Yum Woon Sen is een populaire Thaise salade gemaakt met glasnoodles en gekookte garnalen. Dit gerecht is erg lekker als voorgerecht bij pittige Thaise gerechten of kan zelfs als maaltijdsalade worden gegeten.
Bereidingstijd:
Ingrediënten :
100 gram geweekte glasnoodles
12 middelgrote garnalen, met de schelp en ingewanden eruit gehaald
3 sjalotjes, dun gesneden
1 gesneden tomaat
1 eetlepel fijn gehakte koriander bladeren
1 eetlepel fijn gehakte munt bladeren
2 eetlepels fijn gestampte geroosterde cashewnoten
Ingrediënten voor de dressing:
1 knoflook teentje fijn gehakt
1,5 eetlepel vissaus
2 eetlepels suiker
2 eetlepels warm water
1 eetlepel limoensap naar eigen smaak
1/2 eetlepel chili knoflook pasta
Bereidingswijze:
Droge glasnoodles zijn erg licht. Dompel deze noodles in warm water voor ongeveer 10 minuten tot deze zacht zijn. Gooi het water weg en laat de noodles drogen en zet deze aan de kant. Kook wat water en kook hierin de noodles zoals aangegeven staat op de verpakking. Wanneer de noodles klaar zijn haal je ze er uit en leg het apart. In het zelfde water kook je de garnalen tot deze volledig gekookt zijn. Haal deze er uit en zet ze aan de kant. Neem de ingrediënten voor de dressing en mix deze goed door elkaar en let hierbij op dat de suiker goed opgelost is. In een salade kom mix je de glasnoodles, garnalen, tomaat, koriander en munt met de dressing. Voeg dan de geroosterde cashewnoten toe en roer deze er goed door. Serveer de salade direct bij kamer temperatuur of koel deze af in de koelkast en haal deze er 30 minuten voordat je de salade wilt serveren uit.