Bent u ook zo gek van mango met sticky rice?
Zoveel heerlijke gerechten hier in het land van de glimlach en iedereen is er gek op!
Wij willen jullie ook het Thailand gevoel in Nederland en België geven door wekelijks een typisch Thais gerecht aan jullie voor te stellen. En laat ons wel weten of het gesmaakt heeft!
Een heerlijk dessert met de authentieke smaak van Thailand zoals u deze in een Thais restaurant kunt vinden
Ingrediënten;
Porties: 4
300 gr ongekookte witte rijst met korte korrel
475 ml water
350 ml kokosmelk
200 gr ruwe rietsuiker
1/2 theelepel zout
125 ml kokosmelk
1 eetlepel ruwe rietsuiker
1/4 theelepel zout
1 eetlepel tapioca zetmeel of maïzena
3 mango’s, geschild en in schijfjes
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
Bereidingswijze:
Rijst met water in een pan aan de kook brengen. Afdekken en het vuur laag zetten. 15-20 minuten laten sudderen tot het water geabsorbeerd is.
Terwijl de rijst kookt in een pan op een middelhoog vuur 350 ml kokosmelk, 200 gr suiker en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Van het vuur halen en apart zetten. De gekookte rijst door de kokosmelk roeren en afdekken. Gedurende 1 uur laten afkoelen.
Voor de saus: 125 ml kokosmelk, 1 eetlepel suiker, 1/4 theelepel zout en tapioca aan de kook brengen.
Verdeel de kleefrijst over een presenteerschaal. Leg de stukken mango over de rijst.