Lekker Thais: kip met cashewnoten

Chicken-with-Cashews-0005

Houdt u niet van pittige gerechten? Geen nood, wij hebben een van de populairste gerechten van Thailand voor u, mild van smaak en zeer smakelijk: kip met cashewnoten (gai pad med mamuang himaphan).
Men zegt dat de beste cashewnoten in Thailand groeien, voornamelijk op een eiland in Phuket. ‘Mamuang himaphan’ betekent cashewnoot. Er gaan geruchten rond dat ‘himaphan’ naar de Hof van Eden verwijst en dat de cashewnoot op een kleine mango lijkt. Dit gerecht is dan ook erg hemels! Nu kunt u ook zelf aan de slag door het onderstaande recept te volgen.

Bereidingstijd: 20~30 minuten

Ingredienten voor de saus:
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel water

 Roerbak ingredienten:
2 eetlepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook,  fijngehakt
1 kleine ui, in kleine stukjes
1 of 2 rode chili pepers, in kleine reepjes
80 gram cashewnoten
500 gram kipfilet, in dunne reepjes
2 lente uitjes, in kleine stukjes

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten voor de saus in een kleine kom.
Verhit de olie in een wok voor 5 minuten op een matig-hoog vuur. Wanneer de olie heet genoeg is (kan je testen door een drup water in te doen; je hoort gesis), voeg de cashewnoten toe. Bak de cashewnoten voor een paar minuten tot ze lichtbruin zijn. Gebruik een schuimspaan om de noten uit de olie te halen en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi de knoflook, ui en de pepers in de olie en roerbak voor 5 minuten of tot je de kruidige aroma kan ruiken. Voeg de stukjes kip toe en roerbak tot de kipfilet gaar zijn, ongever 5 minuten. Voeg de cashewnoten, de saus en de lente uitjes toe en meng alles goed door. Klaar is Kees!
Serveer met witte rijst en eet smakelijk!

Laat ons wel weten of het gesmaakt heeft! info@greenwoodtravel.nl  https://www.greenwoodtravel.nl

3 thoughts on “Lekker Thais: kip met cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *