2021: HET VERLANGEN OM WEER OP REIS TE GAAN

Alle reizigers en iedereen in de reisbranche kijkt naar een grote glazen bol. We willen zien dat we weer een verre reis kunnen maken, maar de glazen bol blijft wazig. Onze reis-toekomst is nog niet helemaal zichtbaar.Gelukkig is 2021 nog lang en zien optimisten weer kansen. De eerste Nederlandse en Belgische reizigers zijn weer in Thailand. Er zijn strikte quarantaine voorwaarden, maar het kan.Phuket Sandbox gaat van start per 01 juli waar volledig gevaccineerden toeristen welkom zijn zonder verplichte quarantaine op dit eiland.Het kan in 2021 eigenlijk alleen maar beter worden. Stel dat we weer op reis kunnen, hoe zien reizigers zich dat dan voor zich.
Reizen is niet meer vanzelfsprekend.....
Reizen is niet meer vanzelfsprekend…..
Onze internationale reislust laat zich niet gemakkelijk beteugelen. 42% van de reizigers die meededen aan de jaarlijkse enquête van Columbus Travel zeggen ongelofelijk uit te kijken naar een nieuwe reis buiten Nederland.Aan de online enquête deden 3.000 reizigers mee. Het jaar 2020 heeft duidelijk gemaakt dat reizen niet vanzelfsprekend is. Slechts 3% zegt dit jaar niet op vakantie te gaan. Daarom gaan we meer van vakantie genieten en 81% wil tenminste één of twee keer op vakantie in het buitenland in 2021.
Aandacht voor de natuur.
Aandacht voor de natuur.
Ernst-Otto Smit, general manager van Green Wood Travel: “Het is goed dat mensen zich beter realiseren dat naar de andere kant van de wereld reizen bijzonder is.”“Toch komt die trend niet als een verrassing, je ziet de laatste jaren meer bewustwording. Je ziet vaker de wens om duurzamer en groener te reizen. Er wordt geprobeerd de natuur en lokale gewoontes zo min mogelijk te verstoren.”Reizigers verwachten dat hun touroperators meer duurzame reizen zullen aanbieden. En verwacht met hun reis de lokale economie te stimuleren.
Belangrijk: schone lucht en natuur.
Belangrijk: schone lucht en natuur.
De invloed van het coronavirus levert een beperkte bewegingsvrijheid op. Reizen zullen eenvoudiger qua opzet zijn, met meer aandacht voor cultuur (23%), natuur (21%) en culinair (18%) . Waar we in Thailand meer dan genoeg van hebben.Voorzichtigheid blijft troef. De meeste van de reizigers zegt voorzichtiger te zullen zijn met boeken. Afstand houden en mondmaskers worden dit jaar waarschijnlijk nog geen geschiedenis.De verwachting is dat er op de bestemming gezondheidscontroles zullen plaatsvinden, en ze vinden dat prima.
In Phuket is straks bijna alles weer hetzelfde.
In Phuket is straks bijna alles weer hetzelfde.
Ernst-Otto Smit: “In Thailand is het inmiddels normaal dat als je een winkelcentrum binnengaat even je temperatuur wordt gecheckt. De apparatuur wordt steeds beter, dus soms heb je het niet eens meer door.”“Zoals nu in Thailand, zitten we op de top van de derde corona golf. Veel besmettingen in arme wijken van Bangkok. De Thaise overheid is gestart met massa-vaccinaties van bewoners van alle buurtschappen in Bangkok. Ik kreeg vorige week melding dat ik op 15 juni een AstraZeneca vaccinatie krijg”.In het openbaar moet iedereen mondmaskers dragen en natuurlijk die temperatuurchecks, maar tegelijkertijd is bijna alles open en wijkt nog maar weinig van het dagelijks leven af van, zeg, twee jaar geleden.“Wil je meer weten hoe je nu naar Thailand kunt reizen, neem contact met ons op of via WhatsApp +66 89 784 7272, en lees nog even deze nieuwsbrief.