Vies of niet? Thailand top 3 meest aparte gerechten

goong-ten

1. Goong Ten
Met de naam van het gerecht dat letterlijk vertaald ‘dansende garnaal’ betekend, kan het haast niet anders dan dat je maaltijd levend is.Deze salade is gemixt in een metalen kom, waarbij de garnalen tevergeefs proberen hun weg naar de vrijheid te vinden. Ondervraagden mensen die van dit gerecht houden, geven als reden: de dansende beestjes in je mond geven doormiddel van het kriebelen een heerlijk gevoel.

larb-luad

 2. Larb Leuat Neua
Dit gerecht bestaat in principe alleen uit rauw rundvlees met takjs munt. Het rundvlees ziet er echter niet bloederig genoeg uit van zichzelf, dus verrijkt men de salade met een dikke dressing van extra rauw bloed.Ondervraagden mensen die dit gerecht eten geven aan dat er niets mannelijker is dan een lepel vol gekruid bloed met een groot glas ijskoud bier.

som-tam-hoy-dong

 3. Som Tam Hoy Dong
Misschien is het het idee van eten van gefermenteerde oesters in rood bloed met stukjes dat mensen niet zo trekt, of de angst voor het eten van een gerecht waarvan het zo goed als zeker is dat je er diarree van krijgt, dat dit gerecht onder de toeristen en zelfs onder de Thaise mensen niet zo populair is. De mensen die het wel eten geven als reden: de aantrekkingskracht van oesters die ze al vanaf kinds af aan hebben.