Ben je ook zo gek van Pad Thai als je in Thailand bent?
Zoveel heerlijke gerechten hier in het land van de glimlach en iedereen is er gek op!
Wij willen jullie ook het Thailand gevoel in Nederland en België geven door wekelijks een typisch thais gerecht aan jullie voor te stellen.
En laat ons wel weten of het gesmaakt heeft!
Pad Thai;
2 eetlepels sojaolie
3 flinke teentjes knoflook, versnipperd
1 kipfilet, in blokjes
1 ei
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
1 kopje warm water
150 gr rijstnoedels, 2 minuten voorgeweekt in warm water
2 eetlepels gehakte pinda’s
een flinke hand taugé
2 lente-uitjes, in ringetjes
een kwart limoen
-Verhit de sojaolie in een wok op middelhoog vuur.
-Voeg de knoflook toe en bak dit tot het gaat geuren.
-Voeg de kip toe en roerbak deze tot het rondom aangebraden is en bijna gaar.
-Breek het ei rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus en suiker toe. Roer dit goed om terwijl het ei stolt.
-Doe de ingrediënten wat naar de zijkant van de wok en schenk het water onderin de wok. Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.
-Voeg de gehakte pinda’s en de taugé toe en roerbak nog een halve minuut door.
-Voeg de in kleine stukjes gesneden lente-ui toe. Zodra de noedels droogkoken zet je het vuur uit en pers je wat limoensap over het gerecht
-Je kunt er nog wat chilipoeder bij serveren voor wat pit.