De Thaise kookkunst staat in zo’n hoog aanzien dat de koksscholen van Bangkok leerlingen uit de hele wereld aantrekken. Dus waarom niet u?
Veel reizigers volgen vaak een kookcursus in Chiang Mai maar 1 van de betere kookscholen van het land vind u gewoon in Bangkok:
Via Baipai Thai Cooking School kunt u een kookles volgen onder leiding van een Thaise topkok. Er zijn 5 soorten menu’s die per dag wisselen. U kunt dus de dag kiezen met wat u het lekkerste menu lijkt, het is immers ook uw lunch! Alleen bij menu 1 komt er nog iets extra’s bij: alvorens u begint te kokkerellen bezoekt u gezamenlijk een lokale markt van Bangkok. De mengeling van geuren, kleuren en geluiden is al een feest voor de zintuigen. De kok legt uit welke ingrediënten er die dag gebruikt gaan worden en waar u op moet letten als u ze selecteert. Terug op de Baipai Thai Cooking School vindt de kookles plaats.
Merkt u dat het temperament van de altijd gebruikte chili pepers niet in verhouding staat met de typische ‘laid back’ houding van de Thai? Dat is wel zo prettig want op deze manier is de geduldige uitleg en demonstratie van de kok gemakkelijk te volgen. U kunt zich uitleven met die pittige papajasalade of de rode curry met kokosmelk en gamba’s en wordt voor even een Thaise Joop Braakhekke!
Wat kost het?
Er zijn diverse kookprogramma’s waar je uit kan kiezen en je kan er ook voor kiezen om een privécursus te doen. De kookcursus die wij volgden van een halve dag, inclusief het klaarmaken en consumeren van drie gerechten, kost 1950 Baht als u boekt met Green Wood Travel. Daarbij is het vervoer uit Bangkok naar de kookschool inbegrepen. En de recepten van de klaargemaakte gerechten mag je mee naar huis nemen om het nog eens klaar te maken voor de thuisblijvers.
Goed om te weten
Er wordt met lepel en vork gegeten, een mes gebruiken ze amper. Eetstokjes worden alleen gebruikt bij noedelsoepen die over het algemeen vaak Chinees zijn.
De menu’s wisselen van tijd tot tijd, dus hou daar rekening mee. Heb je specifieke dieetwensen meldt die dan van tevoren, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Ook qua ingrediënten is er van alles mogelijk en kan je het zo aanpassen naar je persoonlijke smaak. Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van pittig eten, dus deed ik er gewoon minder pepers in.
Een aantal recensies van Green Wood Travel gasten:
Name: Marco Smeets Date: 26-Apr-23
Name: Ilse Date: 21-Jan-23
Recensie: Dit vonden wij echt de leukste tour in Bangkok! Wat was de kookcursus leuk en vooral ook gezellig. We hebben gelachen met de vrouw die als kok ook in 5 sterren restaurants heeft gewerkt. Heerlijke recepten en ook duidelijk hoe we dit moesten maken. We mochten ruiken en proeven. Alles werd voor gedaan en daarna mochten we het nadoen. Daarna natuurlijk lekker je eigen gerecht opeten. wat waren we trots! Aan het einde kregen we een magneetje met een foto van onszelf erop. Deze foto hadden ze tijdens het koken gemaakt. de andere gemaakte foto’s kregen we via de mail gestuurd. Zo hoef je met je vieze handen daar zelf niet aan te denken. Super!