Oost Thailand is toeristisch gezien nog vrij onbekend. Het gebied is wat droger dan de overige delen van Thailand. Maar het heeft een zeer rijke cultuur, met name in het grensgebied met Cambodja. Vele ruines van Khmer-tempels kunt u tijdens uw rondreis hier bezichtigen, de bekendste is de Phimai tempel bij Khorat, een verkleinde versie van de vermaarde Angkor Wat in Cambodja.
Phimai is in feite een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken zal de stijl zeker herkennen.
De bouw van de tempels is gestart in opdracht van koning Jayavarman V in aan het einde van de 10e eeuw en uiteindelijk afgemaakt door Koning Suriyavarman I. Het is een hindoe / boeddhistische tempelcomplex. Dit complex laat goed zien hoe ongekend mooi, complex en bijzonder de bouwwerken waren rond deze tijd.
Het is helemaal gereconstrueerd door het Fine Arts Department wat het hele aanzicht nog vele malen spectaculairder maakt! Hoewel het nooit bewezen is zegt men dat de Phimai tempels model hebben gestaan voor zijn grotere boer in Cambodja, de Ankor tempels.
Het belangrijkste gebouw hier is de Pratu Chai. Dit vormt de uitgang van de stad die gericht is naar de Angkor Wat. Tussen de twee tempels liep de Ancient Khmer Highway. Geen highway die wij vandaag de dag kennen uiteraard maar een 225 kilometer lange weg tussen de Angkor Wat in Cambodja en Phimai in Thailand. De naam Phimai is afkomstig van ‘Wimaya’ wat Hemel Op Aarde betekent. Oorspronkelijk was het een Brahmaans heiligdom, gewijd aan Shiva. Dit vindt je dan ook terug in het ontwerp. Op de hoofdkapel vindt je tal val inscripties, waaronder afbeeldingen van de hindoe-goden Shiva en Vishnu. In de 12e eeuw werd het echter een boeddhistische tempel. Het Phimai tempelcomplex is in tegenstelling tot veel andere complexen nog niet heel toeristisch wat een reis naar de tempel alleen maar leuker maakt.