Uitgaan Tips: Q Bar Bangkok

Q-BarBangkok is een echte party stad. Wie van nachtleven houdt hoeft zich geen avond te vervelen. Maar met zoveel uitgaansgelegenheden is het lastig kiezen. Daarom zet Green Wood Travel de beste plekken voor jullie op een rijtje.

Q Bar is een van de meest coole clubs in Bangkok. Te vinden in Sukhumvit Soi 11, deze straat een paar honderd meter doorlopen en je kan niet om deze twee verdiepingen tellende bar heen.

1999 opende Q Bar zijn deuren in de Thaise hoofdstad. Dit feest werd bijgewoond door allerlei Thaise en internationale beroemdheden. Met de opening luidden eigenaren David Jacobson (uit de VS) en Andrew Clarke (Canada) een nieuwe standaard in voor bars en nachtclubs in Zuid-Oost Azië.

Ruim elf jaar later reikt de bekendheid zo ver dat Q Bar tegenwoordig zelfs in de reizigersbijbel Lonely Planet Thailand vermeld staat. Toch zul je hier niet gauw een backpacker vinden, omdat het hier draait om zien en gezien worden. Wie je hier dan wel tegenkomt? Locals, expats, zakenmensen, toeristen en veel, heel veel mooie vrouwen. Uiteraard allemaal trendy gekleed volgens de laatste mode. Ook celebs weten hun weg richting Q Bar te vinden. Grootheden als Mick Jagger, Jackie Chan en The Black Eyed Pies zijn je al voorgegaan.Q-Bar (1)

Vind je het tijdens een avondje uit in een kroeg al lastig om een keuze te maken wat je wil drinken? Dan ga je er in Q Bar een zware kluif aan krijgen. Je vindt er alleen al zestig verschillende soorten merken vodka. We laten de tequila, whiskey’s en cocktails dan nog buiten beschouwing. In totaal kun je kiezen uit maar liefst 250 verschillende soorten drankjes.

Wat de muziek betreft is er een gevarieerd aanbod, waardoor niemand zich hoeft te vervelen. DJ’s van over de hele wereld draaien hier een mix van house, jazz en hiphop. Op het dakterras is dit in de regel meer loungeachtig zodat je jezelf nog verstaanbaar kunt maken. Als je liever je dansmoves wilt showen, dan kun je met de trap afdalen naar beneden en kom je in de ruimte terecht waar het volume aanzienlijk hoger is.

Deze bar is elke dag geopend. Ben je van plan om een avondje naar Q Bar te gaan? Neem dan je legitimatie mee (minimumleeftijd 20 jaar), daar wordt namelijk om gevraagd bij de ingang. Entree varieert van acht tot twaalf euro – afhankelijk van de avond – inclusief twee drankjes. De drankprijzen zelf lopen uiteen van 180 bath voor een Heineken tot 300 bath voor een cocktail.q-bar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *