Muang Boran - Openluchtmuseum Thailand

Tourcode:0109
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Themapark
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Muang Boran is een enorm openluchtmuseum met meer dan 100 opvallende gebouwen op schaal uit de Thaise geschiedenis. Het is opgezet als een gigantisch park en mede daardoor wordt een dagje Muang Boran een prettige lange wandeling door de tijd. Elk Thais schoolkind (in ieder geval die min of meer in de regio wonen) is hier geweest, en nog altijd (vooral in de weekeinden; ga dus liever doordeweeks, als u kunt) is het museum park populair bij Thaise bezoekers. Het is een geliefd dagje uit. Ze zijn trots op deze Thaise pracht en praal en op de geschiedenis die hier wordt weerspiegeld.

U maakt deze dagtour op eigen gelegenheid. Dat geeft u de vrijheid te vertrekken wanneer het u uitkomt en net zo lang te blijven als u wilt. Inclusief in de dagtour is het entreebewijs voor het museum park, een Thaise lunch (tussen 11.00 en 14.00 uur) of diner (tussen 17.00 en 20.00 uur) en een golfkar tour van 3 uur. U moet zelf de golfkar besturen en uw paspoort kunnen overleggen. Deze dagtour is exclusief gids (die is niet nodig, u kunt prima zelf de weg vinden en overal zijn plattegronden en staat uitgelegd bij welk gebouw u bent en wat het is).

Ook de trip naar Muang Boran in Samut Prakan kunt u gemakkelijk zelf maken. Neem (bijvoorbeeld vanaf BTS Skytrain Siam) de BTS Skytrain naar Kheha (dat kost ongeveer drie kwartier). Dan is het nog minder dan een kwartier met de openbare 'taxibus' songthaew (altijd leuk om een keer te doen).

Op weekeinden is er tot 14.30 's middags een shuttleservice vanaf de Skytrain naar Muang Boran. Er wordt in de richting van Muang Boran nog gewerkt aan nieuwe stations van de Skytrain, het kan dus zijn dat er een station dichterbij is dat inmiddels open is.

Het museum park is open van 9.00 uur tot 19.00 uur.





Opmerkingen: om een elektrische golfkar te besturen is legitimatie dmv een rijbewijs of paspoort verplicht.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden (lunch of diner), entreegelden, self drive rondleiding per elektrische golfkar.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van Bangkok hotels en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Muang Boran - Openluchtmuseum Thailand

Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: ThailandBlog
Date: 25-Mar-20

Recensie: Ancient city, even buiten Bangkok De titel van deze posting moet niet letterlijk genomen worden. Het is namelijk geen stad, maar de naam van s werelds grootste openlucht museum in de provincie Samut Prakan. De grondlegger hiervan is de bekende Lek Viriyaphant, die ook het Erawan museum in Bangkok en the Sanctuary of Truth in Pattaya op zijn naam heeft staan. De aanvankelijke bedoeling was om op dit 320-hectare stuk grond een golfterrein aan te leggen versierd met miniaturen van Thailands belangrijkste historische gebouwen. Tijdens zijn onderzoek kwam hij tot de ontdekking dat de meeste gebouwen door de eeuwen heen of vernietigd of zwaar beschadigd waren. Hij besloot daarna om sommige gebouwen op ware grootte te reconstrueren en anderen op een derde van de oorspronkelijke grootte en af te zien van een golfterrein. Het terrein kreeg de vorm van het oude Koninkrijk Siam. Elk van de monumenten, 116 stuks, werden op de oorspronkelijke plaats van het koninkrijk geplaatst. Met medewerkers van het nationaal museum werd de historische nauwkeurigheid gecontroleerd. Zo kon het Grand Palace uit Ayutthaya, totaal verwoest in de Birmese oorlog in 1767, schitterend gereconstrueerd worden door literaire beschrijvingen en tekeningen. Zo ook met de Phimai Sanctuary in Nakhon Ratchasima (Korat) en de Wat Khao Phra Viharn nabij de grens met Cambodja. Een van de topstukken in het park is het het Sanphet Prasat Palace uit de vroege Ayutthaya periode. Het week af van de Khmer en Sukhothai stijl en werd bekend als de Ayutthaya School, zoals de taps toelopende zuilen en de overlappende dakhellingen. Het park bestaat uit verschillende indelingen. Vlakbij de ingang is een oude marktplaats gereconstrueerd, zoals het vroeger toeging in Bangkok in de wijk Yan Nawa. In het centrale deel van het park zijn gebouwen van de Rattanakosin wijk nagebouwd, zoals Dusit Maha Prasat Palace. Het noordelijk deel toont de periode uit de Sukhothai met o.a. de Wat Chong Kham in Lampang. Een aardige onderbreking is de floating market, die hier te vinden is met de bekende khlongs. Hier kan geluncht of van een boot iets gekocht worden. Door de grootte van het park zijn er fietsen beschikbaar gesteld, een rondtoer is mogelijk of de huur van een golfkarretje. Het Muang Boran park ligt 40 kilometer van Bangkok. Vanaf het BTS Bearing Station gaat een shuttle dienst naar het park. Over de oude Sukhumvit road richting Bangpoo ter hoogte van km paal 33 ligt het park. De entree bedroeg 700 Baht.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Dreamworld Attractiepark

's Morgens halen we u op bij uw hotel in Bangkok voor een snelle rit naar Dreamworld, een fantasie-wereld voor jong en oud aan de noordkant van Bangkok. U gaat het attractiepar

Vanaf:
Contact
Muang Boran - Openluchtmuseum Thailand

Muang Boran is een enorm openluchtmuseum met meer dan 100 opvallende gebouwen op schaal uit de Thaise geschiedenis. Het is opgezet als een gigantisch park en mede daardoor wordt ee

Vanaf:
Contact
Safari World natuurpark

Safari World combineert het beste van twee werelden: een safari park en een marine park. Ga op safari en maak een tocht van 8 kilometer langs giraffen, gazelles, tijgers, neushoorn

Vanaf:
Contact
Aquarium - Siam Ocean World

Zoiets heeft u nog nooit gezien of meegemaakt! In de kelders van het chique winkelcentrum Siam Paragon bevindt zich nog een paradijs: dat van de wondere onderwaterwereld. Siam Ocea