Ayutthaya en Bang Pa-in

Tourcode:0106
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.20-16.00
Category: Stadstour
Algemene waardering: 3.7 uit of 5 beoordelingen. 16 eerlijke recensies. Lees Recensie
Ontdek de voormalige hoofdstad van Siam op een dag tour in Ayutthaya, een van Thailand's meest majestueuze hoogtepunten. Voor 417 jaar diende Ayutthaya als de hoofdstad van Thailand en werd bekend om zijn indrukwekkende paleizen en tempels.

Minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt Ayutthaya, waar 33 koningen achtereen regeerden, tot de Birmezen de stad in 1767 verwoestten. Veel Europese naties, en ook de Nederlandse VOC, hadden handelsposten in deze eens zo welvarende stad.

Met deze dagtocht bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en ruïnes waaronder Wat Maha That, Wat Na Phra Mane, Wat Lokayasutharam, en Bang Pa-In, ook beter bekend als het voormalig koninklijke zomerverblijf van koning Rama V en koning Rama VI in de 19e en 20e eeuw, gelegen in een sprookjesachtig park. Hoewel gesticht in de Ayutthaya periode, koning Rama V heeft de meeste gebouwen laten bouwen. Het gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen in Thailand. Tot op de heden wordt het paleis nog steeds gebruikt door de Thaise koninklijke familie.

Toen Ayutthaya voor de tweede keer werd viel, werden alle tempels, paleizen en het grootste deel van de stad verwoest. Maar de Wat Na Phra Mane tempel overleefde. Hier vindt u de meest complete kunstwerken uit de Ayutthaya periode. U krijgt ook de Wat Lokayasutharam te zien, waar een grote liggende Boeddha te bewonderen is.

Na een lange, maar leerzame dag in Ayutthaya te zijn geweest, wordt u weer naar uw hotel in Bangkok gebracht.



Opmerkingen:
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

  • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
    * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Bangkok hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Ayutthaya en Bang Pa-in

    Algemene waardering: 3.7 uit of 5 beoordelingen. 16 eerlijke recensies.
    Name: Luci Koopman
    Date: 11-Mar-20

    Recensie: Deze tour hebben we twee keer gedaan. Mooie tour de eerste keer hebben we het met de boottocht gedaan en de tweede keer alleen met het busje. Wanneer je gaat vraag dan aan de gids of hij je in Ayuthaya naar de tempel brengt met het Boedha hoofd vergroeid in een boom. Dit is namelijk een heel mooi plaatje om te schieten. De eerste keer gingen we er automatisch naar toe terwijl ik er de tweede keer naar moest vragen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Amber Ketel
    Date: 26-Feb-20

    Recensie: Overal maar een half uur de tijd, erg veel in korte tijd, maar wel om 1630 al terug in Bangkok. Ook te weinig water voor onderweg en erg laat eten.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Richard Veerman
    Date: 25-Feb-20

    Recensie: Leuke uitstap naar het zomerpaleis en Ayutthaya. Huur een golfkarretje bij het zomerpaleis anders is het zweten.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fam. Honing
    Date: 11-Dec-19

    Recensie: In principe een prima excursie. Wel een paar minpunten. De gids sprak erg slecht Engels en kon mede daardoor niet veel vertellen over de locaties. Wat de lunch betreft was het eten prima alleen de locatie was slecht (een soort hal waar alle toeristen gedropped werden om te lunchen)



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Ralph
    Date: 16-Nov-19

    Recensie: Wij hebben deze tour in september gedaan. Bang Pa in is je tijd verdoen, die tijd kan je beter verdelen over het echte mooie Ayutthaya! Dat is namelijk wel prachtig en daar waren we af en toe te kort. Te weinig tijd... Terwijl Bang Pa-in echt niets te bieden heeft. De ruines van Ayutthaya waren dus geweldig maar Bang Pa-in was drama.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Sexy and you know it ... China Town Tour

    Tropische vruchten en kruiden, lokale markten, goudwinkels en traditionele medicijnen... U vindt het allemaal op deze contrastrijke avondwandeling door bruisend Chinatown. Al lopen

    Vanaf:
    Contact
    Ayutthaya en Bang Pa-in

    Minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, waar 33 Koningen achtereen regeerden, tot de Birmezen de stad in 1767 verwoestten

    Vanaf:
    Contact
    Bangkok Landmark Tour

    Wat maakt Bangkok zo'n leuke interessante stad? Zijn het de vele gezichten van de metropool, de verstilling in de tempels, de handelsgeest op de markten, de turbulentie van het

    Vanaf:
    Contact
    MahaNakhon Skywalk

    De MahaNakhon Skywalk biedt een uniek 360 graden uitzicht over Bangkok. MahaNakhon, het betekent 'de grote stad', is met 314 meter het hoogste gebouw van Bangkok en dus van

    Vanaf:
    Contact
    Grand Palace en de Smaragdgroene Boeddha

    Het 'Grand Palace' is een complex van gebouwen, waar de Wat Pra Keo of tempel van de 'Emerald Buddha' ook deel van uitmaakt. Het is de voormalige residentie van de

    Vanaf:
    Contact
    PRIVE - Bangkok Reisbutler

    Bangkok op een dienblad. Wie Bangkok bezoekt wil graag veel van die metropool zien. Hoogtepunten als Wat Pho met de Liggende Boeddha en Wat Arun, maar ook de plekken waar u zelf ni