Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0152
Datum: Maandag & Woensdag
Tijd: 06.30 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dodenspoorlijn. Bezoek gebieden die, vreemd genoeg, overgeslagen worden door toeristen. Beleef authentiek Thailand!

Verwacht geen luxe maar oprechtheid aan de grens van Myanmar. Deze tour is een uitgekiende combinatie van geschiedenis, avontuur, cultuur, natuur en ontspanning.






Overnachting: Samprasob Resort
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: (mini)bus & trein
Dag 1: Veel belevingen in Kanchanaburi - boemeltrein - watervallen en Khao Leam Dam
Vroeg in de morgen vertrek vanaf uw hotel in Bangkok met een minibus naar Kanchanaburi , ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Hier bezoeken we het JEATH-oorlogsmuseum en een van de oorlogsbegraafplaatsen. Het museum van de 'dodenspoorlijn' bestaat uit bamboebarakken, die er net zo uitzien als een Jappenkamp. Foto's, tekeningen en zelfgemaakte voorwerpen herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.
Ook de 'Bridge over the River Kwai' staat op het programma. Deze brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film.
Daarna met een boemeltrein naar Wang Po, het een na laatste station van de huidige Thais-Birmese spoorweg. De trein rijdt langzaam over de houten viaducten langs de River Kwai. Een schitterend gezicht, hou uw camera in de aanslag! Vlakbij de pier Pak Seang lunch in een plaatselijk restaurant. We rijden verder naar de Sai Yok Noi waterval om te relaxen en ons op te frissen. Op weg naar ons hotel passeren we de Khao Leam Dam.

Het Samprasob Resort is een uniek, in Thaise stijl gebouwd bungalow-resort op een heuvel aan de Wachiralongkom dam. We overnachten in de eenvoudige Superior kamers****. Voor een meerprijs kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht over het meer en de langste houten brug van Thailand. Diner (niet inclusief) Het Samprasob resort staat bekend om zijn uitstekende keuken.


Overnachting: Samprasob Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus & trein
Dag 2: Vandaag is alles puur natuur
Na een lokaal Thais ontbijt vertrekken we naar de pier. Met de 'longtail'-boot maken we een schitterende tocht over de Bikli rivier; we varen tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle. Als het water laag staat, kunnen we een oude ondergelopen tempel bezoeken. Staat het water hoog dan passeren we het dak van deze onderwatertempel. De rit gaat verder naar Ta Kian Thong waterval waarbij het water in lagen naar beneden valt. Hier stoppen wij voor lunch en gaan na de lunch verder per auto naar het startpunt voor een spannende raft avontuur. Dit is een avontuur dat u niet mag missen! De vlotten zijn gebouwd van bamboe en u kunt meehelpen met navigeren over deze spannende rivier. Natuurlijk kunt u ook gewoon gaan zitten en genieten van de adembenemende natuur. Na een uur lang op het water gezeten te hebben, reizen we per minibus naar het resort en kunt u even uitrusten.

In de namiddag zetten we de tocht voort naar Wat Wangvivegaram in Moo Baan Mon, een authentiek tempeldorp van de Mon. Evenals de Karen wonen zij in Thailand, langs de grens met Birma. Weer "thuis" bij ons resort maken we nog een wandeling over de langste houten brug van Thailand, een ware sensatie voor iedere reiziger.

Vol met Oosterse indrukken keren we terug naar het Samprasob Resort voor een heerlijk diner (niet inclusief).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Inkopen (zeep) doen aan de grens met Birma en gekookt in Hin Dat en gekoeld in een jungle rivier

Thais ontbijt en vertrek naar de Three Pagoda Pass. Hier gaan we de grens* (indien mogelijk) over naar Birma voor een bezoek aan een kleurrijke lokale markt met veel handwerk, meubilair van teakhout, celadon aardewerk, edelstenen (en nog veel meer) voor spotprijzen. Eenmaal terug in Thailand is het tijd voor onze lunch. Met een voldaan gevoel vertrekken we richting Bangkok.

Onderweg stoppen we onder meer bij de mineraalrijke Hin Dat heetwaterbronnen. Langs de heetwaterbronnen stroomt een jungle riviertje met heerlijk koud water. Geniet van de temperatuur verschillen. Er zijn douches en kleedkamers.

Transfer naar uw hotel in Bangkok, waar u kunt nagenieten van deze schitterende tocht.




Optionele Tours:

River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)
De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen ges
Opmerkingen: *) visumkosten om Myanmar (Birma) te betreden zijn $ 20 USD per persoon (niet inclusief de tourprijs.) Ook heeft u een pasfoto nodig. Geen garantie dat u de grens van Myanmar over kan. Dit is afhankelijk van de politieke situatie.
***) Soms moet het vlotvaren worden afgelast als de dam geopend wordt en het water te snel stroomt. Onze gids maakt deze beslissing uit veiligheidsoverweging.
****) We overnachten in de eenvoudige Superior kamers. Voor een meerprijs, vanaf 800 THB pp voor 2 nachten, op basis van twee personen per kamer, kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
  • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast een zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, verscheidene kopieën van uw paspoort, twee pasfoto's, een kleine rugzak met kleren, handdoek en toiletartikelen.

  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Sangklaburi, toegangspoort naar Birma tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus, enkele korte transfers per open pick-up truck; varen per bamboevlot en open 'longtail' boot. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotelaccommodatie**** in Sangklaburi met airconditioning en eigen sanitair.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, niet vermelde visumkosten, bagage-afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

    Recensie voor Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

    Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies.
    Name: Kees Loos
    Date: 27-Feb-20

    Recensie: Zeer mooie uitstap. We hadden het geluk dat we de uitstap enkel deden met ons reisgezeldschap, zodat we de gids (Toy: zeer vriendelijk en behulpzaam) en chauffeur voor ons alleen hadden. We hebben onderweg nog werkolifanten gezien, heel aparte belevenis. Je gaat met de gids ook op verzoek een natuurpark in. Lopen langs kleine paadjes, dropjes aan een rivier allemaal authentiek. Ook de tocht met de boot was leuk. Het enige minpunt aan de tour is het hotel Sampraop resort. Dit is echt ondermaats. De kamers ruiken onfris, er liggen nog dekens op de bedden, de lakens zijn wel gewassen maar niet echt proper (met plekken die er niet meer uitgaan). We hebben daarom om een betere kamer gevraagd. We kregen (mits bijbetalen) dan de 'luxe'-kamer. Deze was wel beter (dons, betere douche). Geen luxe, maar wel wat beter. Ook al is het personeel (jongens van pakweg 18 jaar) en de uitbater wel vriendelijk en doen ze hun best, maar ze weten niet hoe het moet. Het uitzicht in het hotel was wel prachtig! Ondanks dit hotel, bleef de tocht toch een echte aanrader en de moeite waard om doen!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Gerda Bosma
    Date: 23-Feb-20

    Recensie: Wij zijn net terug van de Sangklaburi trekking en wilden even bedanken. Prachtige natuur, mooie activiteiten, goed, authentiek hotel, heerlijk eten, zeer toegewijde gids en chauffeur. Ook nog prachtige Thaise muziek in de bus. Top!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Saskia de kroon
    Date: 16-Jan-20

    Recensie: Een geweldige tour. Een prachtig teak-houten resort midden in de adembenemende natuur. Een mooie boodtocht in dit gebied en een jungle-tocht. Verder een beetje een indruk gekregen van een onbedorven klein dorp. Onze gids (Tooi) bracht haar liefde voor haar land op ons over. Ze kocht onderweg regelmatig lokale producten die ze ons liet proeven. Ze legde uit hoe iets verbouwd wordt of hoe een gerecht bereid wordt.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Hier is Thailand redactie
    Date: 10-Dec-19

    Recensie: SANGKHLABURI, JE KRIJGT ER GEEN GENOEG VAN
    Sangkhlaburi is een idyllisch dorpje aan de grens met Birma of Myanmar. Niet een top toeristische bestemming, maar wel de moeite waard.

    Sangkhlaburi blijft maar boeien na alle eten en luier tips nu eindelijk actie. Een prachtige Thaise morgen en de zon komt net op een mooi moment om even over de tijdelijke (waarschijnlijk) bamboebrug over de rivier Songkalia te wandelen. Het zicht over de rivier, het omzomende landschap en de drijvende huizen is fantastisch.
    De bamboebrug geeft ook een geweldig uitzicht op de half ingestorte hoofdbrug die er als een dodelijk getroffen draak vlakbij ligt. De vroege ochtend is een geweldig moment om op stap te gaan, je voelt langzaam de warmte op komen en je weet dat dit de hele dag gaat duren, niets fijner dan fris te beginnen. Zoek je een doel om wat verder te lopen kun je op weg naar de Mon Market.

    De Mon Market
    In dit gedeelte van Thailand zijn de Mon goed vertegenwoordigd, Mon is een van de minderheden in Thailand en je vindt ze vooral in wat bergachtiger gebied. Ook Sangkhlaburi heeft een Mon gemeenschap. Vroeg in de ochtend gaat iedereen op weg naar de markt om verse groenten en fruit te kopen voor de dag. Op zich is de market niet super bijzonder, je vindt ze door heel Thailand, de Mon invloeden en de klederdrachten maken de markt echt aantrekkelijk.

    Wat Wang Wiwekaram
    De andere tempel van Sangkhlaburi is Wat Wang Wiwekaram. De tempel die er uitziet als een modern betonnen kunstwerk heeft de vorm van een Chedi een hoogbouwwerk. In alle geometrische vormen zitten boeddha beeldjes. In de tempel vind je de beenderen van de voormalige hoofd monnik. De velden rond de tempel zijn een heerlijke plaats om even wat rustig te wandelen en wat weg te mijmeren. Je vindt deze tempel aan het eind van de bamboebrug alleen dan is het nog een stevige eindje wandelen of een kort ritje met de motortaxi.

    Wat Samprasob
    In de loop van de rivier Songkalia is een dam gebouwd voor het opwekken van elektriciteit, het gevolg veel dorpjes kwamen onder water te staan zo ook het dorpje Sangkhlaburi. Veel zie je er eigenlijk niet van het is gewoon een paar meter hoger weer opgebouwd zo’n 30 jaar geleden. Als extraatje uit het gebeuren komt nu wel een tochtje naar een van de verlaten bouwwerken die nog resteren van het oude Sangkhlaburi de verzonken tempel. Het klinkt als een titel voor Kuifje maar het is een mooie bestemming voor een kayaktochtje.
    Afhankelijk van de waterhoogte van de rivier kun je de tempel bezoeken. Bij hoogwater zie je alleen een witte stoepa bij lager water komt de hele tempel weer te voorschijn. Met een beetje geluk tref je net wat ochtend mist en doemt de tempel ineens op, weer afhankelijk van de waterstand kun je zwemmen tussen de restanten van de tempel.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fred van Beveren
    Date: 12-Nov-19

    Recensie: Een fantastische ervaring Alles echt tot in de puntjes geregeld Onze reisleidster heet aom en onze chauffeur was mr ot Deze twee mensen zal ik niet meer vergeten,wat een kanjers Hoogte punt was de boot trip helemaal te gek Verder was eigenlijk alles wel hoogtepunt,maar dat was net even iets meer yeah de organisatie was op en top zou het zo allemaal overdoen



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

    Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen

    Vanaf:
    Contact
    Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

    Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

    Vanaf:
    Contact
    River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

    Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

    Vanaf:
    Contact
    River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

    De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

    Vanaf:
    Contact
    Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

    Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

    Vanaf:
    Contact
    Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

    Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo