Eiland Marathon 8 dagen

Tourcode:0163
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Zon, zee en strand en dat op maar liefst drie van de mooiste bountyeilanden van Thailand. Deze heerlijk relaxte tour laat je in 8 dagen kennis maken met prachtige stranden en de zee.

Het is helemaal aan jezelf hoe je de dagen verder invult. Lekker luieren aan het strand, al snorkelend de wondere onderwaterwereld verkennen of op ontdekkingstocht gaan over het eiland. 's Avonds spectaculaire zonsondergangen meemaken terwijl je van een tropische cocktail geniet.

De reis en de transfers verzorgen wij voor je maar verder bent je geheel vrij.

Dus geen groepsreis maar individueel met het gemak van zorgvuldig door ons geselecteerde resorts en transfers tussen de verschillende plaatsen die je aandoet op deze reis.






Overnachting: geen
Maaltijden:
Vervoer: bus, boot & pick-up truck
Dag 1: Klaar voor een vroeg vertrek met als doel een tropisch paradijsje

Je vertrekt vroeg om 06. 00 uur met de comfortabele airco VIP bus uit Bangkok of om 08.30 uur uit Hua Hin. Onderweg wordt regelmatig gestopt en je kan eten en drinken kopen.

In de middag kom je aan in Chumphon waar je inscheept op de luxueuze Hi Speed catamaran (Lomprayah) voor de overtocht naar Koh Tao.* Even voor 15.00 uur komen we aan en na een korte rit over het eiland kan je in checken in het resort. Nog genoeg tijd voor je eerste duik in de azuurblauwe zee!

*Speciale Tip! Je kan alleen aan boord of tijdens de check in boeken (100 baht pp.) voor een VIP-stoel in de bovenruimte van het schip, net achter de kapitein. Reis als een VIP met een nog mooier uitzicht over de Golf van Thailand.


Overnachting: Ko Tao Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 2: Koh Tao is het snorkelparadijs van Thailand. Geniet van de exotische relaxte sfeer op dit eiland

Geniet van je verblijf op Koh Tao, een van de populairste duikbestemmingen van Thailand, met fascinerende koraalriffen.
Zwemmen, snorkelen of duiken, het kan allemaal in overvloed hier. Een perfecte lokatie om je duikbrevet eindelijk te ontvangen. Voor een 200 euro inclusief diverse duiken hebe je PADI brevet. Voordeliger via Green Wood Travel te boeken.

Duiken niet je 'ding' ga dan zeilen maar ook het eiland zelf is zeker de moeite waard om te verkennen: lopend of met een scootertje door de weelderige tropische vegetatie.

Op het strand vind je talrijke restaurantjes waar je natuurlijk superverse visgerechten kunt eten maar ook allerlei andere lekkernijen zijn hier verkrijgbaar.


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: pick-up truck & boot
Dag 3: Tijd om te vertrekken naar het volgende paradijs, Koh Pha-Ngan

's Morgens, na het ontbijt, word je naar de pier gebracht voor de tocht met de Hi Speed catamaran van ongeveer een anderhalf uur naar je volgende strandparadijsje: Koh Pha-Ngan.

Nog voor de lunch kan je inchecken in je resort en is het tijd voor nieuwe ontdekkingen op dit prachtige eiland.


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Een eiland met en een paar verharde wegen en veel regenwoud. Scooter naar verlate stranden...

Koh Pha-Ngan is wereldberoemd geworden door de full moon parties, en wellicht kan je er eentje meemaken, maar het eiland heeft veel meer te bieden. Van ongerepte stranden en baaien, een levendige onderwaterwereld tot romantische restaurantjes en barretjes. En natuurlijk de tropische flora en fauna, overal om je heen.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus & boot
Dag 5: Het is een eiland hoppen marathon dus klaar voor vertrek en op naar het meest populaire eiland Koh Samui

Na het ontbijt word je naar de pier gebracht en is het weer de Hi Speed catamaran die je in een half uur naar Koh Samui vaart. De rit naar de veerboot duurt langer dan de overtocht zelf.

Op Koh Samui word je opgewacht en naar je resort gebracht. Nog de hele middag de tijd om kennis te maken met je laatste tropische eiland, Koh Samui.

Je verblijft op het zuidelijkste puntje van Chaweng Beach. Dit is het meest populaire strand op Koh Samui en je bent op loopafstand van al het vertier.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Koh Samui is een gezellig eiland met veel eet en uitgaansgelegenheden

Het grootste en ook drukste eiland van de drie. Maar nog meer dan genoeg rustige plekken te vinden en prachtige stranden met dito onderwaterwereld.

Ook op het water alle denkbare watersporten te doen. Leuke excursies over het eiland en 's avonds een keur aan bars, restaurantjes en winkels. Geniet er van!


Overnachting: slaaptrein met airconditioning
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus, boot, & slaaptrein
Dag 7: Lekker uitslapen na een avondje stappen. Het ontbijt gemist? Geen probleem voor een paar euro is er volop keuze

Rond 12.00 uur word je opgehaald en naar de Nathon Pier gebracht waar je voor de laatste keer aan boord gaat voor de vaart naar het vasteland.

Rond 16.30 uur gaan we aan land en word je naar het treinstation van Surat Thani gebracht. Met de 2e klasse airco slaaptrein vertrek je dan voor de reis naar Bangkok of Hua Hin, waar je de volgende ochtend aankomt, terugkijkend op een aantal ontspannende dagen in bounty paradijs.


Overnachting: geen
Maaltijden:
Vervoer: geen
Dag 8: Uitstappen in Hua Hin of Bangkok. De keuze is aan jezelf maar blijf genieten van Thailand

's Morgens aankomst in Hua Hin of Bangkok en natuurlijk ben je nog langere tijd vervuld van fijne herinneringen aan deze prachtige Eiland Marathon.




Opmerkingen: Reisroute: Bangkok/Hua Hin - Koh Tao - Koh Pha-Ngan - Koh Samui - Surat Thani - Hua Hin/Bangkok

  • tijdens de Eiland Marathon kan alleen handzame bagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte koffer met wieltjes en/of tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur
  • *) Vanaf slechts 5.000 THB extra per persoon kunt u ook vliegen van Koh Samui naar Bangkok. Transfer naar Koh Samui luchthaven is inbegrepen. De extra nacht accommodatie (Koh Samui) berekenen we apart en per seizoen. Dat geldt in dat geval ook voor de transfer van Bangkok luchthaven naar uw hotel. Voor de niet gebruikte trein en boottickets ontvangt u een totale teruggave van 1000 THB per persoon.
  • Verlenging van uw verblijf (strandvakantie!) in Thailand is altijd mogelijk. Informeer hier naar.
  • ** HOOGSEIZOENTOESLAGEN WORDEN BEREKEND AAN DE HAND VAN DE STARTDATUM!

  • Door plaatselijke omstandigheden (het weer, de conditie van de (water)wegen, opstand, hotelsluiting) moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de Eilanden Marathon Tour blijft te alle tijden gehandhaafd.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Vervoer als omschreven per (mini)bus (airco.) Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco.) Deze is voorzien van slaapstoelen en toilet. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Eiland Marathon 8 dagen

    Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
    Name: Jose van Heesen
    Date: 26-Jan-20

    Recensie: Het was iedere keer weer boven verwachting dat er weer iemand klaar stond voor ons op iedere lokatie. Goed geregeld, fijne ressorts ik raad iedereen deze eilanden toer aan.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Gert Koning
    Date: 23-Nov-19

    Recensie: Leuk island-hopping reisje, steeds met de fast-ferry van eiland naar eiland.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Marco
    Date: 17-Oct-19

    Recensie: Leuke manier van reizen en goed georganiseerd door Greenwood. Dagbus en nachttrein waren prima te doen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Jos
    Date: 03-Sep-19

    Recensie: Leuke resorts op verschillende eilanden waarbij op elk eiland wel iets anders leuk is. Mooie uitzichten en op elk eiland een goed strand waar je zeer veer in ze kan lopen, dus ook voor kinderen ideaal. Overal vriendelijk en zeer behulpzaam personeel.ontbijt zeer uitgebreid met zelfs een kok voor je omeletje! Aanrader.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Jan de Haan
    Date: 18-Aug-19

    Recensie: Erg veel reizen in een week tijd. Accommodaties waren goed gekozen maar een volgende keer geen marathon maar maximaal twee eilanden.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

    Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen

    Vanaf:
    Contact
    Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

    Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

    Vanaf:
    Contact
    River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

    Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

    Vanaf:
    Contact
    River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

    De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

    Vanaf:
    Contact
    Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

    Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

    Vanaf:
    Contact
    Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

    Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo