Omelet op z’n Thais

khai-jiaw

Ben je het beu om elke keer een gebakken eitje te maken? Wil je wat variatie? Probeer eens een omelet op z’n Thais! Kai Jiao is overal op straat en in restaurants te krijgen. Kai jiao wordt vaak gegeten met rijst als ontbijt of lunch, en bestaat uit twee basis ingrediënten: ei en vissaus. Je kan het je eigen maken door bijvoorbeeld stukjes kip in te doen, of misschien garnalen. Maar met alleen tomaten en ui smaakt het ook prima. Laat het ons weten wat voor kai jiao variatie je heb gemaakt en plaats een foto van je creatie op Facebook.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Dit recept is voor 1 persoon.

Ingrediënten:
2 eieren
1/2 theelepel vissaus
1 eetlepel plantaardige olie

Bereidingswijze:
Meng de eieren en de vissaus in een kom tot het schuimt.
Verhit de olie in een pan op matig vuur tot het heet is. Meng de eieren zodat het nog steeds schuimt en gooi het in de pan. Kook tot het ei lichtbruin van kleur is en knapperig uit ziet, ongeveer 1 a 2 minuten. Flip het ei en kook tot deze kant ook lichtbruin is. Serveer met rijst en sri racha chili saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *