Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Malediven voorbereidingen

Om u alvast een indruk te geven van de voorbereidingen voor uw reis en van het leven in de Malediven, heeft Green Wood Travel deze webpagina samengesteld.
Als u meer specifieke informatie over de Malediven of omringende landen wilt, aarzelt u dan niet om ons te e-maillen, bellen NL 070 250 0062 of te bezoeken. Uw vragen zullen wij met plezier beantwoorden.

Met de Malediven is iets opvallends aan de hand. Bijna iedereen wil er dolgraag eens naar toe, maar bijna niemand weet waar ze liggen. Vreemd is dat niet, want als we aan de Malediven denken zien we uitgestrekte witte zandstranden die langzaam overgaan in het frisse blauw van de oceaan. MALEDIVEN ! Exclusieve Green Wood Travel privé reizen
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !
Bijna ongemerkt wordt het water lucht, alleen het blauw verandert iets van kleur. Het is het droombeeld van rust, ontspanning en luxe. Van ongestoord uitrusten of genieten met je partner, van snorkelen en zwemmen en het met een drankje in de hand donker zien worden. Dit is het beeld dat we van de Malediven hebben, en het leuke is, het is ook allemaal waar.

De Malediven zijn niet alleen meer het decor voor luxe 5* Sterren hotels en resorts, op de atollen Malé en Ari zijn de laatste jaren ook veel guesthouses geopend. Er is dus voor iedereen een betaalbare slaapplaats, al voldoen die natuurlijk niet allemaal aan dat sprookjesbeeld dat we op onze netvliezen hebben staan: dat witte zand, het blauwste water en die eindeloze verte.

Foto's:

algemene informatie Malediven hoe kom ik eralgemene informatie Malediven hotels zoekenalgemene informatie Malediven hotels zoekenalgemene informatie Malediven hoe kom ik eralgemene informatie Malediven hoe kom ik eralgemene informatie Malediven hotels zoekenalgemene informatie Malediven hotels zoekenalgemene informatie Malediven hoe kom ik eralgemene informatie Malediven hotels zoekenalgemene informatie Malediven hoe kom ik er

Algemene Informatie


algemene informatie Malediven hotels zoeken
De 26 atollen die samen de Malediven vormen liggen in de Indische Oceaan, ten zuiden van India en een beetje aan de westkant van Sri Lanka. Een atol is een ringvormig eiland, opgebouwd uit koraal. De eilandjes van de Malediven worden omringd door meer dan duizend kleinere koraal eilandjes. De Malediven zijn het laagst gelegen land ter wereld, 80% bestaat uit koraal en ligt minder dan 1 meter boven zeeniveau. Van de ruim 100 eilanden zijn er minder dan 200 bewoond. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen op alle eilanden samen, de meeste (ruim 100 duizend) in de hoofdstad Malé.

Zoals met veel namen van steden en landen is de oorsprong van de naam niet met honderd procent zekerheid te herleiden. Maar dat in het Tamil het woord voor avond Maalai en het woord voor eiland Theevu brengt ons al dicht op Malediven. Uit onderzoek blijkt dat er zo'n 2500 jaar geleden al mensen op de eilanden leefden, waarschijnlijk min of meer verdwaalde Indiërs.

Aanvankelijk hing de eerste bevolking het boeddhisme aan, maar met de komst van de Arabieren kwam (vanaf de 12e eeuw) ook de islam mee. Vanaf de 16e eeuw dienden de 'usual suspects' Portugal, Nederland en Engeland zich aan om de eilanden te koloniseren. Midden jaren '60 worstelde de eilandengroep zich onder de buitenlandse inmenging uit en werd een republiek. Of er een samenhang is weten we niet maar tot de jaren '70 was er amper toerisme op de Malediven.

De boterhammen worden op de Malediven verdiend met de visvangst, het toerisme en scheepsbouw. Het toerisme speelt zich vooral af op de resorts op de meest prachtige eilandjes. Er zijn wel strenge regels om de natuur te beschermen. Er mag nooit hoger worden gebouwd dan de hoogste palm en minder dan een kwart van een eiland mag worden ontwikkeld voor toerisme.

Klimaat


De Malediven hebben een tropisch moesson klimaat, hetgeen betekent dat er warm is en er een droog en en regenseizoen is. Al met al is het weer op de Malediven best saai. Het is er altijd rond de 30 graden, met een lichte bries. Er zijn twee hoofdseizoenen: de droge periode (van januari tot eind april) en de natte periode (van mei tot oktober). Als u kunt kiezen wanneer u wilt gaan dan is december tot mei het best. Droog en helder.

Benieuwd waar u allemaal op deze prachtige eilandengroep kunt logeren, kijk dan hier: HOTELS EN RESORTS MALEDIVEN.



Gezondheid


algemene informatie Malediven cheap tickets
Voor de Malediven zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden. Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseert de GGD drie prikken.

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar. Kijk voor een actueel reisadvies van de GGD op GGD MALEDIVEN.

Er komt geen malaria voor op de Malediven, maar er zijn muggen die DENGUE (knokkelkoorts), CHIKUNGUNYA en/of ZIKA over kunnen brengen. Neem daarom preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook.

  • Draag 's avonds en 's nachts bedekkende kleding; lange broek, lange mouwen, sokken.
  • Smeer de onbedekte huid in met een muggenmiddel met DEET. Slaap 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe.
  • Zet de ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.
  • Draag lichte kleuren: muggen voelen zich aangetrokken tot donkere kleding.
  • Muggen prikken dwars door dunne broeken en sokken heen. Hoe ruimer de kleding zit hoe lastiger het voor de mug is om er door heen te steken en ook werkelijk in de buurt van je huid te komen.
  • Gebruik geen parfum of geurende deodorant of aftershave.

  • Handig om mee te nemen: klamboe en muggenmiddel met DEET. Stopmiddel tegen diarree en ORS tegen uitdroging bij diarree en een koortsthermometer (meten is weten). Ook over muggen vindt u meer informatie op de eerder genoemde website van de GGD.

    Wij raden u aan de geneesmiddelen die u eventueel gebruikt in voldoende mate mee te nemen. Mogelijk zijn deze lokaal niet verkrijgbaar. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee. Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (bijvoorbeeld bij een allergie) is het raadzaam uw arts dit advies in het Engels te laten uitschrijven.

    Op de Malediven is op de grotere atollen altijd minimaal een ziekenhuis. Het land kent overheidsziekenhuizen en particuliere klinieken met goede zorg in noodgevallen. Het grootste particuliere ziekenhuis ligt in Malé, het ADK Hospital.

    Reisdocumenten en Visum


    algemene informatie Malediven hotels zoeken
    Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst op de Malediven een toeristenvisum voor 30 dagen. Mits:
  • het paspoort nog 6 maanden geldig is
  • de reiziger een vertrek ticket bezit
  • en kan aantonen dat hij of zij 100 US$ plus 50 US$ voor elke aanwezige dag op de eilanden kan spenderen
  • of een reservering voor een hotel kan laten zien

  • Reizigers die langer willen blijven, moeten op de Malediven een verlenging aanvragen. Meer informatie (over verlenging, studentenvisa of werkvisa vindt u op Immigratie Malediven

    De Malediven hebben een vertegenwoordiging voor de Europese Unie in Brussel: Malediven Europese Unie

    Nederland heeft geen ambassade op de Malediven. Dit valt onder de ambassade in Colombo, Sri Lanka: Nederlandse Ambassade Sri Lanka

    Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796), per telefoon (+31 247 247 247) of via TWITTER.

    Bellen & Internet


    algemene informatie Malediven hotels zoeken
    Zoals op veel plekken in het buitenland is het handig om een lokale simkaart te kopen voor uw telefoon. Doe dit het best meteen op het vliegveld. Op de kleinere eilanden kunt u geen simkaart kopen, wel op Male in telefoonwinkeltjes.

    Bellen via internet kan natuurlijk ook en kost niks: gebruik Facetime, Skype, Whatsapp, Line of soortgelijke internetdiensten. De meeste hotels en resort bieden draadloos internet aan, maar niet altijd gratis. In Malé zijn enkele internetcafés, die vaak worden gebruikt om te gamen.

    Het Centara Ras Fushi Resort en het Dusit Thani Maldives bieden in ieder geval gratis internet aan in alle openbare ruimtes en de bungalows. Niet dat u er tijd voor heeft, het uitzicht, het aantrekkelijk lonkende water en wie weet uw gezelschap, zal al uw aandacht opeisen.

    Geldzaken


    algemene informatie Malediven hotels zoeken
    De Malediven hebben hun eigen munt, de Rufiyaa (MVR), inderdaad, het stamt af van roepia. Toch kan op plaatsen waar veel toeristen komen ook vaak met US Dollars worden betaald, en soms zelfs al met euro's.

    Creditcards kunt u gebruiken in de grotere hotels en resorts en ook al in guesthouses. Geldautomaten zijn er op de grotere eilanden. Niet alle geldautomaten accepteren passen van buitenlandse banken. Pinnen kan wel in Malé, in het bankendistrict Boduthakurufaanu Magu.

    Een tip geven is op de Malediven niet overal een goed gebruik. Veel rekeningen hebben al een toeslag voor service, maar het is niet altijd duidelijk of deze bij de personeelsleden komt of bij de baas. Wordt u goed geholpen dan is een klein bedrag rechtstreeks aan de ober of kruier geven geen overbodige luxe. De lonen liggen niet erg hoog, en een kleine tip wordt dus erg op prijs gesteld.

    Hoe kom ik er?


    algemene informatie Malediven hotels zoeken
    Vanuit Nederland en België is het een uur of twaalf vliegen naar de Malediven. Dat gaat altijd via minimaal een tussenstop in Sri Lanka, India of in het Midden Oosten.

    De meeste internationale vluchten komen aan in de buurt van de hoofdstad Male, op het naastgelegen eilandje Hulhule, op Velana International Airport. Er gaat dag en nacht (wel elke tien minuten) een ferry van het eiland met het vliegveld naar de hoofdstad. Ook Hanimaadhoo International Airport (met vluchten op India) en Gan International Airport overstijgen de landsgrenzen.

    Wie zich van het ene naar het andere eiland wil verplaatsen is aangewezen op boten, vliegtuigen en watervliegtuigjes (Air Taxi). Er zijn 12 regionale vliegvelden; watervliegtuigjes kunnen nagenoeg bij elk eiland landen. Ze vliegen niet als het donker is. Ook de ferry's tussen de eilanden varen niet na drie uur 's middags (als het donker is) en niet op vrijdag. Veel hotels en resorts hebben hun eigen speedboten.

    Een vakantie op de Malediven laat zich heel goed combineren met een bezoek aan Sri Lanka. Mogelijkheden om zo'n reis te maken vindt u op RONDREIZEN SRI LANKA.

    Algemene informatie en tips over reizen met kinderen vindt u op KINDERPAGINA INFO & TIPS.

    << Sri Lanka voorbereidingen Bangkok - Markten >>